Колеги, моля помагайте. Проблемът е следния - днеска сутринта (неделя 9.12) към 7 ч. тръгваме с един приятел от Пазарджик към София по магистралата. Карам си Голфа със скорост 100-120 км. Излизам от тунела, парното почва да духа студено вместо топло, градусите се вдигат, двигателят почва да прегрява и светва лампата. Отбивам естествено и отварям капака. Гледаме антифриза си е толкова колкото си беше още предния ден. То и да имаше теч няма как да се види - пътя беше мокър и валеше. На пръв поглед - нищо нередно. Тръгваме и карам с 80 км., че да не вземе нещо да се прецака. Колата си се държи добре, без проблеми и пак взе да си духа топло. От тунела до София да са 10-20 км. ако не се лъжа? Спираме до Софийския. Имахме малко работа и след 2-3 ч. се връщаме при колата и вдигаме капака - антифрииз няма. Видимо не се вижда под колата да е изтекло нещо. Успяхме да намерим от една железария концентрат и дестилирана вода (1:1). От София до Пазарджик при каране 90-100 км./ч. нито прегря двигателя, нито имаше загуба на антифриз. Никъде не забелязахме да тече. И при спряно и при пуснато парно пробвах - пак никакъв проблем.
Е някой може ли да ми каже къде аджеба и поради каква причина изчезна антифриза? Някой да има логично обяснение и за загряването? Никога не ми е правил такива проблеми, а съм го карал и при по лошо време. Предния ден пътувах от Бургас до Пазаржик без проблеми. Някой ако има решение на проблема ще съм му страшно благодарен