Golf 2 - загуба на антифриз

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
TheWild
Автомобил:
Двигател:

Golf 2 - загуба на антифриз

Мнениеот TheWild » Нед 09 дек 2012 23:46

Колеги, моля помагайте. Проблемът е следния - днеска сутринта (неделя 9.12) към 7 ч. тръгваме с един приятел от Пазарджик към София по магистралата. Карам си Голфа със скорост 100-120 км. Излизам от тунела, парното почва да духа студено вместо топло, градусите се вдигат, двигателят почва да прегрява и светва лампата. Отбивам естествено и отварям капака. Гледаме антифриза си е толкова колкото си беше още предния ден. То и да имаше теч няма как да се види - пътя беше мокър и валеше. На пръв поглед - нищо нередно. Тръгваме и карам с 80 км., че да не вземе нещо да се прецака. Колата си се държи добре, без проблеми и пак взе да си духа топло. От тунела до София да са 10-20 км. ако не се лъжа? Спираме до Софийския. Имахме малко работа и след 2-3 ч. се връщаме при колата и вдигаме капака - антифрииз няма. Видимо не се вижда под колата да е изтекло нещо. Успяхме да намерим от една железария концентрат и дестилирана вода (1:1). От София до Пазарджик при каране 90-100 км./ч. нито прегря двигателя, нито имаше загуба на антифриз. Никъде не забелязахме да тече. И при спряно и при пуснато парно пробвах - пак никакъв проблем.

Е някой може ли да ми каже къде аджеба и поради каква причина изчезна антифриза? Някой да има логично обяснение и за загряването? Никога не ми е правил такива проблеми, а съм го карал и при по лошо време. Предния ден пътувах от Бургас до Пазаржик без проблеми. Някой ако има решение на проблема ще съм му страшно благодарен :bowdown

Потребителски аватар
vanesto
Автомобил: Octavia 3 FL
Двигател: DGTE 2018

Re: Golf 2 - загуба на антифриз

Мнениеот vanesto » Пон 10 дек 2012 12:11

Огледай си хубаво тройника, и най-вече там, където се свързва с блока - гледай за следи от теч. В студеното време, сутрин рано най-често капе антифриз от уплътненията по тройника, като загрее колата спират течовете. Миналата седмица го смених по същата причина - при мен капеше между термостата и фланеца му.

Потребителски аватар
TheWild
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 2 - загуба на антифриз

Мнениеот TheWild » Пон 10 дек 2012 19:15

Видимо не се вижда да е имало теч. Днеска сутринта антифриза си беше наред - без липси. Говорим за 2 литра течност, която да е изтекла изведнъж. В София не се виждаше да е текло под колата, така че най-вероятно в движение е заминал антифриза.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”