oт едносекционни към двусекционни фарове

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Golf_Mon
Автомобил: BMW E90 320i Ibiza 6k1
Двигател: бензинов

oт едносекционни към двусекционни фарове

Мнениеот Golf_Mon » Вто 24 юли 2012 11:23

Здравейте колеги. Може би има такава тема , писах в търсачката по всякакви начини не ми излезе нищо.Заради задължителните вече дневни светлини а и за малко по добра визия реших да си сменя фаровете. В момента са едносекторни - смятам да сложа двусектори оригинални за модела. На вътрешната секция която е за дълги ще сложа модул за дневните светлини , късите ще са с ксенон крушка. Имам няколко въпроса, пускам темата в този раздел защото най вече колегите с голф 3 преполагам са правили подобна модификация .
1- ще се наложи ли смяна на ключа за включване на фаровете
2- при пускане може ли да се пусне направо дълги/ респективно дневни/ без да се минава през къси / за да не се стартира ксенон крушката/
3- в момента съм с ксенон Н4, възможно ли е да си използвам същите баласти но за крушки Н7 каквто ще са необходими за двусекторните къси светлини.
Ще съм благодарен на всяко едно мнение и съвет. Става дума за Сеат Ибиза 6к1 /1995/

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Re: oт едносекционни към двусекционни фарове

Мнениеот Dpop » Вто 24 юли 2012 12:13

По въпр. 1. Ключа за вкл./изкл. на светлините на Сеата почти не се различават от този на Г3 и следователно не би била необходима подмяна.
По въпр. 2., ако си монтираш DRL устройство от L&R, това става автоматично. Т.е. ще се включат направо дългите, като ще можеш да им зададеш с каква мощност на светене.

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Вто 24 юли 2012 12:57

Мерси много за отговорите. Това беше важно, защото ако се минава пак през ксенон за старта се обезсмился цялото занимание. Ще слагам такъв модул. Сега ще ми е нужна помощ за самото пренареждане на кабелите долу при фара за да стане от Н4 към Н7. Ако някой има инфо нека да даде ако ми се стори прекалено сложно ще я закарам на някой електричар преполагам няма да му отнеме повече от 20 мин. Като му занеса фаровете, Н7 ксенон , Н4 лампа и модула./ мисля на 25 % да е от интензитета на дългите/.

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Вто 24 юли 2012 17:41

въобще едно описание какви са модификацийте за преминаване от едносекционни към двусекционни не би било никак излишно!

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Вто 24 юли 2012 17:52

vwg3 написа:въобще едно описание какви са модификацийте за преминаване от едносекционни към двусекционни не би било никак излишно!

Има писано по темата :търсачкаа

Потребителски аватар
Golf_Mon

Мнениеот Golf_Mon » Чет 26 юли 2012 0:53

predat0r написа:
vwg3 написа:въобще едно описание какви са модификацийте за преминаване от едносекционни към двусекционни не би било никак излишно!

Има писано по темата :търсачкаа

да баце , чудя се твоето мнение би ли сършило работа на човек в нужда или просто искаш да имаш повече мнения в форума. Ако е така -хвала на такива колеги. :bowdown

Потребителски аватар
predat0r
Автомобил: Mercedes-Benz W203
Двигател: C270CDI

Мнениеот predat0r » Чет 26 юли 2012 7:45

:търсачкаа ето я темата viewtopic.php?t=52717

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”