моля помогнете за термостата.............

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

моля помогнете за термостата.............

Мнениеот gotin_83 » Нед 03 дек 2006 12:23

немога да го сглобя както и да сложа оплътнението тече мъчих с какво ли не и не става има ли някаква тънкос или нещо не е на ред става въпрос за голф3 1.6 ABU

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Нед 03 дек 2006 12:24

провери дали няма старо уплътнение останало вътре-случва се...
освен това-кое уплътнрение от кита ползваш?

Потребителски аватар
gotin_83
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот gotin_83 » Нед 03 дек 2006 12:27

няма старото го извадих имаше някакъв силикон и него го изчистих това новото оплътнение е малко по различно но пробвах и с него и със старото и със силикон и със булкит и пак тече

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Нед 03 дек 2006 12:33

Ако е наред октопода става без проблем.
Сменях моя точно заради такива течове.
Уплътнението е също много важно да е точния размер и материал.
На един термодатчик взимах от морга защото всички от магазина пропускаха по малко :roll: .

Потребителски аватар
Agonize
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Agonize » Нед 03 дек 2006 15:15

Колега и аз доста се мъчих докато го направя без да тече. Теростата дето си купих беше с 2 уплътнения, едното гумено другото приличаше по-скоро на гарнитурка малка. Тъй като и двете не пасваха за моя маркуч, оставих старото уплътнение. Не щя... Пак разглобявах, сложих гуменото новото с 300 зора, пак не щя. Изрязах гарнитурката така че да пасне на маркуча ми, ПАК НЕ СТАНА. Накрая взех една гайка 10ти номер и я вкарах в едно малко процепче там където се завиват болтовете на термостата, та успях да го стегна хубавата и са нямам грижи. Съвет: Иди при някой професионалист да ти го направи, ще му отнеме 10тина минути, ти може да се мъчиш с дни (справки - моя милост).

Потребителски аватар
venll-vr
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот venll-vr » Сря 27 дек 2006 17:15

Там където се завиват двата болта и държат термостата има възможност да превъртят. Тогава колкото и да стягаш все ще си тече. Аз имах същия проблем и просто поставих болтчета с М5 и гайки. Направи го по същия начин и забрави за течовете. Аз между другото си оставих стария уплътнителен пръстен.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 27 дек 2006 17:35

И при мене беше тъй-в комплекта имаше 2 уплътнения,като и двете не съвпадаха с оригиналното.Ама майстора сложи гуменото и слава Богу не тече.Не е хубаво да се слага силикон,но ако се наложи - "O-ring sealant" на Dirko.Сивичко на цвят.

Потребителски аватар
Ronin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ronin » Сря 27 дек 2006 23:03

В комплекта на термостата вероятно имаш един пръстен дето се нахлузва около термостата и един "O" пръстен по добре ползвай О пръстена или скочи до някой магазин с термостата в ръка и си избери уплътнение има колкото щеш ....ако всичко ти е здраво по фланеца и капачката няма никаква философия в смяната !Аз имам няколко нови уплътнения кажи кога и къде да ти ги донеса....подарък,гледам че си от Пловдив..ако проблема ти не е решен вече ама сега виждам темата!!

Потребителски аватар
°niksi°
Бай Брадър
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот °niksi° » Сря 27 дек 2006 23:21

Ако е попрегрявана колата може фланеца/капачката на термостата да се е изметнала и да не уплътнява добре и затова да тече.

Потребителски аватар
vrangel
Автомобил: vw golf3
Двигател: ABU

Мнениеот vrangel » Пет 29 дек 2006 16:12

Аз сам със същия двигатал и есента сменях термостат.Това новото уплатнение не става доно си си запазил старото.Ако не си наи добре си свали цялата стоика за термостата или там както се казва ,че инак е много трудно да се сглоби.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”