Здравейте!
Искам да попитам дали в ГОЛФ-4 има зумер за фаровете ?
Демек , като ги забравиш и извадиш контактния ключ да свири?
п.п. и ако няма ,как да се направи,че като извадиш контактния ключ да гаснат?
Въпрос за фаровете на Голф-4 1.6 ?
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Въпрос за фаровете на Голф-4 1.6 ?
Има но може при теб да е развален!
Трябва като отвориш шофьорската врата да ти светва лампичката на кората долу.
Ако не светва от там е проблема!
Трябва да си поправиш микроключето в бравата!
Трябва като отвориш шофьорската врата да ти светва лампичката на кората долу.
Ако не светва от там е проблема!
Трябва да си поправиш микроключето в бравата!
- radiboi
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти deversant!
Действително не ми свети лампичката на кората на шофьорската врата.
Действително не ми свети лампичката на кората на шофьорската врата.
-
- Автомобил: Passat B7
- Двигател: CFFB -2 0 4motion
Ако си разглобявал тази брава, били обяснил какви тънкости има, че и мойта лампичка долу на свети. На другата врата свети, а на шофьорската не. Доколкото четох из форума доста сложно нещо е този модул и имало някакви зъбни колелца които се износвали.
Благодаря предварително!!!!
Благодаря предварително!!!!

- Haralampi
- Автомобил: VW Golf 4 - 2002
- Двигател: 1.6 16V - AZD
Има милион теми по върпоса... просто търси "Микроключе" и ще намериш повече от колкото ти трябват
Класически проблем...

- radiboi
- Автомобил:
- Двигател:
Благодаря ти много за съвета deversant ! Супер си.
Точно това е причината за проблема на зумера за фаровете.
Смених цялата ключалка и всичко се оправи и зумера , лампичката на кората и плафоните в купето.
Само лампичката на дясната предна врата нещо остана да се бъзика / ту свети ,ту не / ама няма проблем.
Точно това е причината за проблема на зумера за фаровете.
Смених цялата ключалка и всичко се оправи и зумера , лампичката на кората и плафоните в купето.
Само лампичката на дясната предна врата нещо остана да се бъзика / ту свети ,ту не / ама няма проблем.
- Haralampi
... Значи си кандидат за смяна на микроключе/брава и на дясната врата
Там също има микроключе, което контролира съответния плафон.

- Краси Кунчев
- Автомобил:
- Двигател:
Колеги, ако някой има нужда продавам микроключета. 5лв/брой
- eradev
- Автомобил: HR-V
- Двигател: D16W1
моят зумер също не пищи. Лампичката на шофьорската врата свети, както и всички други плафони светят като отворя вратата. Къде се намира зумера?
Последна промяна от eradev на Сря 08 авг 2012 9:16, променено общо 1 път.
- Haralampi
В таблото.
- eradev
- Автомобил: HR-V
- Двигател: D16W1
днес порових по колата, но не намерих зумер като на полото ми, подобен на реле. Всички плафони светят, но зумер не пищи при оставени включени фарове. Говорителчето в таблото работи, защото като ми намалее бензина и светне резервата започва да пищи. Дайте идеи какво да търся.
- toni9332
- Автомобил: Vw Golf mk4
- Двигател: 1998
eradev написа:днес порових по колата, но не намерих зумер като на полото ми, подобен на реле. Всички плафони светят, но зумер не пищи при оставени включени фарове. Говорителчето в таблото работи, защото като ми намалее бензина и светне резервата започва да пищи. Дайте идеи какво да търся.
Колега аз имам абсолютно същият проблем.... споделих с колеги , направих тема , но никой от отговорите които ми дадоха не е задоволителен ---http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=341886 ----.... при мен когато извадя ключа не светват плафоните и мисля че някъде там е проблема , защото преди като извадех ключа светваха и зумера за фаровете свиреше , но сега не......
- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Колеги, на мен ми светеше лампичката на кората, но зумера не пищеше. След време и лампичката спря да свети. Реших се и разглобих вратата. Процедурата не е много сложна, просто изисква много внимателно да се действа. http://volkswagen.msk.ru/forum/index.ph ... opic=89568 в този линк има подробно описано как точно става процедурата с разглобяването на вратата от свалянето на кората до достигането до бравата и разглобяването й. Запояват се крачетата на цялата платка (на ново) и всичко се оправи (поне при мен) viewtopic.php?f=5&t=308409&hilit=%D0%BC%D0%B8%D0%BA%D1%80%D0%BE%D0%BA%D0%BB%D1%8E%D1%87%D0%B5%D1%82%D0%B0 .
п.п. Внимавайте при сглобяването! Когато намествате жилото за външната дръжка го наместете както е било преди да започнете да разглобявате. Ако не сте обърнали внимание как е било го наместете в най крайно положение (главичката на жилото да е по-близо до седалката , а не до дръжката. В противен случай като сглобите и затворите вратата няма да можете да я отваряте от външната страна)!
п.п.2 при мен имаше и проблем със заключването. Като натиснех отвътре да заключа всички врати , те се заключваха и левите се отключваха сами. Другото което ставаше е че централното не ми работеше от лявата врата. (работеше само от дясната. Сега вече си работи.
Поздрави!
п.п. Внимавайте при сглобяването! Когато намествате жилото за външната дръжка го наместете както е било преди да започнете да разглобявате. Ако не сте обърнали внимание как е било го наместете в най крайно положение (главичката на жилото да е по-близо до седалката , а не до дръжката. В противен случай като сглобите и затворите вратата няма да можете да я отваряте от външната страна)!
п.п.2 при мен имаше и проблем със заключването. Като натиснех отвътре да заключа всички врати , те се заключваха и левите се отключваха сами. Другото което ставаше е че централното не ми работеше от лявата врата. (работеше само от дясната. Сега вече си работи.
Поздрави!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”