Проблем при работа на бензин Голф 3
Проблем при работа на бензин Голф 3
Здравейте колеги от една седмица имам проблем като включа на бензин. Всичко стана след като сипах една скапан бензин купен на черно с нафта. Веднага след като почна да прекъсва го източих( махнах маркуча при моноинжекцията и запалих на газ и си изтече целия беше кафяв) Сипах хубав бензин работи имаше малко проблеми но се отпуши и започна да си работи нормално. След една седмица преди 2 дни опитах на бензин и неработи.Закарах я в сервиз D&N глеаха я диагностика и ми казаха,че проблема е в газовата,че като работела на Бензин пускало и газ.Казаха ми да хода на газаджия. Пред нас разглобих маркуча на газта от изпарителя до карбуратора (моното) запуших дупката и пак не пали. Разглобих и маркуча на бензина който идва от помпата сложих едно шише да източа малко бензин да вида да не е останал от скапания или някаква отайка и от това да прави проблема и сложих на контакт запалих на ГАЗ и бензина почна да излиза на тласаци не е както източвах скапаното гориво,а работи спира работи спира и много слабо. Сега въпроса ми към вас по-разбирачите е следния: Възможно ли е да се е запушил горивния филтер или проблема е от бензиновата помпа? На слух бензиновата помпа работи без прекъсване шуми си както си работи по принцип.
- bandii
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Проблем при работа на бензин Голф 3
Смени си филтъра за горивото, помпата не трябва да се чува като работи, само в началото преди да запалиш.
При мен беше така, виеше си постоянно, смених филтъра и спря да се чува виенето.
При мен беше така, виеше си постоянно, смених филтъра и спря да се чува виенето.
- piter_96
- Автомобил: VW Golf III VW Golf III Variant
- Двигател: AFT 1997 AAM 1994
Днес аз си сменях горивния филтър. Да знаеш само какъв беше "бензина" в него...
филтера е пред задната дясна гума нали? лесно ли се сменя без канал?
- piter_96
Без канал не бих казал, че се сменя лесно. Аз големи мъки видях, докато сваля пластмасовия кожух на филтъра. Хванат с едни гайки с шпилки за купето и ръждясват и мамата си..... С обилно пръскане на WD-40 успях да развия едната гайка и да извадя филтъра. После се разви и другата, ама вече беше късно. Моят беше доста запушен. Трудно го надувам с уста. Смятай... 

а оказваше ли влияние върху вървежа ? и как се форсираше колата?
- piter_96
Според теб оказва ли влияние на вървежа? Сега в сравнение с преди е като самолет
Мисля, че беше трудно изфорсирането преди. Първото нещо, което забелязах, след като смених филтъра беше, че педала на газта стана по чувствителен. Преди го натисках доста повече
Не се колебай - СМЕНЯЙ ГО все е за добро 

Смених го , голям зор голямо нещо без канал ... важното е,че го смених обаче проблема остана махнах маркуча който влиза във филтера сложих го в едно шише сложих на контакт и запалих на газ ( бензиновата помпа роботи при работа на ГАЗ) и пак така тече на тласаци не е постоянна струята. Възможно ли е това да е от бензиновата помпа? да не качва налягане? иначе брамчи ама тече на тласаци.
- Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Възможно е да се е задръстила цедката на самата помпа. Но за да я изчистиш трябва да вадиш помпата от резервоара.
- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Или е цедката,или се е скапала помпата.Свали я почисти я и ще си покаже.Може да и е дошло времето просто.
а ако не се оправи възможно ли е и иглата на моното да се е запушила? и смяната на моноинжекцията изисква ли настройка с компютър ( диагностика) ?
- piter_96
Ако е запушена инжекцията може да се почисти чрез потапяне в някаква си ваничка. Поне при мен така беше. След сипване на скапан бензин и след 1 месец колата не искаше да работи на бензин. Ето и моята тема: viewtopic.php?f=5&t=336972
Проблема е разрешен. Оказа се,че моноинжекцията се скапала тъй като газовата уредба е вързана с прекъсване на бензиновата помпа,но не било сложено реле за прекъсване на моноинжекцията. Смених я с друга (втора употреба) и си тръгна на бензин. Сложих си едно реле и сега няма проблеми. 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”