изгоряла платка за степените на парното
- bulaki
- Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
- Двигател:
- Контакти:
изгоряла платка за степените на парното
Колеги,имам изгоряла платка за степените на парното/за духалките/ и искам да попитам дали може да се отремонтира или трябва да си купувам друга.Става въпрос за Г 3 с климатик
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
щом е с климатик-нямаш "платка" има един товарен резистор и една термозащита в кожуха на вентилатора. много рядко е да изгори резистора а за другото има доста писано как се сменя къде се намира-то гори често. ефекта е че имаш само последната степен и никви други.
ако имаш само някоя от другите степени-ключа е сдал-друго няма там.
ако имаш само някоя от другите степени-ключа е сдал-друго няма там.
- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Термопредпазител можеш да си намериш в Конрад (от петте кьошета по Ботев посока гарата първата в дясно). Нямат точно същите стойности, но имат много близки - примерно 190 градуса 10 ампера 220 волта - те са за микровълнови но ще ти свършат работа. Цена - между 1 и 2 лв. При г2 въсощност са два резистора, въртят ми се 1.5 ома първа степен, 0.67 ома втора степен. Пробвах да ги сменя - става, работи, но най-мощните който успях да намеря като същевременно се събират в кожуха бяха 10 вата- за първа степен идват малко, загрява много и замирисва на пластмаса от кожуха. Така че ако ти е проблема в резистора търси си платка, ако ти работи само последната степен си купи термопредпазител, провери си степените от ключа с един мултицет и най-добре ползвай търсачката.
- L&R
- Автомобил: CCC
- Двигател:
- Контакти:
веселин написа:ди джей тухла ти го е писал - термопредпазител - при мен запоиха една жичка/вместо термопредпазител/ и работят всички скорости![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аха пак те хванах да пестиш от бушони

Все трябва да знаят в магазина какво е термопредпазител трябват ти следните данни: максимален ток и температура, напрежението за 12 волта няма значение.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
Не пестя - просто немаше наблизо магазин за авточасти и майстора спаси положението с поялника - бачка без грешка - втора зима ще му е тазиL&R написа:веселин написа:ди джей тухла ти го е писал - термопредпазител - при мен запоиха една жичка/вместо термопредпазител/ и работят всички скорости![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Аха пак те хванах да пестиш от бушони![]()
Все трябва да знаят в магазина какво е термопредпазител трябват ти следните данни: максимален ток и температура, напрежението за 12 волта няма значение.

- plamen032
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
vaskoto1 написа:щом е с климатик-нямаш "платка" има един товарен резистор и една термозащита в кожуха на вентилатора. много рядко е да изгори резистора а за другото има доста писано как се сменя къде се намира-то гори често.
и аз съм без платка, но нямам климатик. Какво трябва да означава това, че е имала, но са го свалили ли?
Аз също имах подобен проблем-само 4-та степен на вентилатора и моя майстор замери реостата\намира се под джабката\ и каза че е за смяна.На морга и в магазин-близо 80лв. В един сервиз го отремонтираха за 10лв. Вече година нямам проблем.Само дето духа малко по слабо.Аз съм без клима така че незнам как е там.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”