изгоряла платка за степените на парното

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
bulaki
Автомобил: VW Passat B8 variant Hight Line
Двигател:
Контакти:

изгоряла платка за степените на парното

Мнениеот bulaki » Вто 02 яну 2007 10:24

Колеги,имам изгоряла платка за степените на парното/за духалките/ и искам да попитам дали може да се отремонтира или трябва да си купувам друга.Става въпрос за Г 3 с климатик

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 02 яну 2007 10:38

щом е с климатик-нямаш "платка" има един товарен резистор и една термозащита в кожуха на вентилатора. много рядко е да изгори резистора а за другото има доста писано как се сменя къде се намира-то гори често. ефекта е че имаш само последната степен и никви други.
ако имаш само някоя от другите степени-ключа е сдал-друго няма там.

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Вто 02 яну 2007 11:06

само 4-та работи,а за това как се сменя ще проверя

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 02 яну 2007 11:10

Термопредпазител можеш да си намериш в Конрад (от петте кьошета по Ботев посока гарата първата в дясно). Нямат точно същите стойности, но имат много близки - примерно 190 градуса 10 ампера 220 волта - те са за микровълнови но ще ти свършат работа. Цена - между 1 и 2 лв. При г2 въсощност са два резистора, въртят ми се 1.5 ома първа степен, 0.67 ома втора степен. Пробвах да ги сменя - става, работи, но най-мощните който успях да намеря като същевременно се събират в кожуха бяха 10 вата- за първа степен идват малко, загрява много и замирисва на пластмаса от кожуха. Така че ако ти е проблема в резистора търси си платка, ако ти работи само последната степен си купи термопредпазител, провери си степените от ключа с един мултицет и най-добре ползвай търсачката.

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Вто 02 яну 2007 11:56

най-вероятно е от реостат,поразрових се малко с търсачката и стигнах до този извод,като видях колегите какво са писали за този проблем,а и пак питам дали се отремонтира или няма смисъл

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Вто 02 яну 2007 12:23

без да измериш или провериш нищо конкретно на твоята кола, стигна до извод какво й има? впечатлен съм...
а, и още нещо-реостати там няма също...

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Вто 02 яну 2007 12:24

Значи откакто купихме колата 3 скорост на парното не работеше.И към Октомври месец се хванах и го оправих.При мен беше дало на късо и се беше поразтопила малко платката на ключа а от там се бяха изместили пластините,но си го оправих не съм купувал нищо :P

Потребителски аватар
bulaki
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bulaki » Вто 02 яну 2007 12:39

ами колегите във форума май така му казват /реостат/ за това така съм го написъл,извинявам се за грешката,просто не знам,че тази "термозащита" не се казва "реостат",а и има ли някакво по конкретно име на това чудо та да знам какво да тъся по магазините?

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 02 яну 2007 14:06

ди джей тухла ти го е писал - термопредпазител - при мен запоиха една жичка/вместо термопредпазител/ и работят всички скорости :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Вто 02 яну 2007 14:14

веселин написа:ди джей тухла ти го е писал - термопредпазител - при мен запоиха една жичка/вместо термопредпазител/ и работят всички скорости :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Аха пак те хванах да пестиш от бушони :twisted:

Все трябва да знаят в магазина какво е термопредпазител трябват ти следните данни: максимален ток и температура, напрежението за 12 волта няма значение.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 02 яну 2007 19:06

L&R написа:
веселин написа:ди джей тухла ти го е писал - термопредпазител - при мен запоиха една жичка/вместо термопредпазител/ и работят всички скорости :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Аха пак те хванах да пестиш от бушони :twisted:

Все трябва да знаят в магазина какво е термопредпазител трябват ти следните данни: максимален ток и температура, напрежението за 12 волта няма значение.
Не пестя - просто немаше наблизо магазин за авточасти и майстора спаси положението с поялника - бачка без грешка - втора зима ще му е тази :dance: :dance: :dance: :drive :drive :drive

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Вто 02 яну 2007 22:05

То ясно че бачка, но ти стой на щрек - ако замирише на пласмаса веднага гаси да не стане лошо :wink: Преди дни за пореден път се убедих че немеца не слага нищо току така..

Потребителски аватар
plamen032
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот plamen032 » Сря 03 яну 2007 14:12

vaskoto1 написа:щом е с климатик-нямаш "платка" има един товарен резистор и една термозащита в кожуха на вентилатора. много рядко е да изгори резистора а за другото има доста писано как се сменя къде се намира-то гори често.

и аз съм без платка, но нямам климатик. Какво трябва да означава това, че е имала, но са го свалили ли?

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Сря 03 яну 2007 14:43

Пламене, как ще нямаш ключ за степените на вентилатора, бе човек?
Става въпрос за оная джаджа на централната конзола, най в ляво, дето определя колко ще ти духа вентилатора вътре в купето. И дето вече ти свети синичко ;)

Потребителски аватар
Bozmara
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bozmara » Чет 04 яну 2007 10:22

Аз също имах подобен проблем-само 4-та степен на вентилатора и моя майстор замери реостата\намира се под джабката\ и каза че е за смяна.На морга и в магазин-близо 80лв. В един сервиз го отремонтираха за 10лв. Вече година нямам проблем.Само дето духа малко по слабо.Аз съм без клима така че незнам как е там.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”