Golf 4 загуба на антифриз
-
sa60_89
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 4 загуба на антифриз
Пускам темата за един познат.Има голф 4 1.9SDI и на 400-500 километра долива по един литър антифриз.Няма видими течове,маслото е добре (не смесва антифриза с масло).Какво може да е ?
- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Re: Golf 4 загуба на антифриз
То и аз нямах видими течове - само дето пластмасата на блока, (където влиза маркуча от охладителната система) си изпускаше точно толкова, колкото да си го изпарява самия блок
Ходи го хвани къде отива. Видими течове е относително - да чакаш петна под колата е най-малкото - прегледайте на канал всички съединения, маркучи, снадки итн. Капачката на разширителния съд също е вариант.
Ходи го хвани къде отива. Видими течове е относително - да чакаш петна под колата е най-малкото - прегледайте на канал всички съединения, маркучи, снадки итн. Капачката на разширителния съд също е вариант.Re: Golf 4 загуба на антифриз
Аз съм с Golf 1,6 AKL и аз имах същия проблем - за 2000 км долях около 2 литра и сега вече започна яко да тече. Оказа се от фланеца, че тече и сега ще о сменям. Много трудно се хваща защото е на много набито място и като почне да тече се стича по блока и чак тогава капва.
- golfch110
- Автомобил:
- Двигател:
гарнитура 
Охладителната система за течове се проверява със създаване на налягане през капачката от една атмосфера/бар. След така подаденото налягане отговора би трябвало да не закъснее, освен ако не е вътре в двигателя, например гарнитура. Тогава след запалване ще трябва да се издуха събрания антифриз, от налягането от помпата, през ауспуха под формата на бяла пара, а в разширителния съд да има балончета, от налягането от работния такт на двигателя.
Все пак теч от литър за около 500 км., значи за около 5 часа, т.е. около 200 милиЛитра на час, не е малък...
Все пак теч от литър за около 500 км., значи за около 5 часа, т.е. около 200 милиЛитра на час, не е малък...
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
- muns61
- Автомобил:
- Двигател:
batVenci написа:Охладителната система за течове се проверява със създаване на налягане през капачката от една атмосфера/бар. След така подаденото налягане отговора би трябвало да не закъснее, освен ако не е вътре в двигателя, например гарнитура. Тогава след запалване ще трябва да се издуха събрания антифриз, от налягането от помпата, през ауспуха под формата на бяла пара, а в разширителния съд да има балончета, от налягането от работния такт на двигателя.
Точно!
От редуцира подавам 0.5 - 0.7 бара на студен мотор и чакам да видя от къде тече.
и аз имах същият проблем, оказа се фланеца 25 лева и проблема се реши.
- deversant
- Автомобил:
- Двигател:
Долу на радиатора има едно кранче за източване...
Провери и него!
Провери и него!

- hitman0013
- Автомобил: GOLF 4
- Двигател:
Аз залагам на пластмасовия тройник на който е закачен и температурния датчик. Еднакъв е за всички четворки с минимални изключения.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”