DRL LED дневни светлини

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
MapTcuTo
Автомобил:
Двигател:

DRL LED дневни светлини

Мнениеот MapTcuTo » Сря 22 авг 2012 10:37

Здравейте VW колеги :) днес си купих ДРЛ Диоди за дневни светлини. Имам въпрос относно това дали някои знае дали има проблем да си ги свържа към фаровете, което ще рече, че нощем ще ми светят диодите плюс касите светлини. Ако не може така, това ще рече че полицаите ще ме спират, и за това ще трябва да ги направя с отделно копче. Моля ви, ако някои знае нещо да пише, за да знам как да си ги сложа. Ето и линк за да видите светлините http://eftini.com/universalni-smd-diodni-dnevni-svetlini-drl-s-6-dioda-p-24130.html?cPath=12_1483_1491
Благодаря предварително :)

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Re: DRL LED дневни светлини

Мнениеот toshara » Сря 22 авг 2012 16:50

Би трябвало да имаш 3 кабела-един + за контакта,един - за маса и още един,който се свързва към габаритите,и когато светнат фаровете DRL-светлините да угасват ;) Ако си с 3 кабела ги връзваш така и повече не береш грижи.Иначе не виждам смисъл от DRL като ще цъкаш копче,освен по-малката консумация на енергия. :wink:

Потребителски аватар
MapTcuTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTcuTo » Чет 23 авг 2012 10:22

Ами аз не разбирам много и за това и питам, иначе по принцип исках така като светна габарити ДРЛ да светят, като пусна къси да изгасват, но не знам как да го направя. Ако можеш малко по добробно да обясниш как да ги свържа ще сам ти много благодаренм :)

Потребителски аватар
MapTcuTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTcuTo » Пон 27 авг 2012 17:10

Така нека да кажа как си ги сложих, вземах си плюса от CD-то ми (което ще рече, пъхам ключа DRL светва , махам ключа огасват), те имат 3 кабела, един за постоянен плюс, един за маса и един БЯЛ който като го свържеш към късите ти светлини играе ролята DRL да изгасват, като по този начин няма да работят заедно и няма да те спират и да пишат актчета. Аз съм доволен от тези DRL, които си купих светят много силно и качеството им на изработка също е много добро. Ако някои иска снимки може да си прати майла за да види как светят на моята кола ;)

Потребителски аватар
toshara
Автомобил: MK2 Golf
Двигател: GTI PB 1990

Мнениеот toshara » Вто 28 авг 2012 8:44

MapTcuTo написа:Така нека да кажа как си ги сложих, вземах си плюса от CD-то ми (което ще рече, пъхам ключа DRL светва , махам ключа огасват), те имат 3 кабела, един за постоянен плюс, един за маса и един БЯЛ който като го свържеш към късите ти светлини играе ролята DRL да изгасват, като по този начин няма да работят заедно и няма да те спират и да пишат актчета. Аз съм доволен от тези DRL, които си купих светят много силно и качеството им на изработка също е много добро. Ако някои иска снимки може да си прати майла за да види как светят на моята кола ;)

Toчно за това ти говорех :beer

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Вто 28 авг 2012 17:23

Пусни снимки тук, да ги видим всичките.
И остава въпроса дали ще се одобряват от КАТ, т.е. да не се налагат глоби за монтирането им.

plmenn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plmenn » Вто 28 авг 2012 20:28

Твойта кола Бора ли е? Качи снимки да видим всички как е станал монтажа.

Потребителски аватар
MapTcuTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTcuTo » Сря 29 авг 2012 2:09

Относно това дали са позволени имам роднина полицай, и го попитах като му и показах снимки преди няколко дена, та той ми обясни, че преди 2 седмици е излязло ново правило, което гласи, че трябва да се кара на светлини през деня КЪСИ ИЛИ ДВЕВНИ, а не задължително на КЪСИ, и ми каза, че няма проблем да си карам на DRL, но със включени ГАБАРИТИ ЗАЕДНО. Така карам вече няколко дена за сега проблем не са ми правили. Това е което мога да кажа. Ето и малко снимки, не стана перфектно, но на мен и така си ми харесва :Д :Д
Прикачени файлове
IMG_3236.JPG
IMG_3237.JPG
IMG_3239.JPG
IMG_3242.JPG
IMG_3243.JPG

Потребителски аватар
MapTcuTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTcuTo » Сря 29 авг 2012 2:11

И още малко снимки :п
Прикачени файлове
IMG_3244.JPG
IMG_3245.JPG
IMG_3246.JPG
photo.JPG

Потребителски аватар
dushanov
Автомобил: Seat Toledo 2
Двигател: AGN

Мнениеот dushanov » Сря 29 авг 2012 7:57

Как така и с ГАБАРИТИ??? scare Нали целта е да се вижда предната част на МПС-то? А габаритите кой ще ги види през деня? Предни задни няма значение! :banghead:
За да не съм офф, колега MapTcuTo, нямаше ли да е по-добре долу на мястото на дек. решетки?

kibo_tom_8440
Автомобил: Passat B7
Двигател: CFFB -2 0 4motion

Мнениеот kibo_tom_8440 » Сря 29 авг 2012 8:12

Ще се отвори отново полемиката дали тези светлини играят ролята на дневни светлини.
А относно казаното от полицая това не е вярно, защото в закона изрично пише да се кара на къси или дневни светлини - никакви габарити, осветление на номера и т.н.
Това, че той го е казал не е меродавно за цяла България. Дорде не излезе акт на КАТ да даде разяснение, що е то дневни светлини и включват ли те монтажа на посочените по-горе, няма да има яснота за ползването им.

Потребителски аватар
MapTcuTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTcuTo » Сря 29 авг 2012 16:21

Ами аз казвам това, което знам габаритите са сигурно, за да се вижда автомобила отзад..... А за това къде ги сложих просто този вид DRL не ми пасваше на решетките, искаше много преправяния, и ми беше по-лесно да ги сложа там където са, а и исках да са по-нагоре, за да се виждат по-добре ;)

plmenn
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот plmenn » Чет 30 авг 2012 8:56

На декоративната решетка не може да се монтират защото от там е въздуха за интеркулера.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пет 31 авг 2012 15:59

Тоя модел са за копие на мерцедес и се слагат наопаки mhihi

Изображение

Няма много да нарушат потока към кулера ако се сложат в решетката.

Потребителски аватар
MapTcuTo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MapTcuTo » Пет 31 авг 2012 17:36

radi_nrj написа:Тоя модел са за копие на мерцедес и се слагат наопаки mhihi

Изображение

Няма много да нарушат потока към кулера ако се сложат в решетката.

Ами аз го видях това как се слагат точно тези, но на мен и така си ме кефят, все пак всеки си прави колата така, както си я харесва той ;)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”