на колко бара трябва да напомпам гумите
- martincho
- Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
- Двигател: AEK 1996
на колко бара трябва да напомпам гумите
здравейте колеги ходих при много гумаджии и всички ми казват различни неща, та въпроса ми е на колко бара трябва да напомпам предните и на колко задните гуми, джантите са 15" гумите са 185/55/15 зимни и ги карам сега лятото, колата е голф 3 1,6 гт през повечето време се возя сам не я товаря само от време на време качвам 45 до 55 кг - някое момиче и това е
- Cern Swiss
- Автомобил:
- Двигател:
Re: на колко бара трябва да напомпам гумите
На капачката на резервоара си пише. В книжката на колата си пише. В АутоДата пише. Ти си тръгнал неграмотните гумаджии да питаш
2,1-2,2 предните, 1,9-2,0 бара задните вика датата.
П.П. Ако качваш момичета над 55кг, завишавай налягането на гумите с 0,1 бар на всеки 10кг живо тегло

2,1-2,2 предните, 1,9-2,0 бара задните вика датата.
martincho написа:от време на време качвам 45 до 55 кг - някое момиче и това е
П.П. Ако качваш момичета над 55кг, завишавай налягането на гумите с 0,1 бар на всеки 10кг живо тегло

- martincho
- Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
- Двигател: AEK 1996
Cern Swiss написа:На капачката на резервоара си пише. В книжката на колата си пише. В АутоДата пише. Ти си тръгнал неграмотните гумаджии да питаш![]()
2,1-2,2 предните, 1,9-2,0 бара задните вика датата.martincho написа:от време на време качвам 45 до 55 кг - някое момиче и това е
П.П. Ако качваш момичета над 55кг, завишавай налягането на гумите с 0,1 бар на всеки 10кг живо тегло![]()
той голфа не излиза с 15-ки от завода аз за това не гледах капачката на резервоара, а тва за момичетата над 55 кг, да не дава господ да качвам такива :д
на толкова на колкото ти е кеф и аз преди все мерих с един манометър и с една помпа оправях наляганията. откакто ходих два пъти при вулканизатора и при това гумите ми са нови ми писна и захвърлих манометъра. една гума видимо си личи дали е мека с поглед и с натискане с палеца не трябва да потъва много , потъва ли значе иска още помпене и не трябва да е прекалено твърда в жегите. ако ти требват цифри до 2.0 е нормално то и без това , като караш по горещия асвалт стават с половин бар повече. 

-
free_hard
- Автомобил:
- Двигател:
martincho написа:Cern Swiss написа:той голфа не излиза с 15-ки от завода аз за това не гледах капачката на резервоара, а тва за момичетата над 55 кг, да не дава господ да качвам такива :д
Голф 3 GT излиза от завода точно с 15-ки BBS-LM 6J x 15
п.п. Ето ти едно линкче да не кажеш, че съм голословен
http://www.doppel-wobber.de/forum/Model ... lf-GT.html
- ВАН
- Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
- Двигател: PN
Това с "напипването" и "на "око" не ви съветвам да го правите. Има значение марката на гумите и уреда, с който измервате!!!! На единият голф му помпах регенератките "на око" и "на пипане" , че по бензиностанциите стрелките на уредите правят, каквото си иксат. Резултатът беше - цицина върху триещата площ, лагер, амортисьор, тампони на заден мост....
Това не означава, че човек, който знае какво прави или го прави с коректен инструмент - няма да се справи! Гледах по капачки, четях по програми... ...явно не съм взел правилното решение 
ПС: Това се случи зимата, когато нямаше големи температурни разлики и постоянно колата е карана по софийските преспи с едно и също натоварване на задния мост.
Това не означава, че човек, който знае какво прави или го прави с коректен инструмент - няма да се справи! Гледах по капачки, четях по програми... ...явно не съм взел правилното решение ПС: Това се случи зимата, когато нямаше големи температурни разлики и постоянно колата е карана по софийските преспи с едно и също натоварване на задния мост.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”