на колко бара трябва да напомпам гумите

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
martincho
Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
Двигател: AEK 1996

на колко бара трябва да напомпам гумите

Мнениеот martincho » Пет 24 авг 2012 19:12

здравейте колеги ходих при много гумаджии и всички ми казват различни неща, та въпроса ми е на колко бара трябва да напомпам предните и на колко задните гуми, джантите са 15" гумите са 185/55/15 зимни и ги карам сега лятото, колата е голф 3 1,6 гт през повечето време се возя сам не я товаря само от време на време качвам 45 до 55 кг - някое момиче и това е

Потребителски аватар
Cern Swiss
Автомобил:
Двигател:

Re: на колко бара трябва да напомпам гумите

Мнениеот Cern Swiss » Пет 24 авг 2012 19:16

На капачката на резервоара си пише. В книжката на колата си пише. В АутоДата пише. Ти си тръгнал неграмотните гумаджии да питаш :screwy
2,1-2,2 предните, 1,9-2,0 бара задните вика датата.
martincho написа:от време на време качвам 45 до 55 кг - някое момиче и това е

П.П. Ако качваш момичета над 55кг, завишавай налягането на гумите с 0,1 бар на всеки 10кг живо тегло mhihi :063:

Потребителски аватар
martincho
Автомобил: VW Golf MK3 1.6GT
Двигател: AEK 1996

Мнениеот martincho » Пет 24 авг 2012 21:01

Cern Swiss написа:На капачката на резервоара си пише. В книжката на колата си пише. В АутоДата пише. Ти си тръгнал неграмотните гумаджии да питаш :screwy
2,1-2,2 предните, 1,9-2,0 бара задните вика датата.
martincho написа:от време на време качвам 45 до 55 кг - някое момиче и това е

П.П. Ако качваш момичета над 55кг, завишавай налягането на гумите с 0,1 бар на всеки 10кг живо тегло mhihi :063:

той голфа не излиза с 15-ки от завода аз за това не гледах капачката на резервоара, а тва за момичетата над 55 кг, да не дава господ да качвам такива :д

Потребителски аватар
nikson85
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот nikson85 » Пет 24 авг 2012 21:53

на толкова на колкото ти е кеф и аз преди все мерих с един манометър и с една помпа оправях наляганията. откакто ходих два пъти при вулканизатора и при това гумите ми са нови ми писна и захвърлих манометъра. една гума видимо си личи дали е мека с поглед и с натискане с палеца не трябва да потъва много , потъва ли значе иска още помпене и не трябва да е прекалено твърда в жегите. ако ти требват цифри до 2.0 е нормално то и без това , като караш по горещия асвалт стават с половин бар повече. mhihi

free_hard
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот free_hard » Съб 25 авг 2012 8:56

martincho написа:
Cern Swiss написа:той голфа не излиза с 15-ки от завода аз за това не гледах капачката на резервоара, а тва за момичетата над 55 кг, да не дава господ да качвам такива :д

Голф 3 GT излиза от завода точно с 15-ки BBS-LM 6J x 15 :wink:

п.п. Ето ти едно линкче да не кажеш, че съм голословен :mrgreen:
http://www.doppel-wobber.de/forum/Model ... lf-GT.html

Потребителски аватар
ВАН
Автомобил: VW Golf II 1991 1.6 Keihin
Двигател: PN

Мнениеот ВАН » Вто 04 сеп 2012 20:19

Това с "напипването" и "на "око" не ви съветвам да го правите. Има значение марката на гумите и уреда, с който измервате!!!! На единият голф му помпах регенератките "на око" и "на пипане" , че по бензиностанциите стрелките на уредите правят, каквото си иксат. Резултатът беше - цицина върху триещата площ, лагер, амортисьор, тампони на заден мост.... death Това не означава, че човек, който знае какво прави или го прави с коректен инструмент - няма да се справи! Гледах по капачки, четях по програми... ...явно не съм взел правилното решение :)
ПС: Това се случи зимата, когато нямаше големи температурни разлики и постоянно колата е карана по софийските преспи с едно и също натоварване на задния мост.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”