Машинка за задни светлини на Голф 4
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
Машинка за задни светлини на Голф 4
Здравейте! Снощи като прибирах колата в гаража ми направи впечатление,че задните светлини не светят. Изкарах панелите на стоповете и видях,че на едната крушка балона се беше отделил от металната част и си помислих,че това е повредата.Сутринта като минах през Лукоил си взех нова и като я смених включвам не ще да светне.Пробвах на 10 включвания на лоста светват 3-4 пъти.Мисля,че машинката се е прецакала затова въпроса ми е: Знаете ли къде точно се намира тази машинка? Дали е тя проблема или да го търся другаде? 

- dimit1r89
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Машинка за задни светлини на Голф 4
колега виж дали отива ток на задната ако не отива значи може някои бошон да е изгорял
-
zdravko_jett
- Автомобил:
- Двигател:
почисти фасунгата добре,датчика се намира на скоростната кутия но не мога да ти кажа точно къде има формата на болт на шапката на болт и към него трябва да вървят 2кабелчета закачени на букса(2те кабелчета наи вероятно са в черен шлаух), замерваш датчика или с пробна лампа или с мултицет на вкарана задна скорост ако не писне мултицета или не светне лампата(зависи какво ползваш)то проблема ти е в датчикаdimit1r89 написа:колега виж дали отива ток на задната ако не отива значи може някои бошон да е изгорял
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
zdravko_jett написа:почисти фасунгата добре,датчика се намира на скоростната кутия но не мога да ти кажа точно къде има формата на болт на шапката на болт и към него трябва да вървят 2кабелчета закачени на букса(2те кабелчета наи вероятно са в черен шлаух), замерваш датчика или с пробна лампа или с мултицет на вкарана задна скорост ако не писне мултицета или не светне лампата(зависи какво ползваш)то проблема ти е в датчикаdimit1r89 написа:колега виж дали отива ток на задната ако не отива значи може някои бошон да е изгорял
То е ясно,че ток отива щом чат пат светват.Ако е бушон въобще няма да светнат.Знам,че е на скоростната кутия,но точно къде от горе не се вижда нищо на пръв поглед освен някъкъв датчик мисля че е точно на отоло 15 см. от дясно на тапата са центровка тази зелената
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
van405975 написа:zdravko_jett написа:почисти фасунгата добре,датчика се намира на скоростната кутия но не мога да ти кажа точно къде има формата на болт на шапката на болт и към него трябва да вървят 2кабелчета закачени на букса(2те кабелчета наи вероятно са в черен шлаух), замерваш датчика или с пробна лампа или с мултицет на вкарана задна скорост ако не писне мултицета или не светне лампата(зависи какво ползваш)то проблема ти е в датчикаdimit1r89 написа:колега виж дали отива ток на задната ако не отива значи може някои бошон да е изгорял
То е ясно,че ток отива щом чат пат светват.Ако е бушон въобще няма да светнат.Знам,че е на скоростната кутия,но точно къде от горе не се вижда нищо на пръв поглед освен някъкъв датчик мисля че е точно на отоло 15 см. от дясно на тапата са центровка тази зелената
Значи току що установих,че е машинката дадох я на късо с един кламер и всичко светна. Някой знае ли каква е цената на нова в Порше?
- Съмнителният
- Автомобил: Bora 4 motion
- Двигател: BDE 2002
Нова в Ауто+ за кола с ЕСП ми излезна около 30 лева.
- ivanbl
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз за 1.8 ABS двигател си купих за 6-7 лева... сам си го смених... EURO7 е магазина
- van405975
- Автомобил:
- Двигател:
Съмнителният написа:Нова в Ауто+ за кола с ЕСП ми излезна около 30 лева.
В Аутотрейд поръчах оригинална без ЕСП 19 лв.Благодаря на всички отзовали се.
Защо го наричаме машинка?
То е "бутон". Някой ако може да даде размери на резбовата част (диам/дълж/стъпка, или както се захваща) и да видим кои стават. Така като бързо рещение ми хрумват две меки метални пластини, нормално отворени, и постоянен магнит, хванат на лоста (с тиксо
), т. е. реле задействано от магнита
Ще е под кожата, няма да се вижда, няма да има никакво усилие за местене на лоста, никакви пари.
), т. е. реле задействано от магнита - Skruji
- Автомобил: Golf 6 Variant
- Двигател:
Zlobomir написа:Защо го наричаме машинка?То е "бутон". Някой ако може да даде размери на резбовата част (диам/дълж/стъпка, или както се захваща) и да видим кои стават. Така като бързо рещение ми хрумват две меки метални пластини, нормално отворени, и постоянен магнит, хванат на лоста (с тиксо
), т. е. реле задействано от магнита
Ще е под кожата, няма да се вижда, няма да има никакво усилие за местене на лоста, никакви пари.
За 19 лв заслужава ли си да се занимаваш с глупости?
На голф 3 даже цената е под 10 лв.
Естествено че не си заслужава. Мен глупостите ми харесват като гъдел за мозъка. Ако ще го правя, ще е по-профи, без тиксо, и наистина лостът би трябвало да олекне.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
В Порше София Изток за Г4 1.8Т е 25.8 лв.
Струва ли си да се купи от еди къде си за 19? Не.
Струва ли си да се купи от еди къде си за 19? Не.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Машинката се разглобява съвсем спокойно и пъпките и се почистват. Става като нова за без пари.
И не е за ESP, а за CCS (cruise control system) т.е. за автопилота. ESP-то не взима информация от педала за спирачките, просто защото не му е нужна.
И не е за ESP, а за CCS (cruise control system) т.е. за автопилота. ESP-то не взима информация от педала за спирачките, просто защото не му е нужна.
- skotis
- Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
- Двигател: AGU
Ааа под задни светлини какво разбираме? Задна скорост или Стопове...или габарити? Защото аз разбирам задна скорост.
- pedalchobaba
- Автомобил:
- Двигател:
Да. Прав си. И аз понякога чета през ред.
Явно темата е за включването на бялата светлина за задна, ама нали съм бунак пиша за стоп машинката.
Моля да бъда извинен.
Явно темата е за включването на бялата светлина за задна, ама нали съм бунак пиша за стоп машинката.
Моля да бъда извинен.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”