Машинка за задни светлини на Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
van405975
Автомобил:
Двигател:

Машинка за задни светлини на Голф 4

Мнениеот van405975 » Сря 07 апр 2010 12:10

Здравейте! Снощи като прибирах колата в гаража ми направи впечатление,че задните светлини не светят. Изкарах панелите на стоповете и видях,че на едната крушка балона се беше отделил от металната част и си помислих,че това е повредата.Сутринта като минах през Лукоил си взех нова и като я смених включвам не ще да светне.Пробвах на 10 включвания на лоста светват 3-4 пъти.Мисля,че машинката се е прецакала затова въпроса ми е: Знаете ли къде точно се намира тази машинка? Дали е тя проблема или да го търся другаде? :banghead:

Потребителски аватар
dimit1r89
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Машинка за задни светлини на Голф 4

Мнениеот dimit1r89 » Сря 07 апр 2010 12:51

колега виж дали отива ток на задната ако не отива значи може някои бошон да е изгорял

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот zdravko_jett » Сря 07 апр 2010 13:02

dimit1r89 написа:колега виж дали отива ток на задната ако не отива значи може някои бошон да е изгорял
почисти фасунгата добре,датчика се намира на скоростната кутия но не мога да ти кажа точно къде има формата на болт на шапката на болт и към него трябва да вървят 2кабелчета закачени на букса(2те кабелчета наи вероятно са в черен шлаух), замерваш датчика или с пробна лампа или с мултицет на вкарана задна скорост ако не писне мултицета или не светне лампата(зависи какво ползваш)то проблема ти е в датчика

Потребителски аватар
van405975
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van405975 » Сря 07 апр 2010 13:21

zdravko_jett написа:
dimit1r89 написа:колега виж дали отива ток на задната ако не отива значи може някои бошон да е изгорял
почисти фасунгата добре,датчика се намира на скоростната кутия но не мога да ти кажа точно къде има формата на болт на шапката на болт и към него трябва да вървят 2кабелчета закачени на букса(2те кабелчета наи вероятно са в черен шлаух), замерваш датчика или с пробна лампа или с мултицет на вкарана задна скорост ако не писне мултицета или не светне лампата(зависи какво ползваш)то проблема ти е в датчика

То е ясно,че ток отива щом чат пат светват.Ако е бушон въобще няма да светнат.Знам,че е на скоростната кутия,но точно къде от горе не се вижда нищо на пръв поглед освен някъкъв датчик мисля че е точно на отоло 15 см. от дясно на тапата са центровка тази зелената

Потребителски аватар
van405975
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van405975 » Сря 07 апр 2010 14:58

van405975 написа:
zdravko_jett написа:

То е ясно,че ток отива щом чат пат светват.Ако е бушон въобще няма да светнат.Знам,че е на скоростната кутия,но точно къде от горе не се вижда нищо на пръв поглед освен някъкъв датчик мисля че е точно на отоло 15 см. от дясно на тапата са центровка тази зелената

Значи току що установих,че е машинката дадох я на късо с един кламер и всичко светна. Някой знае ли каква е цената на нова в Порше?

Потребителски аватар
Съмнителният
Автомобил: Bora 4 motion
Двигател: BDE 2002

Мнениеот Съмнителният » Сря 07 апр 2010 17:26

Нова в Ауто+ за кола с ЕСП ми излезна около 30 лева.

Потребителски аватар
ivanbl
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ivanbl » Сря 07 апр 2010 18:19

аз за 1.8 ABS двигател си купих за 6-7 лева... сам си го смених... EURO7 е магазина

Потребителски аватар
van405975
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот van405975 » Чет 08 апр 2010 8:29

Съмнителният написа:Нова в Ауто+ за кола с ЕСП ми излезна около 30 лева.

В Аутотрейд поръчах оригинална без ЕСП 19 лв.Благодаря на всички отзовали се.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пон 12 апр 2010 4:06

Защо го наричаме машинка? :) То е "бутон". Някой ако може да даде размери на резбовата част (диам/дълж/стъпка, или както се захваща) и да видим кои стават. Така като бързо рещение ми хрумват две меки метални пластини, нормално отворени, и постоянен магнит, хванат на лоста (с тиксо :012: ), т. е. реле задействано от магнита :) Ще е под кожата, няма да се вижда, няма да има никакво усилие за местене на лоста, никакви пари.

Потребителски аватар
Skruji
Автомобил: Golf 6 Variant
Двигател:

Мнениеот Skruji » Пон 12 апр 2010 9:12

Zlobomir написа:Защо го наричаме машинка? :) То е "бутон". Някой ако може да даде размери на резбовата част (диам/дълж/стъпка, или както се захваща) и да видим кои стават. Така като бързо рещение ми хрумват две меки метални пластини, нормално отворени, и постоянен магнит, хванат на лоста (с тиксо :012: ), т. е. реле задействано от магнита :) Ще е под кожата, няма да се вижда, няма да има никакво усилие за местене на лоста, никакви пари.

За 19 лв заслужава ли си да се занимаваш с глупости?
На голф 3 даже цената е под 10 лв.

Zlobomir
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Zlobomir » Пон 12 апр 2010 13:21

Естествено че не си заслужава. Мен глупостите ми харесват като гъдел за мозъка. Ако ще го правя, ще е по-профи, без тиксо, и наистина лостът би трябвало да олекне.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 05 яну 2011 16:23

В Порше София Изток за Г4 1.8Т е 25.8 лв.
Струва ли си да се купи от еди къде си за 19? Не. :)

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Сря 05 яну 2011 17:06

Машинката се разглобява съвсем спокойно и пъпките и се почистват. Става като нова за без пари.
И не е за ESP, а за CCS (cruise control system) т.е. за автопилота. ESP-то не взима информация от педала за спирачките, просто защото не му е нужна.

Потребителски аватар
skotis
Автомобил: VW Golf IV 1.8T GTI
Двигател: AGU

Мнениеот skotis » Сря 05 яну 2011 17:13

Ааа под задни светлини какво разбираме? Задна скорост или Стопове...или габарити? Защото аз разбирам задна скорост.

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Сря 05 яну 2011 17:21

Да. Прав си. И аз понякога чета през ред.
Явно темата е за включването на бялата светлина за задна, ама нали съм бунак пиша за стоп машинката.
Моля да бъда извинен.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”