вратите на голфа дрънчат
вратите на голфа дрънчат
От скоро карам голф 3 и в последните една, две седмици вратите се разхлопаха. карам нормално и дори и малка неравност по пътя да има и предните две врати дрънчат все едно не са затворени. Вярно пътищата ни са ужасни, но не е нормално на равен път да има такъв шум
помагайте моля

- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
Един имаше такъв проблем. Дрънчаха всички кори по голфа. Някакъв майстор от Пазарджик, който се занимава главно с такива неща му го оправи. До колкото разбрах, махал корите и слагал под тях тънки уплътнения, от типа на пеногума.
Може да е от друго. Щипките на корите са залепени с лепило. От вибрациите лепилото се пука и корите остават с откачени щипки-от там идват вибрации.
Може да е от друго. Щипките на корите са залепени с лепило. От вибрациите лепилото се пука и корите остават с откачени щипки-от там идват вибрации.
- Li4o
- Аватар:
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
На мен пък ми дрънчат стъклата във вратите - един ден ми писна и махнах кората, за да погледна какво точно дрънчи, ама ми остана само гледането - нищо не разбрах...
Хванах му цаката обаче - като се раздрънчат яко навивам дръжката, за да вдигна прозореца плътно догоре и спират да дрънчат за известно време...
Хванах му цаката обаче - като се раздрънчат яко навивам дръжката, за да вдигна прозореца плътно догоре и спират да дрънчат за известно време...

-
- Автомобил:
- Двигател:
Механизма на вратите има една глупост от която се натяга,и нашите дрънчаха но баща ми ги натегна и вече по-трудно се затварят прозорците ама не трънчат,може и да се смажат колелцата по който се движи стоманеното въже.Щипкити са проблема за дрънченето на вратите.Като свалих корите отдолу залепиг гума за оплътнение на прозорци където имаше счупени щипки ги смених и сега няма проблеми.Имам единствено проблеми с задната кора понеже мисля че е от ГОЛФ 4 не пасва плътно,но с един трик я вкарвам в леглото й.На тези пластмаси който държат кората съм им залепил същото уплътнение.Понякога тези палчета от който се заключва и отключва колата по време на движение леко скърцат ама като сложихме жентрално като че ли не се чуват.Аз пък имам друг проблем от ляво на волана дето духа парното има една пластмаса с която контролираш струята на въздуха на къде да духа.Тази пластмаса има едни по-малки на нея който
насочват струята наляво или надясно да ама мойте са счупени и се чудих какво трака от там докато не я свалих въпросната пластмаса и видях малките счупени и като минеш през дупка тракат извадих ги ама няколко са отишли отпред където излиза въздуха за сушене на предното стъкло и незнам как да ги извадя някой имал ли е подобен проблем?
насочват струята наляво или надясно да ама мойте са счупени и се чудих какво трака от там докато не я свалих въпросната пластмаса и видях малките счупени и като минеш през дупка тракат извадих ги ама няколко са отишли отпред където излиза въздуха за сушене на предното стъкло и незнам как да ги извадя някой имал ли е подобен проблем?
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мда и аз го имам този проблем с 2 врати съм и стъклата дрънкат като се оворят малко..като ги навия се оправят..ама на следващата дупка пак почват
понякога като карам на много лош път имам чуството че ще се разглоби нещо...ама пука ми голфа фърка и ме кефи
хохо...някой път може да ги разглобя тея врати да вида от каде идва проблема да се свалят сами прозорците:)

Последна промяна от timon_tg на Чет 04 яну 2007 15:42, променено общо 1 път.
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
pokeer написа:значи прозорците са електрически и се затварят добре. струва ми се че самият шум идва някаде от към бравите на вратите
значи ти дрънчи същото като при мен

Погледни дръжката отвън на вратата - и я разклати без да я пробваш да я отваряш нагоре надолу наляво надясно във всички посоки - ще чуеш въпросния дразнещ звук

Другото, което дрънчи е наистина както казаха колегите - прозорците - ама при мен дрънчат само ако е много студено и като се стопли колата спират
ОСвен това скърцат и гумите покрай вратите - това мисля може да се реши като се натегнат механизмите за затваряне на вратата и така вратите се затварят по-плътно
pokeer написа:значи прозорците са електрически и се затварят добре. струва ми се че самият шум идва някаде от към бравите на вратите
На моята двойка също са електрически и ми дрънчаха зверски зад корите и установих че са пластмасовите "ножници" за задвижващата пружина.
Предполагам че машинките са същите, защото не съм забелязал немците да сменят неща които си работят!

Малко прасешки опашки и сега е пушка!
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
lyubobg написа:pokeer написа:значи прозорците са електрически и се затварят добре. струва ми се че самият шум идва някаде от към бравите на вратите
значи ти дрънчи същото като при мен![]()
![]()
![]()
Погледни дръжката отвън на вратата - и я разклати без да я пробваш да я отваряш нагоре надолу наляво надясно във всички посоки - ще чуеш въпросния дразнещ звукНа дръжката в основата има 1 гумена гарнитурка, която е изядена и оттам идва целия шум - още ме мързи ама някой ден ще я сменя.
Другото, което дрънчи е наистина както казаха колегите - прозорците - ама при мен дрънчат само ако е много студено и като се стопли колата спират
ОСвен това скърцат и гумите покрай вратите - това мисля може да се реши като се натегнат механизмите за затваряне на вратата и така вратите се затварят по-плътно
Как се затягат механизмите за затваряне?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”