вратите на голфа дрънчат

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pokeer
Автомобил:
Двигател:

вратите на голфа дрънчат

Мнениеот pokeer » Сря 03 яну 2007 21:48

От скоро карам голф 3 и в последните една, две седмици вратите се разхлопаха. карам нормално и дори и малка неравност по пътя да има и предните две врати дрънчат все едно не са затворени. Вярно пътищата ни са ужасни, но не е нормално на равен път да има такъв шум :cry: помагайте моля

Потребителски аватар
meltin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот meltin » Сря 03 яну 2007 22:59

Провери си прозорците ...

и дали случайно не си забравил нещо във джобовете на вратите.

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Чет 04 яну 2007 0:33

на едно приятелче голфа(1.8abs GT)дрънчат вратите.тои кара моя и вика що не дрънчат моите.според мен е от много ползване на цялата кола и вратите се амортизират(машинките на прозорците и дръжките на самата врата)

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DAXC » Чет 04 яну 2007 8:54

Един имаше такъв проблем. Дрънчаха всички кори по голфа. Някакъв майстор от Пазарджик, който се занимава главно с такива неща му го оправи. До колкото разбрах, махал корите и слагал под тях тънки уплътнения, от типа на пеногума.
Може да е от друго. Щипките на корите са залепени с лепило. От вибрациите лепилото се пука и корите остават с откачени щипки-от там идват вибрации.

Потребителски аватар
Li4o
Аватар:
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Li4o » Чет 04 яну 2007 9:00

На мен пък ми дрънчат стъклата във вратите - един ден ми писна и махнах кората, за да погледна какво точно дрънчи, ама ми остана само гледането - нищо не разбрах...
Хванах му цаката обаче - като се раздрънчат яко навивам дръжката, за да вдигна прозореца плътно догоре и спират да дрънчат за известно време... :)

Потребителски аватар
meltin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот meltin » Чет 04 яну 2007 9:43

И аз така навивах нагоре ама и това вече не помага мисля и аз да сваля кората да погледна някой път да видя за какво става дума че положението вече отива към нетърпимо особено на паваж...

ionko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionko » Чет 04 яну 2007 10:24

Механизма на вратите има една глупост от която се натяга,и нашите дрънчаха но баща ми ги натегна и вече по-трудно се затварят прозорците ама не трънчат,може и да се смажат колелцата по който се движи стоманеното въже.Щипкити са проблема за дрънченето на вратите.Като свалих корите отдолу залепиг гума за оплътнение на прозорци където имаше счупени щипки ги смених и сега няма проблеми.Имам единствено проблеми с задната кора понеже мисля че е от ГОЛФ 4 не пасва плътно,но с един трик я вкарвам в леглото й.На тези пластмаси който държат кората съм им залепил същото уплътнение.Понякога тези палчета от който се заключва и отключва колата по време на движение леко скърцат ама като сложихме жентрално като че ли не се чуват.Аз пък имам друг проблем от ляво на волана дето духа парното има една пластмаса с която контролираш струята на въздуха на къде да духа.Тази пластмаса има едни по-малки на нея който
насочват струята наляво или надясно да ама мойте са счупени и се чудих какво трака от там докато не я свалих въпросната пластмаса и видях малките счупени и като минеш през дупка тракат извадих ги ама няколко са отишли отпред където излиза въздуха за сушене на предното стъкло и незнам как да ги извадя някой имал ли е подобен проблем?

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Чет 04 яну 2007 10:42

При мен проблема е от прозорците понеже съм с 2 врати и прозорците са по-тежки и сами леко се отварят и трябва да се навиват често плътно нагоре за да не дрънчи, много е дразнещо ама не знам как може да се оправи.

timon_tg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот timon_tg » Чет 04 яну 2007 11:48

мда и аз го имам този проблем с 2 врати съм и стъклата дрънкат като се оворят малко..като ги навия се оправят..ама на следващата дупка пак почват :) понякога като карам на много лош път имам чуството че ще се разглоби нещо...ама пука ми голфа фърка и ме кефи :) хохо...някой път може да ги разглобя тея врати да вида от каде идва проблема да се свалят сами прозорците:)

Последна промяна от timon_tg на Чет 04 яну 2007 15:42, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
pokeer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pokeer » Чет 04 яну 2007 13:41

значи прозорците са електрически и се затварят добре. струва ми се че самият шум идва някаде от към бравите на вратите :oops:

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Чет 04 яну 2007 20:41

при мен идва от самите щифтчета които затварят врата. Направих експеримент, когато мина по паваж и затворя вратата и се оправя.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Чет 04 яну 2007 20:49

pokeer написа:значи прозорците са електрически и се затварят добре. струва ми се че самият шум идва някаде от към бравите на вратите :oops:

значи ти дрънчи същото като при мен :lol: :lol: :evil:

Погледни дръжката отвън на вратата - и я разклати без да я пробваш да я отваряш нагоре надолу наляво надясно във всички посоки - ще чуеш въпросния дразнещ звук :cry: На дръжката в основата има 1 гумена гарнитурка, която е изядена и оттам идва целия шум - още ме мързи ама някой ден ще я сменя.

Другото, което дрънчи е наистина както казаха колегите - прозорците - ама при мен дрънчат само ако е много студено и като се стопли колата спират

ОСвен това скърцат и гумите покрай вратите - това мисля може да се реши като се натегнат механизмите за затваряне на вратата и така вратите се затварят по-плътно

Потребителски аватар
feb
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот feb » Нед 07 яну 2007 2:28

pokeer написа:значи прозорците са електрически и се затварят добре. струва ми се че самият шум идва някаде от към бравите на вратите :oops:

На моята двойка също са електрически и ми дрънчаха зверски зад корите и установих че са пластмасовите "ножници" за задвижващата пружина.
Предполагам че машинките са същите, защото не съм забелязал немците да сменят неща които си работят! ;-)
Малко прасешки опашки и сега е пушка!

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 07 яну 2007 21:26

lyubobg написа:

значи ти дрънчи същото като при мен :lol: :lol: :evil:

Погледни дръжката отвън на вратата - и я разклати без да я пробваш да я отваряш нагоре надолу наляво надясно във всички посоки - ще чуеш въпросния дразнещ звук :cry: На дръжката в основата има 1 гумена гарнитурка, която е изядена и оттам идва целия шум - още ме мързи ама някой ден ще я сменя.

Другото, което дрънчи е наистина както казаха колегите - прозорците - ама при мен дрънчат само ако е много студено и като се стопли колата спират

ОСвен това скърцат и гумите покрай вратите - това мисля може да се реши като се натегнат механизмите за затваряне на вратата и така вратите се затварят по-плътно

Как се затягат механизмите за затваряне?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”