шум скоростна кутия
-
- Автомобил: VW MK4
- Двигател: ATD PD TDI
шум скоростна кутия
При спокойно каране всичко е наред. При по високи обороти примерно на 2 и 3 скорост от скоростната кутия започва да се чува някакъв шум - все едно сте сложили метални стружки в стъклено шише и клатите шишето. Шума се усилва с увеличаване на оборотите. Колата е Голф 3 дизел 94 година. Има масло в кутията. На какво може да се дължи това?
при мен имаше такъв звук . едни майстори решиха че е от вътрешното каре и го смениха, ама нъцки. После викат, че било скор. кутия. Лошо ми стана. Смених майсторите. оказа се едно тъпо болче дето държи някаква си ламарина беше дало фира и това тропаше по тоя начин. ама при мен го правеше някъде над 50 км/ч. пробвай на място да вдигнеш оборотите и ако не тропа, значи е по-скоро от скоростта , а не от оборотите. огледай хубаво да няма някъде някое изгнило болче щото при по-висока скорост почва да дрънчи именно така.
- bu4komobil
- Автомобил:
- Двигател:
chriss написа:При спокойно каране всичко е наред. При по високи обороти примерно на 2 и 3 скорост от скоростната кутия започва да се чува някакъв шум - все едно сте сложили метални стружки в стъклено шише и клатите шишето. Шума се усилва с увеличаване на оборотите. Колата е Голф 3 дизел 94 година. Има масло в кутията. На какво може да се дължи това?
и при мен го има същия звук и идва точно откъм кутията.вдигам я на крик(само 1-то предно колело) включвам на 4-та и пускам съединителя направо имам чувството че нещо ще литне и като изключа от скорост шума се засилва но замалко после спира
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
Re: шум скоростна кутия
chriss написа:При спокойно каране всичко е наред. При по високи обороти примерно на 2 и 3 скорост от скоростната кутия започва да се чува някакъв шум - все едно сте сложили метални стружки в стъклено шише и клатите шишето. Шума се усилва с увеличаване на оборотите. Колата е Голф 3 дизел 94 година. Има масло в кутията. На какво може да се дължи това?
Карана е с некчествено масло и са заминали лагерите на дифренциала!Сменяй скоростната кутия!!!!(Ремонтът е безмислен и струва 2 пъти по-скъпо)
Евтинийка е- около 200-250 лв втора употреба и има много читави!!!
Сменя с само за 1 час!!!Можеш и сам
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”