шум скоростна кутия

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
chriss
Автомобил: VW MK4
Двигател: ATD PD TDI

шум скоростна кутия

Мнениеот chriss » Чет 10 авг 2006 7:43

При спокойно каране всичко е наред. При по високи обороти примерно на 2 и 3 скорост от скоростната кутия започва да се чува някакъв шум - все едно сте сложили метални стружки в стъклено шише и клатите шишето. Шума се усилва с увеличаване на оборотите. Колата е Голф 3 дизел 94 година. Има масло в кутията. На какво може да се дължи това?

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Чет 10 авг 2006 8:11

а нее ли възможно да имаш паразитни шумове заради тампон или гърне огледай

Mal
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mal » Пет 11 авг 2006 9:29

при мен имаше такъв звук . едни майстори решиха че е от вътрешното каре и го смениха, ама нъцки. После викат, че било скор. кутия. Лошо ми стана. Смених майсторите. оказа се едно тъпо болче дето държи някаква си ламарина беше дало фира и това тропаше по тоя начин. ама при мен го правеше някъде над 50 км/ч. пробвай на място да вдигнеш оборотите и ако не тропа, значи е по-скоро от скоростта , а не от оборотите. огледай хубаво да няма някъде някое изгнило болче щото при по-висока скорост почва да дрънчи именно така.

Потребителски аватар
bu4komobil
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bu4komobil » Чет 14 дек 2006 1:08

chriss написа:При спокойно каране всичко е наред. При по високи обороти примерно на 2 и 3 скорост от скоростната кутия започва да се чува някакъв шум - все едно сте сложили метални стружки в стъклено шише и клатите шишето. Шума се усилва с увеличаване на оборотите. Колата е Голф 3 дизел 94 година. Има масло в кутията. На какво може да се дължи това?

и при мен го има същия звук и идва точно откъм кутията.вдигам я на крик(само 1-то предно колело) включвам на 4-та и пускам съединителя направо имам чувството че нещо ще литне и като изключа от скорост шума се засилва но замалко после спира

Потребителски аватар
joker
Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF

Re: шум скоростна кутия

Мнениеот joker » Вто 09 яну 2007 10:46

chriss написа:При спокойно каране всичко е наред. При по високи обороти примерно на 2 и 3 скорост от скоростната кутия започва да се чува някакъв шум - все едно сте сложили метални стружки в стъклено шише и клатите шишето. Шума се усилва с увеличаване на оборотите. Колата е Голф 3 дизел 94 година. Има масло в кутията. На какво може да се дължи това?

Карана е с некчествено масло и са заминали лагерите на дифренциала!Сменяй скоростната кутия!!!!(Ремонтът е безмислен и струва 2 пъти по-скъпо)
Евтинийка е- около 200-250 лв втора употреба и има много читави!!!
Сменя с само за 1 час!!!Можеш и сам

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”