Проблем при накладките !!!

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
zazolin4o
Автомобил: Golf 3
Двигател: AAM 1993

Проблем при накладките !!!

Мнениеот zazolin4o » Сря 12 сеп 2012 8:58

Здравейте колеги имам следния проблем : преди месец един приятел ми предложи да сменим на моя голф главините накладките и дисковете което включва и спирателните и апарати защото той имал що годе читави от неговия голф (продаваше го на части) . Неговия голф бил 2.0 абф 150 коня с абс моя е 1.8 моноинжекция аам 75 коня без абс всичко си пасна както трябва един месец никакви проблеми но забелязах че дясната страна отпреде грее много . Свалих гумата и видях 4е външната накладка в горния си край са е исухлила и опира в главината . Разглобих апарата наместих я зглобих карах 10 км. и пак същата работа. Ако някой знае как да оправя проблема моля да помага . И дали има смисал да оставям тази трансплантация дето я направих от другия голф или да си връщам сичко по същия начин заводско.

Потребителски аватар
teddy
Автомобил: golf 4
Двигател:

Re: Проблем при накладките !!!

Мнениеот teddy » Сря 12 сеп 2012 9:33

така както си го направил би трябвало да спира по-добре! Според мен трябва внимателно да огледаж при свалено колело как се движи апарата и как накладките лягат на диска. Разбира се друг трябва да натиска спирачка. Не би трябвало да има някакво усикване или изкривяване на апарата и накладките! Сравни с другата страна, където няма проблем.

Потребителски аватар
zazolin4o

Мнениеот zazolin4o » Сря 12 сеп 2012 9:49

А възможно ли е да са криви водачите и от това да е проблема иначе ще огледам обстоино и от другата страна :)

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Сря 12 сеп 2012 10:51

ами да не би шенгела да ти е износен или самата накладка да е дефектна и да няма хубаво зъбче.Като слагаш накладката обърни внимание как лягат зъбчетата върху шенгела,трябва да накладката да се движи на горе- на долу почти без да има усилие,да няма хлабина много много.

Потребителски аватар
zazolin4o

Мнениеот zazolin4o » Сря 12 сеп 2012 14:03

И това ще видя просто работното ми време е малко кофти и мога да и обърна внимание след 23:00h . А по принцип накладката е износена малко точно там кадето се е суркала по главината.

Потребителски аватар
zazolin4o

Мнениеот zazolin4o » Сря 12 сеп 2012 20:35

проблема май го реших супорта на дясното колело е по голям и накладката пада този които имам аз е за вентилиран диск или по голям диаметър. благодаря колеги за вниманието :)

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Чет 13 сеп 2012 1:14

много се радвам,че съм успял да ти помогна. :P

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”