Струва ми се логично но аз понякога, след като паркирам си изправям гумите след като съм изгасил двигателя....
Хидравлика на волана - въртене на волана намясто?
Хидравлика на волана - въртене на волана намясто?
Днес един мой познат ми сподели че не е полезно да се върти волана на коли с хидравлика (сврво) при изгасен двигател? Имате ли представа дали тази информация е достоверна?
Струва ми се логично но аз понякога, след като паркирам си изправям гумите след като съм изгасил двигателя....
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Ами и на загасен и на запален двигател си е вредно да се върти волана на място. То не че нещо ще каже "прас" и ще спре са бачка, но примерно при запален двигатле на място се товари хидравликата, а при загасен двигател - кормилния механизъм, който трябва да преоодолее много по-голямо услилие, отколкото при автомобил без хидравлика.
- Rabbit_TDI
- Автомобил: A6 C5
- Двигател: BFC
- Контакти:
- silent
- Автомобил:
- Двигател:
Това е уникален въпрос по своята същност. И би могло реферат да се напише по него но ме мързи да пиша.
С две думи волана е волан за да се върти. И е неизбежно и въртенето на място. Ако сутрин обед вечер не го въртиш на място по половин час за да си тренираш мускулите на ръцете всичко е точно.
Ако си с хидравлика все пак е по добре да го въртиш на запален мотор.Най-малкото е по-лесно.
С две думи волана е волан за да се върти. И е неизбежно и въртенето на място. Ако сутрин обед вечер не го въртиш на място по половин час за да си тренираш мускулите на ръцете всичко е точно.
Ако си с хидравлика все пак е по добре да го въртиш на запален мотор.Най-малкото е по-лесно.
- Mega
- Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
- Двигател: AGN - 125
- Контакти:
Re: Хидравлика на волана - въртене на волана намясто?
Hertz написа:Днес един мой познат ми сподели че не е полезно да се върти волана на коли с хидравлика (сврво) при изгасен двигател? Имате ли представа дали тази информация е достоверна?![]()
Не знам дали е вредно, но определено е съпер безмислено и трудоемко!
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”