Хидравлика на волана - въртене на волана намясто?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Хидравлика на волана - въртене на волана намясто?

Мнениеот Hertz » Нед 21 яну 2007 0:19

Днес един мой познат ми сподели че не е полезно да се върти волана на коли с хидравлика (сврво) при изгасен двигател? Имате ли представа дали тази информация е достоверна? :roll:
Струва ми се логично но аз понякога, след като паркирам си изправям гумите след като съм изгасил двигателя....

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Нед 21 яну 2007 0:35

А като ти е казал че е вредно, защо не ти е обяснил кое му е вредното, или и той самия не знае :D

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Нед 21 яну 2007 0:43

NovobranecGT написа:А като ти е казал че е вредно, защо не ти е обяснил кое му е вредното, или и той самия не знае :D

И все пак гатанките да ги оставим за по-нормално време? :wink:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 21 яну 2007 3:13

Ами и на загасен и на запален двигател си е вредно да се върти волана на място. То не че нещо ще каже "прас" и ще спре са бачка, но примерно при запален двигатле на място се товари хидравликата, а при загасен двигател - кормилния механизъм, който трябва да преоодолее много по-голямо услилие, отколкото при автомобил без хидравлика.

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Нед 21 яну 2007 3:27

+тва си прецакваш и гумата като въртиш на място.Ма то човек ще рече че по цял ден на изгасен мотор си въртиш волана.Аз лично от стария голфец/2ка без хидравлика/се научих да въртя но полусъединетл щото тормозя кормилния механизъм и гумичките и сега така си карам.

Потребителски аватар
silent
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот silent » Нед 21 яну 2007 9:31

Това е уникален въпрос по своята същност. И би могло реферат да се напише по него но ме мързи да пиша.
С две думи волана е волан за да се върти. И е неизбежно и въртенето на място. Ако сутрин обед вечер не го въртиш на място по половин час за да си тренираш мускулите на ръцете всичко е точно.
Ако си с хидравлика все пак е по добре да го въртиш на запален мотор.Най-малкото е по-лесно.

Потребителски аватар
Mega
Автомобил: VW Bora 1.8 - 4Motion
Двигател: AGN - 125
Контакти:

Re: Хидравлика на волана - въртене на волана намясто?

Мнениеот Mega » Нед 21 яну 2007 11:02

Hertz написа:Днес един мой познат ми сподели че не е полезно да се върти волана на коли с хидравлика (сврво) при изгасен двигател? Имате ли представа дали тази информация е достоверна? :roll:
Струва ми се логично но аз понякога, след като паркирам си изправям гумите след като съм изгасил двигателя....

Не знам дали е вредно, но определено е съпер безмислено и трудоемко!

:shock

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Нед 21 яну 2007 15:14

Колега когато въртиш волана при изгасен двигател няма кой да "помага" на рейката а вътре има едни маншети като на спирачната помпа и при въртене на волана без "помощ"от помпата рискуваш те да се деформират или по лошо да се скъсат и тогава вече все едно нямаш хидравлика.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”