Днес реших да го сменя и какво да видя, има само решетка и под нея се вижда турбината на вентилатора. Извиках неволята и му сложих няколко слоя чорапогащтник
Филтър купе Г3!
- doaiena
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
Филтър купе Г3!
Колеги възможно ли е колата ми да няма филтър на купето?
Днес реших да го сменя и какво да видя, има само решетка и под нея се вижда турбината на вентилатора. Извиках неволята и му сложих няколко слоя чорапогащтник
- IvanMan
- джедай

- Автомобил: Golf 7 TDI Estate BlueMotion
- Двигател: CRLB
Re: Филтър купе Г3!
възможно е!
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
При мен е същото като при колегата с Г2!
Преди е било лепено със силикон уплътнението и трябваше да го изрежа от към ръба на пластмасата /демек остана си пласта силикон по стъклото а кората е чиста/ и като сложих кората не си личи че съм я махал, но се опасявам да не падне вода в/у мотора на чистачките, защото е пласта силикон е точно нат улея и не уплътнява много добре или това не е проблем?
Преди е било лепено със силикон уплътнението и трябваше да го изрежа от към ръба на пластмасата /демек остана си пласта силикон по стъклото а кората е чиста/ и като сложих кората не си личи че съм я махал, но се опасявам да не падне вода в/у мотора на чистачките, защото е пласта силикон е точно нат улея и не уплътнява много добре или това не е проблем?
- zdravko555
- Автомобил:
- Двигател:
първо относно филтъра много народ няма, и аз самия нямах като купих колата. слагат се фабрично на моделите с климатици, другите да гледат да не лапат листата и боклуците които хвъркат от духалките.
намери си такава кутия купи си филтър и ще видиш разликата
мен за 15лв колега от форума ме снабди с такава и за още 20-тина за филтъра и съм доволен, търси тука по автоморгите не се така "услужливи" 
а относно уплътнението нема да се плашиш то е такова дунапренено и е за да уплътнява луфтовете като стегнеш гаиките да не дръпа отстрани ами само през филтъра. освен това ламарината има обърнат борд нагоре за да не влиза вода, освен това и филтъра е малко понависоко и мосля няма да имаш проблем с водата.
намери си такава кутия купи си филтър и ще видиш разликата

а относно уплътнението нема да се плашиш то е такова дунапренено и е за да уплътнява луфтовете като стегнеш гаиките да не дръпа отстрани ами само през филтъра. освен това ламарината има обърнат борд нагоре за да не влиза вода, освен това и филтъра е малко понависоко и мосля няма да имаш проблем с водата.
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Колега имах предвид за моторчето на чистачките!
Тази кора с филтър за климатик какво представлява, филтъра се слага на нея ли?
- anrus
- Автомобил: Golf2 10Millionen и Golf2 Country
- Двигател: RF-1988 и 1P-1991
Ето едно добро и интелигентно решение на проблема без смяна на кутията. За съжаление не успях да открия къде се продават такива рамки.

- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
Колега,много добра идея
С това почти няма смисъл от Филтър!!!
С това почти няма смисъл от Филтър!!!
- valkilmera
- Автомобил: Golf3 4 Audi A3
- Двигател: ABS AZD 8P
doaiena написа:Колега имах предвид за моторчето на чистачките!
Мисля,че за моторчето не трябва да се притесняваш,на всички Голфове нов внос са само корите и не са оплътнявани с нищо,само корите!!!
Това ме навежда на мисълта,че няма да има проблеми,ако греша нека някой ме поправи
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Идея как да изчиста силикона по-стъклото?
- doaiena
- Двигател:
- Контакти:
Колеги ходих до 'Кобра' и купих уплътнение №14 2лв метър!
- SaRaLiQ
- Автомобил:
- Двигател:
Как се маха самата кора под чистачките,че искам да си почистя мястото около моторчето за духалката.Има листа под него и ме дразнят.До колкото виждам има някакви пластмасови болчета,но не мога да ги развия или да ги извадя по никакъв начин.Искам поне тази половина която е над това казанче да я махна.С оригинален поленов филтър съм
(не че е от значение)
- dsg1980
- Автомобил:
- Двигател:
болтовете се дърпат с отвертка ,наи добре 2,едната надига ,другата върти
- tisho_psg
- Автомобил:
- Двигател:
колега,кората под чистачките се маха трудно,трябват ти клещи и отверка,подпъхваш с отвеката под пластмасовия болт и като излезе малко го хващаш с клещите и дърпаш.Риска да се скъса (все пак е пласмасов)не е малък.Аз поне така я вадих кората,може да има и по-лесен начин,някой колега ако знае да каже
Единственият по-лесен начин е да ги смачкаш и изкормиш с клещите, тия болтове са абсолютно извращение
Добре че в едно магазинче в Пловдив ги намерих по 1,30лв бройката. А отвора на вентилаторчето го закрих с чорапогащник няколко ката, защото хич не ми се понрави цената на разните филтри за аспиратор. Една прашинка не е влязла оттогава.
Добре че в едно магазинче в Пловдив ги намерих по 1,30лв бройката. А отвора на вентилаторчето го закрих с чорапогащник няколко ката, защото хич не ми се понрави цената на разните филтри за аспиратор. Една прашинка не е влязла оттогава.- SaRaLiQ
- Автомобил:
- Двигател:
ще пробвам утре 
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”