Здравейте!
Проблемът ми е следния: като се отвори вратата на шофьора и фаровете са пуснати зумера не пищи.
Плафона на дясната врата свети (при отворена). Когато отворя предна или задна дясна врата вътре плафоните светят. Но когато отворя предна или задна лява плафоните вътре не светят,не свети също и плафона на предна лява. Можете ли да ми кажете къде е проблема и как да го отстраня?
Благодаря!
Зумер за забравени светлини
-
- Автомобил: BORA 1.6 16V
- Двигател: AUS 2000
Re: Зумер за забравени светлини
А да си сменял преди 2-3 месеца крушките с диодни?
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Проблема е в микро ключета в бравата ма вратата 

- plamski3
- Автомобил: VW Golf 4
- Двигател: AKL
Не, не съм барал нищо по колата 

- plamski3
Как да го отстраня и ще мога ли сам 

- plamski3
Ако е важно за темата - от шофьорската врата мога да отключвам и заключвам само нея, а от дясната централното си работи.
-
Да се прецакат едновременно микроключета на 2 врати?Ако плафона ти е с 3 секции(поне при мен е така–BORA)-изгоряла крушка в лявата секция или по-скоро изгорял предпазител за левите врати.Кой точно е предпазителя
Само гледай да не извадиш предпазителя за радиото,че после става голям филм.

- Erazer
- Двигател: AKL 2000
И аз го имам тоя проблем. От микроключето е при мен на шофьорската врата, когато си иска работи. Малко е неприятно,но се свиква, пак и това е често срещан проблем при 4-ките
. На мен ми искаха 40лв. да ми го оправят за това не съм се занимавал 

- plamski3
Интересното е, че когато купих колата задното ляво стъкло не се сваляше.Както и не ми работеше зумера. Оставих колата на газаджиите да ми сложат газово и като я взех стъклото си проработи и зумера също. Имаше 1 период в който зумера спря а плафона си работеше от време на време и сега и 2-те не работят .. казаха ми да погледна някакви датчици за отворена врата. Но не знам как изглеждат .. били някъде самото зззакрепяне на вратата .
- kgdim
- Автомобил: MK4 Black ...
- Двигател:
Не са датчици а микроключета от там ти е проблема има много изписано за тия проблеми 

-
Ако досега не си отварял предна лява врата първо разучи как става и после отваряй.Ако имаш нужда от помощ в тази насока пиши каква е колата и коя година.Имам ЕТКА и ще пробвам да ти кача схеми на елементите на вратата.
- plamski3
Колата е Голф 4 1.6 АКЛ 1998
Всякаква информация ще ми е от полза
Всякаква информация ще ми е от полза

А тези микро ключета или там каквото е имат ли нещо общо с централното?
При мен като заключвам се отключва предна дясна и обратното - отключвам, а тя се заключва.
При мен като заключвам се отключва предна дясна и обратното - отключвам, а тя се заключва.

Във връзка с подмяната на бутона на заключващия механизъм и високоговорителя в таблото с уредите. При мен се оказаха повредени и двете.
Бутона можете да си поръчате от http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%91%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BD+PM2-111+ON-OFF
Има ги и в Конрад на цена от 32ст.
Високоговорителя естествено е подменен с приблизителен аналог: http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%92%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB+120OM+21MM
При подмяната на бутона се налага разпилване на отворите или както е посочил колегата ceneto. На новите бутони отворите са с около 1мм. по-високо и ако ги монтирате така, гърбицата която трябва да натисне пъпката удря в корпуса на бутона и не се върти. Т.е. не се получава желаният ефект.
За високоговорителя изрязвате помощните крачета ниско до платката, а новото високоговорителче запоявате директно на изрязаните по-високо (почти до корпуса)крачета.
Сега всичко работи както би трябвало да е. Успех с подмяната!
Бутона можете да си поръчате от http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%91%D1%83%D1%82%D0%BE%D0%BD+PM2-111+ON-OFF
Има ги и в Конрад на цена от 32ст.
Високоговорителя естествено е подменен с приблизителен аналог: http://tpetrov.com/search.php?prod=%D0%92%D0%B8%D1%81%D0%BE%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B5%D0%BB+120OM+21MM
При подмяната на бутона се налага разпилване на отворите или както е посочил колегата ceneto. На новите бутони отворите са с около 1мм. по-високо и ако ги монтирате така, гърбицата която трябва да натисне пъпката удря в корпуса на бутона и не се върти. Т.е. не се получава желаният ефект.
За високоговорителя изрязвате помощните крачета ниско до платката, а новото високоговорителче запоявате директно на изрязаните по-високо (почти до корпуса)крачета.
Сега всичко работи както би трябвало да е. Успех с подмяната!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”