Здравейте, наскоро спря да ми работи задната чистачка. Реших че е изгоряло моторчетио, но след като го свалих се оказа, че си работи.
А чистачката не. Възможно ли е да има реле, или някакъв бушон, който е изгорял.
Мерси........
П.П За Голф 2 става въпрос

Проблем със задната чистачка
- firevint
- Автомобил:
- Двигател:
колега, аз имах същия проблем.демонтирах рамото но чистачката и самата ос, която я задвижва.Почистих я и лекичко я смазах с масло.Оправи се, просто беше клеясал механизма и в частност въпросната ос и леглото й.Става лесно, трябват ти само подходящия гаечен ключ и ще се ориентираш.Внимавай само с пластмасовото копоче на чистачката когато го махаш за да стигнеш до болта, защото лесно се чупи.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
firevint написа: просто беше клеясал механизма и в частност въпросната ос и леглото й.
Същото беше и при мен, като си взех Пассата, а и Голф2-то преди него, ама колегата пише, че му се е случило наскоро. Така клеясват след дългия престой в моргите в чужбинско, от седене за около седмица едва ли ще клеяса и то от раз.
- znainainai
- Автомобил: Golf4
- Двигател: MK 4 98 AHF
- NovobranecGT
- Автомобил:
- Двигател:
Колегите са написали основните причини, аз ще добавя и клемите самото лостче като чест причинител
По принцип за да разбереш че инсталацията към моторчето е добра направо махаш релето на задната чистачка и пускаш мостче, ако заработи значи проблема не е нито в клеясъл механизъм, нито в прекъснат кабел в маншона на задната врата, нито в изгоряло моторче...така се пести време от ненужни проверки 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”