Здравейте, колеги!
Днеска забелязах, че лявата предна гума е износена повече от вътрешната страна. Нещо я яде, дето се вика. Проблема е, че преди има няма 500км, сменях шарних. Когато дигнаха колата, я видяха, че е почнала да се износва там и ме посъветваха да мина стенд. Разбира се, направих го.
Днеска забелязах, че пак на същата, гума пак от вътрешната страна е същото.
Та, чувал съм, че веднъж почне ли да се износва по определен начин—спиране няма, така ли е или пак трябва да минавам стенд? Другото което е. Причина за това износване може ли да е, че гумите са зимни, а аз цяло лято, по стечения на обстоятелствата, карах с тях?
Чудя се дали да ходя да минавам пак стенд, но ме спира това, че преди 500км съм минавал.
Дайте някои съвети.
Голф3 1.4 AEX 97г Износването на гумите от вътрешната страна
- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Износването на гумите от вътрешната страна!
Ако гумите ти нямат посоки (Стрелки) на тях, да показват как да бъдат монтирани, спокойно можеш да им обърнеш местата, със износеното навън, и да покараш така известно време, и да видиш дали ще ти ги износи пак гумите отвътре, ако започне търси проблема по предницата! НО мен лично ме съмнява да има проблем в предницата, по-скоро преди това е карана така и затова е износена! Гумите нови ли ги купува или 2-ра ръка?
- Soze13
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: APR
Завърти гумите на "Х": предна лява отива задна дясна и в този ред и другите две. Наблюдавай след това дали износването продължава на проблемното колело по същия нацин. Ако продължава, проблема ти вероятно е в геометрията последствие от удар или друго от сорта, но пък това щяха да ти го кажат на стенда предполагам 

- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
my heart iS iCe написа:Ако гумите ти нямат посоки (Стрелки) на тях, да показват как да бъдат монтирани, спокойно можеш да им обърнеш местата, със износеното навън, и да покараш така известно време, и да видиш дали ще ти ги износи пак гумите отвътре, ако започне търси проблема по предницата! НО мен лично ме съмнява да има проблем в предницата, по-скоро преди това е карана така и затова е износена! Гумите нови ли ги купува или 2-ра ръка?
Колега, точно, че когато сменяхме шарнира, гумата беше започнала да се износва по този начин и точно тогава майстора ме посъветва да мина стенд, след като видя това износване, и аз го направих. Гумите си дойдоха с колата, като я купувах.
Сега си мисля, че гумата е така износена най-вероятно още от преди минаването на стенд и сега ми се струва, че е от скоро. Знам ли и аз.
Просто четох някъде, че една гума щом започне да се износва по един начин(в случая преди преминаваме на стенд, започна от вътре), така си отива до край.
А тогава, като сменях шарнира, гледаха всичко по предницата и нямаше проблеми.
А, да и баланс на гумите не съм правил до сега, може ли това да е причина?
-
- Автомобил: Mk2 golf
- Двигател:
Просто четох някъде, че една гума щом започне да се износва по един начин(в случая преди преминаваме на стенд, започна от вътре), така си отива до край.
Не е така колега спокойно.Ако колата е с нарушена геометрия ,ще я хванат на стенда.
Не е така колега спокойно.Ако колата е с нарушена геометрия ,ще я хванат на стенда.
-
- Автомобил:
- Двигател:
1гумите се износват от вътрешната страна ако има дефект по предницата
2ако се износва от външната страна гумата това е защото като се кара колата има повече контакт тази част а наи вече се износва при каране на чакъл и под наклон 2
понягога на прегорели гуми се получава едно разкъсване ако правиш пилежи и постепено почва да се износва и тресе волана и тези фактори са при стари гуми
това е за предните гуми
а задните се износват едно
2ако се износва от външната страна гумата това е защото като се кара колата има повече контакт тази част а наи вече се износва при каране на чакъл и под наклон 2
понягога на прегорели гуми се получава едно разкъсване ако правиш пилежи и постепено почва да се износва и тресе волана и тези фактори са при стари гуми

а задните се износват едно
- ivanovkbg
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: BKP 2007 4Motion
Re: Голф3 1.4 AEX 97г Износването на гумите от вътрешната страна
Здравейте, колеги!
Сега ходих до сервиза, а после до гумаджийницата.
Та. Майсторът, който ми прави колата и стенда, вика тя гумата си беше така още преди да минем стенд, аз за това ти казах, че е хубаво да го минеш. Явно тогава не съм обърнал внимание колко износена е била гумата.
После реших да направя и баланс на гумите, тъй като аз не съм правил, а-и не знам предишния собственик кога е правил. Минах и баланс и разменихме гумите, за да я наблюдавам.
Това е за сега.
Сега ходих до сервиза, а после до гумаджийницата.
Та. Майсторът, който ми прави колата и стенда, вика тя гумата си беше така още преди да минем стенд, аз за това ти казах, че е хубаво да го минеш. Явно тогава не съм обърнал внимание колко износена е била гумата.
После реших да направя и баланс на гумите, тъй като аз не съм правил, а-и не знам предишния собственик кога е правил. Минах и баланс и разменихме гумите, за да я наблюдавам.
Това е за сега.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”