ел шибидах със счупен водач голф3

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
lubo_7878
Автомобил:
Двигател:

ел шибидах със счупен водач голф3

Мнениеот lubo_7878 » Вто 03 юли 2012 18:37

Здравейте колеги,имам си ел люк на голфа :D ,но както при много други голфове3 и моят не работи.Проблемите са два-първият по-малък е,че мотора не работи,което не е толкова голям проблем,защото се намират.Вторият проблем е ,че единят водач е счупен,и когато го отворя ръчно,после като го затварям едната страна варви а другата трябва да я бутам на ръка.Огледах добре целият механизъм и мисля,че мога да го сменя този водач,ако намеря друг здрав.Та въпроса ми е-трябва ли да се сваля тавана,което си е голяма разправия или може някяк си да се смени и без това да се налага.Мислил сам ако трябва да се сваля тавана,не може ли да се изреже парче от него и после да се залепи.Имам съсед тапицер :D .Дайте мнения ако някой е имал такива премеждия.Благодаря предварително

Потребителски аватар
tokaii
Автомобил:
Двигател:

Re: ел шибидах със счупен водач голф3

Мнениеот tokaii » Сря 04 юли 2012 8:43

колега правил съм я тази процедура,свалях целия таван понеже не открих друг начин,а счупения водач го разпробих и вързах с тел счупените парчета,смених и мотора,че и моят не вървеше и вече 6 години нямам проблем

Потребителски аватар
drago_tr
Автомобил: Passat B5 Audi A4B6
Двигател: AFN AVB

Мнениеот drago_tr » Съб 21 дек 2013 17:38

tokaii написа:колега правил съм я тази процедура,свалях целия таван понеже не открих друг начин,а счупения водач го разпробих и вързах с тел счупените парчета,смених и мотора,че и моят не вървеше и вече 6 години нямам проблем

Има ли начин това да се прави без да се сваля целия таван :rolleyes

Потребителски аватар
Mbass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mbass » Пон 23 дек 2013 10:57

Няма как да свалиш шибедаха, без да свалиш тавана. Не знам какво толко те притеснява това, не е кой знае колко сложно. :biggrin

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Вто 24 дек 2013 9:11

Mbass написа:Няма как да свалиш шибедаха, без да свалиш тавана. Не знам какво толко те притеснява това, не е кой знае колко сложно. :biggrin

Така е....сваля се тавана. Питах едни майстори колко ще ми вземат за да ми оправят люка. Казаха 180 лева ако аз си сваля тавана и 230 ако те ми го свалят. Така че избрах вариант да си взема работещ люк втора употреба за 50-60 лева. Свалих си тавана, новия стар люк го почистих, смазах го и го монтирах и сега си бачка ок. :th_up Къде са 60 лева къде са 230 лева :gruebel

Потребителски аватар
Mbass
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Mbass » Вто 24 дек 2013 11:58

drago_tr написа:
Mbass написа:Няма как да свалиш шибедаха, без да свалиш тавана. Не знам какво толко те притеснява това, не е кой знае колко сложно. :biggrin

Така е....сваля се тавана. Питах едни майстори колко ще ми вземат за да ми оправят люка. Казаха 180 лева ако аз си сваля тавана и 230 ако те ми го свалят. Така че избрах вариант да си взема работещ люк втора употреба за 50-60 лева. Свалих си тавана, новия стар люк го почистих, смазах го и го монтирах и сега си бачка ок. :th_up Къде са 60 лева къде са 230 лева :gruebel

:th_up
Аз си взех от морга шибедаха за 40лв., после се оказа, че и моторчето ми е заминало, та и моторчето 20лв. и ми излезна същата работа + внимателна работа с щипките и тавана и 3-4 часа и готово, за комби това. За седан/купе още по-лесно се сваля тавана, защото е по къс. :smile

Потребителски аватар
drago_tr

Мнениеот drago_tr » Вто 24 дек 2013 13:06

Люка който го взех беше монтиран на колата. Пробвахме го и тогава го взех. :th_up

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”