Golf 2 1.6 PN проблем вдига обороти
- toshara
- Автомобил: MK2 Golf
- Двигател: GTI PB 1990
Golf 2 1.6 PN проблем вдига обороти
Проблемът е,че когато си иска вдига обороти дори да е карана 2-3часа пак ги вдига,понякога ги сваля и като се пусне газта изгасва.Това го прави на газ,колата е Golf 2 1.6PN със сменен карбуратор...Преди 2 седмици беше още по-зле-постоянно гаснеше,но тогава и беше направено пълно обслужване(масло,ремъци,филтри,центровка,сменени лагери на динамо и други неща които не са свързани с проблема...)Сега си върви добре,но понякога(рядко) вдига оборотите,а понякога ги сваля доста....Къде може да е проблема 

Последна промяна от toshara на Вто 04 авг 2009 15:28, променено общо 1 път.
- Tihon
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 2 1.6 PN проблем
Аз също съм с PN, но не те разбирам - сменян ли ти е карбуратора и ако да с какъв. Каква е газовата уредба, проверявана/профилактирана ли е и кога?
- toshara
Извинявам се за грешката.
Карбуратора е сменен(не съм сигурен какъв е
но не е електронен,а механичен компютъра е махнат),газовото е BRC.Ако трябва някакво друго инфо по-късно ще погледна.
Карбуратора е сменен(не съм сигурен какъв е

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
еха,махнал си пеирбурга 2е
Я сподели колко ти е разхода сега на газ
Аз има подобен проблем с моя ПН,някво цъкане имам от бушониерата и така и немога да го изловя къде точно е.Прави го когато си пожелае.Особенно по светофарите като залепи на 3000об и около мен се пускат едни подготвени погледи за дрАпки

Я сподели колко ти е разхода сега на газ
Аз има подобен проблем с моя ПН,някво цъкане имам от бушониерата и така и немога да го изловя къде точно е.Прави го когато си пожелае.Особенно по светофарите като залепи на 3000об и около мен се пускат едни подготвени погледи за дрАпки

- toshara
разхода е 9.5-10 газ извънградско 100-120,градско малко над 10
-
- Автомобил:
- Двигател:
имах подобен проблем със същия мотор съмно при мен се оправи доста лесно след като смених вси4ки вакуумни марку4и защото някои бяха напукани и ме съмняваха малко се подобри и после отидох да видят дали не е от газта на бензин не правеще така ве4е и се оказа 4е е от плочката за газ - не е била добре оплътнена и на моменти смуче повече въздух и така намазаха я добре със силикон и сега вси4ко е ок! успех! не видях дали на бенз имаш същия проблем
stanimir_0 написа:имах подобен проблем със същия мотор съмно при мен се оправи доста лесно след като смених вси4ки вакуумни марку4и защото някои бяха напукани и ме съмняваха малко се подобри и после отидох да видят дали не е от газта на бензин не правеще така ве4е и се оказа 4е е от плочката за газ - не е била добре оплътнена и на моменти смуче повече въздух и така намазаха я добре със силикон и сега вси4ко е ок! успех! не видях дали на бенз имаш същия проблем
Извинявам се че се намесвам в темата на колегата само да попитам stanimir_0 - какво ще рече 'плочката за газ' къде се намира как изглежда моля за подробности

По темата бих те посаветвал колега да отидеш при добреи газаджи да ти направят един хубав преглед с компютър с всичко както си е те ще ти кажат хората за какво иде реч бих ти препоръчал сервиз стига да си от София. Успех

- toshara
Мне,от Варна...Иначе тея дни се държи добре и рядко прави така
-
- Автомобил:
- Двигател:
stanimir_0 написа:
имах подобен проблем със същия мотор съмно при мен се оправи доста лесно след като смених вси4ки вакуумни марку4и защото някои бяха напукани и ме съмняваха малко се подобри и после отидох да видят дали не е от газта на бензин не правеще така ве4е и се оказа 4е е от плочката за газ - не е била добре оплътнена и на моменти смуче повече въздух и така намазаха я добре със силикон и сега вси4ко е ок! успех! не видях дали на бенз имаш същия проблем
Извинявам се че се намесвам в темата на колегата само да попитам stanimir_0 - какво ще рече 'плочката за газ' къде се намира как изглежда моля за подробности
моята е кръгла и е отгоре на карбуратора и после е ве4е тръбата за въздуха/филтъра/ и то4но от там ми беше проблема като подруса някаде и няма хубаво оплътнение смучи по малко въздух между пло4ката и карба. ... и за това не може да се регулира добре и съответно имаше поостоянно промяна на оборотите. но пак ти казвам ако на безнзин ги прави същите номера може да не е там проблема
моята е кръгла и е отгоре на карбуратора и после е ве4е тръбата за въздуха/филтъра/ и то4но от там ми беше проблема като подруса някаде и няма хубаво оплътнение смучи по малко въздух между пло4ката и карба. ... и за това не може да се регулира добре и съответно имаше поостоянно промяна на оборотите. но пак ти казвам ако на безнзин ги прави същите номера може да не е там проблема
-
- Автомобил:
- Двигател:
моят голф е същият и оборотите се вдигаха до 3000-4000 когато изключа от скорост
правеше го и на бенз и на газ. оказа се че тръбата за въздух от отвора на десният калник към тялото на въздушния филтър в долната си част е от дунапрен и се беше скъсала на едно място. увих я с тиксо и всичко се оправи. дано да ти помогна 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Аз имам същия проблем,като го паля сутрин няма проблем, но като загрее малко почва да гасне, да губи обороти!Това всичко идва от изпарителя и от оборотите ,от газта също,от маркучите !Трябва центровка да се направи !
аммм имам са6тич проблем,като го палч сутрин чнма проблем но като загее малко по4ва да гасне да губи обороти!тва си4ко идва от испаритела и от оборотите ,от гаста са6то,от марку4ите !трябва центровка да се направи !
аммм имам са6тич проблем,като го палч сутрин чнма проблем но като загее малко по4ва да гасне да губи обороти!тва си4ко идва от испаритела и от оборотите ,от гаста са6то,от марку4ите !трябва центровка да се направи !
- undisput
- Автомобил: VW Golf 1.6 GL
- Двигател: PN 1991
- Контакти:
Центровката на този двигател колеги нали знаете, че е 4 зъба горе на клапаните и 8 на буталата, а на RP e 5 на клапаните 10 на буталата!А относно газта моята каруца със същия двигател още не мога да и фана спатийте, градско ми се види голям разход тва 10 газ за електронния карбуратор ми се види прекалено много, може и от газта да е може и от времето да е а може и да ми изтича от някъде газта ама не мога да надуша в купето да ми мирише на газ. Впрочем да си имате на идея как се регулират високите обороти на газ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Ти колко очакваш като разход да ти даде градско, колега? Това не е Лупо с 1.2 дизел мотор
Ако разходът ти е действително 10, то той е прекрасен, не се бори за невъзможното, няма смисъл 

- toshara
Re: Golf 2 1.6 PN проблем вдига обороти
Колега,темата е 3 годишна 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”