голф 1.8 аам много труден студен старт на бензин
-
- Автомобил:
- Двигател:
голф 1.8 аам много труден студен старт на бензин
Голфчето ми от около месец почна да прави едни магарии и цял град майстори в старозагорско не могат да разберат какво му е на един 100годишен голф. Тези дни като е студено сутрин едва запалва. Става дума за бензин. Колата има и газово, но се пали на бензин и след това се прехвърля на газ /ръчно/. С много въртене и газта до дупка запалва, заработва супер неравномерно - сякаш на 3 цилиндъра и ако не я държа на 3000 оборота гасне. Като отлепи стрелката на температурата от първата чертичка и заработва всичко по ноти. Когато е загряла и пали и върви без проблем. При по продължителен престой - пак трудно пали. При по топло време също си пали добре. Смени са свещите, стъпков мотор, температурен датчик, замерен тпс - с нормални стойности. Кви ли теми не четох в кви ли не форуми, но не намерих проблем като моя...Приемам всякакви идеи от ваша страна.
Последна промяна от aleksbelov на Съб 10 ное 2012 23:43, променено общо 1 път.
- Ivo 1983
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ADZ 1996
Re: голф 1.8 аам много труден студен старт на бензин
Рестартирай компютъра за проба.
-
- Автомобил:
- Двигател:
не става. пробвах. забравих да напиша че на газ пали добре. мислих да не изпуска нещо газовия клапан пък и един майстор каза че клапана наистина изпускал /въпреки че го каза като само и само да предположи нещо/ и една вечер си играх спрях газта от крана на бутилката, карах 1-2 км докато изгори газта от маркучите и изпарителя и я оставих пред блока. на следващата сутрин запали дори по трудно
. мисля да я пробвам да и сипя някаква добавка за дюзи, да не би нещо да се е подпушила...

- snupeca
- Автомобил: Skoda Octavia
- Двигател: ALH
- Контакти:
Горивен филтър, регулатор, бензинова помпа, дюза.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Горивен филтър, регулатор, бензинова помпа, дюза. - Тук ако има проблеми ще ги има постоянно и при загрял мотор, така че една хубава диагностика и би трябвало да излезе какво е.
- nkalizatura
- Автомобил: VW GOLF 3
- Двигател:
Ламбда сонда! провери я!
мисля , че ще ти излезе с VAG-COM някаква грешка. и от там ще може да се ориентираш по-добре..
Свещите са нови, но надявам се са подходящи за мотора ...
мисля , че ще ти излезе с VAG-COM някаква грешка. и от там ще може да се ориентираш по-добре..
Свещите са нови, но надявам се са подходящи за мотора ...
и при мен стана нещо такова.сега и аз търся решението.днес си зачистих д.капачка че беше доста нагоряла.проверих си центровката.свещите са нови.мисля да проверя темп.датчик както прочетох в друга тема.дано и при колегата да има развитие за да се насоча допълнително...
-
- Автомобил:
- Двигател:
вчера вечер и сипах добавка за инжектори. покарах я на бензин 100-тина км с доста яко натискане и за моя изненада мотора започна да работи като цяло много по-добре на бензин. празния ход се успокои осезаемо и имаше едно забиване при рязко подаване на газ на ниски обороти, което почти изчезна.тази сутрин си запали добре, но и времето не беше студено. ще видя как ще е занапред...
а иначе на диагностика съм я карал 2 пъти. няма грешки. казват, че всички датчици работят в норма. всеки майстор вдига раменете и вика колата ти е идеална. горивния филтър смених миналата седмица, помпата я мериха уж и казаха, че е наред. свещите са уж оригинални беру, триполюсни, купувани от официалния педставител за vw в стара загора по каталог за този мотор. според мен не би трябвало да е нещо с тоците, защото на газ е добре. най много везните се накланят към моното и ако добавката не помогне, ще я закарам да видят инжектора /до колкото знам чистят по някакъв начин го чистят/ днес за всеки случай отидох и при газаджия и ревизирах газовия клапан. надявам се утре сутрин да е яко студено та да видя как ще запали
тъкмо днес сложих и зимните гуми, тъй че може вече и сняг да вали и вино да се лее 
а иначе на диагностика съм я карал 2 пъти. няма грешки. казват, че всички датчици работят в норма. всеки майстор вдига раменете и вика колата ти е идеална. горивния филтър смених миналата седмица, помпата я мериха уж и казаха, че е наред. свещите са уж оригинални беру, триполюсни, купувани от официалния педставител за vw в стара загора по каталог за този мотор. според мен не би трябвало да е нещо с тоците, защото на газ е добре. най много везните се накланят към моното и ако добавката не помогне, ще я закарам да видят инжектора /до колкото знам чистят по някакъв начин го чистят/ днес за всеки случай отидох и при газаджия и ревизирах газовия клапан. надявам се утре сутрин да е яко студено та да видя как ще запали

-
- Автомобил:
- Двигател:
да кажа развитието - 3 дни без никакви проблеми след карането с добавката. тази сутрин беше доста студено и си запали от раз. надявам се проблема да се е решил. засега направо не мога да я позная. тва забиване при ниски обороти съвсем изчезна и на празен ход на светофарите се чудя понякога дали не е угаснала. притеснявам се само таз добавка да не разяде бензиновите маркучи, защото я дават за 60литра а аз я сипак всичката в 20
то ще се чуе... 

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”