Проблем с ремъците или нещо по-лошо,незнам?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
pa_ve
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Проблем с ремъците или нещо по-лошо,незнам?

Мнениеот pa_ve » Чет 10 фев 2005 11:58

Преди седмица както си карах към Асеновград започна зверски да ми предръпва колата наляво.Интересното е че когато подавам газ дърпането изчезва.Пусна ли газта или ако освободя от скорост едвам я одуржам.Има и леко тресена даже на волана.Гумите са ми префектни.
иМАМ Голф 2 1.8Mi(89') ->ABS,Хидравлика,4 дискови спирачки.....

Немога да върта волана понякога и в спряло положение.Страшно ми свирят ремаците.Сменяни са преди 4месеца,А единия пак преди 1 месец.Обикновенни са ми,а не канални.Хидравличното масло също е в норма.

Какво му е!Да не ме отрепе някои ден.Къде да търся причината за предръпването?В ремъците ли или другаде?

Потребителски аватар
tatenceto
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tatenceto » Чет 10 фев 2005 12:02

а ходовата част как е и друго малко вероятно на място като стоиш и работи мотора чуваш ли хидравликата

Потребителски аватар
pa_ve
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pa_ve » Чет 10 фев 2005 12:17

Ами леко свисти като чи ли.Ама може да е от самия мотор.Трябва да му сменям маслото.Много схумен стаана

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Чет 10 фев 2005 13:30

Може ли да е от помпата на хидравлика? Ако се опитва да блокира, може да свирят ремъци и кормилото да стане тежко...

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Чет 10 фев 2005 13:39

И на мен ми звучи като на проблем по хидравликата. Ако свири ремъка на хидравличната помпа значи или е разхлабен или има необосновано високо натоварване. А щом кривенето на предницата е в зависимост и от оборотите на мотора може нещо да трябва да се регулира по рейката. Знам ли - да се изкажат спецовето по хидравликите. Защо не пробваш следното : ускоряваш, после изключваш от скорост, в този момент според думите ти ще почне да носи на една страна, подай газ да се развърти помпата и виж дали ще поизправи.

Потребителски аватар
pa_ve
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pa_ve » Чет 10 фев 2005 18:34

Shte go probvam.Mersi.
Но това рязко предръпване изчезна за сега.
А ремъците съм забелязал че като влеза във локва особедно в завой ми става атски трудно да въртя кормилото.Има ли връзка хидравликата,с ремъците и това!?

mr.armany
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mr.armany » Чет 10 фев 2005 19:44

1 виж ремака на хидравликата дали е натегнат достатачно и данеби да има някаде някъкви лувтове !
2 виьж дали ти еде гумите ,виж сходимоста на предницата , ако ти не можеш закараи я на някои дед разбира аа и виж си спирачния апарат от тая страна дето ти дърпа данеби да ти затяга и затова да дърпа!
А и още нещо това където казваш че волана трудно се върти в завои
да не би твоята хидравлика да е слагана допалнително и да е от по нов модел голф,от тези дето след 60 км. изключва и болана става твърд ! др немога да се сетя!

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Пет 11 фев 2005 19:11

pa_ve написа:...А ремъците съм забелязал че като влеза във локва особедно в завой ми става атски трудно да въртя кормилото.Има ли връзка хидравликата,с ремъците и това!?

Ами хидравличната помпа би трябвало да се върти от ремък, това предполагам е връзката. Ако ремъка е хлабъв е възможно при намокряне съвсем да почне да превърта и така помпата се "изключва" и оставаш без хидравлика за момент.

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Пет 11 фев 2005 23:05

смени си течността и при първа възможност иди до сервиз за хидравлични системи и им сподели твойта малка история-имам чуството че ти е заял клапан и налягането не е могло да се балансира прехвърляйки по голям товар към едната страна и по тоя начин ефекта е като че си извил леко волана натам.
помпата се товари от дисбаланса. клапана е тръгнал пак впоследствие и всичко е нормално засега.
иди потърси компетентно мнение по тоя въпрос!

Потребителски аватар
pa_ve
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pa_ve » Нед 20 фев 2005 15:56

Мерси за отговорите и съветите.Тазаи седмица ще я карам да прегледат малко и да я прекарвам през техническия.Такаче към петък ще пиша за подробности Drive bowdown

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”