Преди седмица както си карах към Асеновград започна зверски да ми предръпва колата наляво.Интересното е че когато подавам газ дърпането изчезва.Пусна ли газта или ако освободя от скорост едвам я одуржам.Има и леко тресена даже на волана.Гумите са ми префектни.
иМАМ Голф 2 1.8Mi(89') ->ABS,Хидравлика,4 дискови спирачки.....
Немога да върта волана понякога и в спряло положение.Страшно ми свирят ремаците.Сменяни са преди 4месеца,А единия пак преди 1 месец.Обикновенни са ми,а не канални.Хидравличното масло също е в норма.
Какво му е!Да не ме отрепе някои ден.Къде да търся причината за предръпването?В ремъците ли или другаде?
Проблем с ремъците или нещо по-лошо,незнам?
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
И на мен ми звучи като на проблем по хидравликата. Ако свири ремъка на хидравличната помпа значи или е разхлабен или има необосновано високо натоварване. А щом кривенето на предницата е в зависимост и от оборотите на мотора може нещо да трябва да се регулира по рейката. Знам ли - да се изкажат спецовето по хидравликите. Защо не пробваш следното : ускоряваш, после изключваш от скорост, в този момент според думите ти ще почне да носи на една страна, подай газ да се развърти помпата и виж дали ще поизправи.
1 виж ремака на хидравликата дали е натегнат достатачно и данеби да има някаде някъкви лувтове !
2 виьж дали ти еде гумите ,виж сходимоста на предницата , ако ти не можеш закараи я на някои дед разбира аа и виж си спирачния апарат от тая страна дето ти дърпа данеби да ти затяга и затова да дърпа!
А и още нещо това където казваш че волана трудно се върти в завои
да не би твоята хидравлика да е слагана допалнително и да е от по нов модел голф,от тези дето след 60 км. изключва и болана става твърд ! др немога да се сетя!
2 виьж дали ти еде гумите ,виж сходимоста на предницата , ако ти не можеш закараи я на някои дед разбира аа и виж си спирачния апарат от тая страна дето ти дърпа данеби да ти затяга и затова да дърпа!
А и още нещо това където казваш че волана трудно се върти в завои
да не би твоята хидравлика да е слагана допалнително и да е от по нов модел голф,от тези дето след 60 км. изключва и болана става твърд ! др немога да се сетя!
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
pa_ve написа:...А ремъците съм забелязал че като влеза във локва особедно в завой ми става атски трудно да въртя кормилото.Има ли връзка хидравликата,с ремъците и това!?
Ами хидравличната помпа би трябвало да се върти от ремък, това предполагам е връзката. Ако ремъка е хлабъв е възможно при намокряне съвсем да почне да превърта и така помпата се "изключва" и оставаш без хидравлика за момент.
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
смени си течността и при първа възможност иди до сервиз за хидравлични системи и им сподели твойта малка история-имам чуството че ти е заял клапан и налягането не е могло да се балансира прехвърляйки по голям товар към едната страна и по тоя начин ефекта е като че си извил леко волана натам.
помпата се товари от дисбаланса. клапана е тръгнал пак впоследствие и всичко е нормално засега.
иди потърси компетентно мнение по тоя въпрос!
помпата се товари от дисбаланса. клапана е тръгнал пак впоследствие и всичко е нормално засега.
иди потърси компетентно мнение по тоя въпрос!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”