Golf 3 1.8. Гума опира в подкалника
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Golf 3 1.8. Гума опира в подкалника
Предно ляво колело опира в подкалника одзаде след като днес ми се хлъзна с 20км/ч колата и се ударих в един бордюр и цялото шофьорско колело отиде назад и при лек завой на ляво опира в подкалника.. Ако карам леко на дясно няма проблем. Колата е Golf 3 ABS 1.8. Какво може да е за ремонт отпреде носач, кормилен накрайник, стабилизираща щанга ? Утре сигурно ще я водя на сервиз да кажат какво има. Ако някой е имал подобен проблем нека ми каже.
Последна промяна от Milenkatara на Съб 01 юни 2013 9:38, променено общо 1 път.
- yoan4o
- магистрален бандит
- Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
- Двигател: Много газ и всичко ток
Re: Гума опира в подкалника
Залагам на носач.
След като ти сам си изброил какво може да е и утре ще ходиш на сервиз за какво е темата?
След като ти сам си изброил какво може да е и утре ще ходиш на сервиз за какво е темата?
- jamie1
- Автомобил: Chevrolet Aveo LT
- Двигател: DOHC
Най-вероятно си изкривил носача,но като я закараш в сервиза ще ти кажат със сигурност къде е проблема.
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Ами пуснах темата щото вече много ми се насъбра покрай тая кола и да ви попитам дали някой не е имал същият проблем..

И да попитам носача за голф 3 от кой други става имали значение за кой двигател е и цената горе-долу да ме ориентирате? Имали значение дали е с хидравлика или не ?

И да попитам носача за голф 3 от кой други става имали значение за кой двигател е и цената горе-долу да ме ориентирате? Имали значение дали е с хидравлика или не ?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Носач нов ти е над 100 лева мисля. По-добре вземи стар оригинален и му смени тампоните и шарнира с чисто нови. Ако е от него де...
Но най-добре на сервиз, така е гадаене на боб малко работата.

- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3 ABS 1.8. Гума опира в подкалника
Носач, стабилизираща щанга можеби сега махнах гумата и гледах .. Дано макферсона е добре , лятата джанта е мръднала от оста абе кво да ви говоря ... С 20км/ч толкова много щети ...
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Така смених носача сложих от пасат 3-ка, смених му шарнира, биалетката и втулката. Монтира се отидох на реглаж, защото колата завива наляво сама доста с цел да я оправят. Направиха режлага и пак дърпа наляво доста по-малко от преди ( преди удара колата пак завиваше леко сама на ляво) подобно както беше преди. Сложих отпреде гумите са еднаква шарка и еднакво напомпани но пак остава леко завиване на ляво. Задната ми лява джанта е 14" цола от опел а всички други са 15". Майстора който прави реглажа каза,че дърпа наляво, защото задна лява джанта е 14 цола а не 15 както другите. Дали е от това колеги ? А и носача от пасата е съвсем леко по-къс с няколко милиметра но той(майстора) каза,че нямало проблем нали всичко било в границите и е центрована и било само, защото задна лява джанта е 14 цола а другите са 15 и затова ми дърпала колата. Гумите отпред да кажа са с еднаква шарка едни и същи само задна лява е 14" . Вие какво мислите ? А не мога да сложа задна дясна на лява, защото посоката ще е друга и пак може да ме лъже :S

Кормилните накрайници са здрави както и всичко.
Ето снимки от реглажа :

Кормилните накрайници са здрави както и всичко.
Ето снимки от реглажа :

- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Някой да каже от какво може колата да завива на ляво ? Левия носач е от пасат дали е затова въпреки ,че разликата в дължината беше милиметри?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Според теб трябва ли да има разлика, дори и в милиметри? При толкова много голфове и вентота защо си сложил носач от пасат 

- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Защото такъв ми го наби едно копеле. Иначе си пасна без проблем. Другото което ме съмнява ако е крив амортисьора възможно ли е? Тампоните лесно ли се сменят на амортисьорите ( предни )
- Milenkatara
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Golf 3 1.8. Гума опира в подкалника
Добре с нови предни амортисьори правен реглаж и колата пак завива на ляво. Няма нищо криво ( шенкели, носачи , биалетки, кормилни накрайници ) Един рейкаджия ми каза ,че бил проблема в рейката
Имали такава вероятност ? На дясно волана на колата се върти по-трудно от колкото на ляво ? Дали може найстина да е от рейката и затова колата в движение да завива на ляво ?
П.С. Рейката бастун, рейката

П.С. Рейката бастун, рейката

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”