проблем с парното на голф 2
- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с парното на голф 2
колеги помагайте имам проблем с парното,преди около месец смених радяторчето с ново защото старото протече,също така и водна помпа преди седмица,та проблема е че парното го няма никакво а пропуснах да спомена че съм оправил и клапите на 1 духа горе долу добре но 2и3 никакво го няма,чудя се дали може да е от радяторчето,някои ако се сблъсквал с същия или подобен проблем да пише
- Gazaro_wow
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
Re: проблем с парното на голф 2
Сигурен ли си, че си обезвъздушил както трябва? На мен ми изглежда, че има въздушна възглавница някъде и за това нямаш парно.
- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
незнам да ли е възможно да има възглавница но като пипам маркучите от радиятора на парното и двата са топли
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
На VW двигателите се обезвъздушават сами. Ако имаше въздух, той щеше да излезе през клапана на капачката на разширителния съд, като покараш малко. След като на 1 духа топло, най-вероятно си сложил легендарната марка Топран, от която много хора се оплакват от слабо парно. Оригиналните са на Valeo.
- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
да това е марката но защо се получава така
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
bobo_golfa написа:да това е марката но защо се получава така
Защото дебитът течността през радиаторчето е малък и течността се преохлажда от преминаващия студен въздух.
- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
колего намерих валео 2-ра ръка но от голф 3 бензин трябва да е същото нали
- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
така днес купих радяторче втора употреба на него няма натпис но има щампи на vw -audi и от горе е кафяво трябвало да е оригинално,някои виждал ли е такова
- habibis
- Автомобил: Golf 1988
- Двигател: AFN
Оригиналното е
, същото сложих вчера , 92ра производство, просто се родих колата ми имала парно.
Относно ментетата които продават, същия проблем имах със същата марка, вече само оригинално..

Относно ментетата които продават, същия проблем имах със същата марка, вече само оригинално..
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
bobo_golfa написа:така днес купих радяторче втора употреба на него няма натпис но има щампи на vw -audi и от горе е кафяво трябвало да е оригинално,някои виждал ли е такова
И да знаеш, че ако мислиш, че ФВ се самообезвъздушава, дълго време ще си без парно.

- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:bobo_golfa написа:така днес купих радяторче втора употреба на него няма натпис но има щампи на vw -audi и от горе е кафяво трябвало да е оригинално,някои виждал ли е такова
И да знаеш, че ако мислиш, че ФВ се самообезвъздушава, дълго време ще си без парно.
Обоснови се,така и така човека е пуснал тема!?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
ivkata написа:Обоснови се,така и така човека е пуснал тема!?
На мен обезвъздушаването, което съм правил 3 или 4 пъти откак имам колата ми е коствало поне 40-50 минути с отворена капачка на казанчето (2 или 3 включвания на перката на радиатора), каране с леко отворена капачка няколко километра и пак отваряне на казанчето и чакане да включи перката. Не искам да си помислям, ако я затворя и оставя колата сама да се обезвъздуши. Достатъчна обосновка ли е това?
Освен това имаше една тема за колега, дето ужким му била обезвъздушена колата, а май си я покара няколко дни преди да му я оправят. Той нямаше късмет сама да се обезвъздуши колата му

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Без да влизам в спор ,моя пасат се обезвуздушава сам.Много са случаите,в които след смяна на антифриза докато се суетя и пипам маркучите чувам,как капачката изсъсква.Скоро сменях радиаторче-същата работа.Сложих го,на другия ден отворих и допълних.
Обратното също ми се е слувало веднъж,при смяна на термостат.Тогава първия път трудно отвори,но пък като отвори и това беше с обезвъздушаването.
Обратното също ми се е слувало веднъж,при смяна на термостат.Тогава първия път трудно отвори,но пък като отвори и това беше с обезвъздушаването.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Скоро сменях тройника, след наливане на антифриза обратно, тръгнах веднага със затворена капачка, защото нямах време, карах около 10мин - парно няма. Викам си то не се обезвъздушило още. Прибрах се, оставих я отвори термостата с отворена капачка - около 30-40 мин чаках. Балончетата бяха спрели отдавна - парно няма и няма. Викам си сега се е запушило и радиаторчето от добавката и трябва и него да сменям. Теглих и една и се прибрах. На другия ден отивам - гледам нивото спаднало, долях антифриз. Запалих и докато тръгна и почна да духа топлото. Направо ми олекна. Та си мисля, че наистина понякога по-трудно става обезвъздушаването, независимо дали е с отворена или затворена капачка.
-
- Автомобил:
- Двигател:
В книжките за експлоатация и сервиз е описана процедурата за обезвъздушаване, която включва махане на капачката на разширителния съд, пускане на парното да работи и изчакване с махната капачка, докато не се включи перката на родиатора. Тогава въздухът от системата извира от казанчето и със сигурност системата е обезвъздушена. Между другото ако не се лъжа при смяна на антифриза даже пишеше, че първо се запалва да работи мотора и чак тогава се налива течността.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”