проблем с парното на голф 2
- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
проблем с парното на голф 2
колеги помагайте имам проблем с парното,преди около месец смених радяторчето с ново защото старото протече,също така и водна помпа преди седмица,та проблема е че парното го няма никакво а пропуснах да спомена че съм оправил и клапите на 1 духа горе долу добре но 2и3 никакво го няма,чудя се дали може да е от радяторчето,някои ако се сблъсквал с същия или подобен проблем да пише
- Gazaro_wow
- Автомобил: VW Golf 2
- Двигател: 1.6 EZ 1990
Re: проблем с парното на голф 2
Сигурен ли си, че си обезвъздушил както трябва? На мен ми изглежда, че има въздушна възглавница някъде и за това нямаш парно.
- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
незнам да ли е възможно да има възглавница но като пипам маркучите от радиятора на парното и двата са топли
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
На VW двигателите се обезвъздушават сами. Ако имаше въздух, той щеше да излезе през клапана на капачката на разширителния съд, като покараш малко. След като на 1 духа топло, най-вероятно си сложил легендарната марка Топран, от която много хора се оплакват от слабо парно. Оригиналните са на Valeo.
- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
да това е марката но защо се получава така
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
bobo_golfa написа:да това е марката но защо се получава така
Защото дебитът течността през радиаторчето е малък и течността се преохлажда от преминаващия студен въздух.
- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
колего намерих валео 2-ра ръка но от голф 3 бензин трябва да е същото нали
- bobo_golfa
- Автомобил:
- Двигател:
така днес купих радяторче втора употреба на него няма натпис но има щампи на vw -audi и от горе е кафяво трябвало да е оригинално,някои виждал ли е такова
- habibis
- Автомобил: Golf 1988
- Двигател: AFN
Оригиналното е
, същото сложих вчера , 92ра производство, просто се родих колата ми имала парно.
Относно ментетата които продават, същия проблем имах със същата марка, вече само оригинално..
, същото сложих вчера , 92ра производство, просто се родих колата ми имала парно. Относно ментетата които продават, същия проблем имах със същата марка, вече само оригинално..
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
bobo_golfa написа:така днес купих радяторче втора употреба на него няма натпис но има щампи на vw -audi и от горе е кафяво трябвало да е оригинално,някои виждал ли е такова
И да знаеш, че ако мислиш, че ФВ се самообезвъздушава, дълго време ще си без парно.
- ivkata
- Автомобил:
- Двигател:
stefan4o написа:bobo_golfa написа:така днес купих радяторче втора употреба на него няма натпис но има щампи на vw -audi и от горе е кафяво трябвало да е оригинално,някои виждал ли е такова
И да знаеш, че ако мислиш, че ФВ се самообезвъздушава, дълго време ще си без парно.
Обоснови се,така и така човека е пуснал тема!?
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990
ivkata написа:Обоснови се,така и така човека е пуснал тема!?
На мен обезвъздушаването, което съм правил 3 или 4 пъти откак имам колата ми е коствало поне 40-50 минути с отворена капачка на казанчето (2 или 3 включвания на перката на радиатора), каране с леко отворена капачка няколко километра и пак отваряне на казанчето и чакане да включи перката. Не искам да си помислям, ако я затворя и оставя колата сама да се обезвъздуши. Достатъчна обосновка ли е това?
Освен това имаше една тема за колега, дето ужким му била обезвъздушена колата, а май си я покара няколко дни преди да му я оправят. Той нямаше късмет сама да се обезвъздуши колата му

- Iezekil
- Автомобил: Passat B4 Variant
- Двигател: ABS 94
Без да влизам в спор ,моя пасат се обезвуздушава сам.Много са случаите,в които след смяна на антифриза докато се суетя и пипам маркучите чувам,как капачката изсъсква.Скоро сменях радиаторче-същата работа.Сложих го,на другия ден отворих и допълних.
Обратното също ми се е слувало веднъж,при смяна на термостат.Тогава първия път трудно отвори,но пък като отвори и това беше с обезвъздушаването.
Обратното също ми се е слувало веднъж,при смяна на термостат.Тогава първия път трудно отвори,но пък като отвори и това беше с обезвъздушаването.
- vanesto
- Автомобил: Octavia 3 FL
- Двигател: DGTE 2018
Скоро сменях тройника, след наливане на антифриза обратно, тръгнах веднага със затворена капачка, защото нямах време, карах около 10мин - парно няма. Викам си то не се обезвъздушило още. Прибрах се, оставих я отвори термостата с отворена капачка - около 30-40 мин чаках. Балончетата бяха спрели отдавна - парно няма и няма. Викам си сега се е запушило и радиаторчето от добавката и трябва и него да сменям. Теглих и една и се прибрах. На другия ден отивам - гледам нивото спаднало, долях антифриз. Запалих и докато тръгна и почна да духа топлото. Направо ми олекна. Та си мисля, че наистина понякога по-трудно става обезвъздушаването, независимо дали е с отворена или затворена капачка.
-
icorainbow
- Автомобил:
- Двигател:
В книжките за експлоатация и сервиз е описана процедурата за обезвъздушаване, която включва махане на капачката на разширителния съд, пускане на парното да работи и изчакване с махната капачка, докато не се включи перката на родиатора. Тогава въздухът от системата извира от казанчето и със сигурност системата е обезвъздушена. Между другото ако не се лъжа при смяна на антифриза даже пишеше, че първо се запалва да работи мотора и чак тогава се налива течността.
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”