абс срещу афт
- yordannnnnn
- Автомобил: Golf 3
- Двигател: ABS 93
абс срещу афт
колеги какво ще кажете за афт мотора добър ли е като цяло и сполучлив де,в момента съм с абс
- hayabusa_gsxr
- Автомобил: Opel Vectra B
- Двигател: X20XEV
Re: абс срещу афт
Да, сполучлив е.
- predat0r
- Автомобил: Mercedes-Benz W203
- Двигател: C270CDI
Колега няма лоша кола има лош стопанин. Шегата на страни. Да мотора като цяло е добър но има повече електроника това значи повече датчици - а колкото повече електроника има толкова повече главоболие Ако си доволен от твоята кола карай си я докато изгние
И аз съм с ABS и вече мисля да го карам докато изгние. Защото много неща съм му сменял като цяло. Само по купето нищо не съм барал по ламарините. Пода му беше правен още като е взимах. Тръгнаха праговете 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
+1 и от мен

andro_ написа:Двигателят като цяло не е лош.Като тип мотор е многоточков инжекцион със секвенциално (цилиндър по цилиндър,всеки отделно) впръскване или иначе казано MPI.
Блок,глава от 1.8 моторите.
За мен гадната част е в това,че при Голф 3 слагат този мотор на купета с богато оборудване,съответно тежки коли и това си оказва влиянието.
Нещата,които съм забелязъл аз да са слабост (чести дефекти),причинена най-вече от годините,не от конструкцията:
- бобина и комутатор - горят чат-пат и оставаш на пътя - това е генерален проблем за бензинените VW 1992-1998 год.
- тръбата за картерните газове - от маслените пари и годините изгнива и се чупи,обикновено там,където влиза в картера.Има лесно и просто решение,писано е във форума.
- да се проверят болтчетата на клапите под надписа 1.6 на мотора.
- тройника на охладителната система от лявата част на главата.С годините се огъва или пука и тече (общ проблем на VW/Audi).Сменяш с оригинален и забравяш.
Моторът е с нисък въртящ момент в ниските обороти,на по-високи си е добре.
Определено с доста по-добра конструкция и замисъл от 1.4 и 1.6 ABU/AEE/AEA.
Ако намериш 1.8 ADZ може би ще е оптимален вариант.
За газ - наистина най-добре ГИ.Аз си карам с ГИ,проблеми няма.Разход - литър-два над бензиновия.
Разход на бензин - зависи от много неща.Най-много се увеличава при къси разстояния и студен мотор.Климатикът също вдига разхода доста нагоре (литър,литър и половина).
Ел.прозорците са дерт за Голф 3,така че тествай добре.
Трансмисиите също чат-пат дават проблеми,ослушай за шумове.
- predat0r
bobocamaro Каква е разликата между ADZ и ABS казах на познати ADZ мк3 и мога да кажа че не върви колкото моя ABS Това му е доброто че са по нови годинки и с повече екстри повечето са GT изпълнения..
Не само ел. стъклата се развалят и ръчните се развалят често. Мисля че повече проблем със стъклата имат Голф 4ките
Не само ел. стъклата се развалят и ръчните се развалят често. Мисля че повече проблем със стъклата имат Голф 4ките
- yordannnnnn
благодаря колеги,то ел стъклата и шибидаха са си редовен проблем,ще си карам абс-а засега,що годе съм го постегнал,няма изгнило (както е писал колегата има малко зад предната гума по прага,където набива от гумата)просто идеята ми беше че е с малкия данък и подлежи на ъпгрейдване 

- bobocamaro
- R.I.P
- Автомобил: Golf 3 GTI
- Двигател: 2E
съединителите , на abs е обратен значи и скоростите са различни.
за мотора не знам, извинявам се.

- predat0r
bobocamaro написа:съединителите , на abs е обратен значи и скоростите са различни.
Иначе да прав си предавките влизат по меки..
- predat0r
yordannnnnn написа:благодаря колеги,то ел стъклата и шибидаха са си редовен проблем,ще си карам абс-а засега,що годе съм го постегнал,няма изгнило (както е писал колегата има малко зад предната гума по прага,където набива от гумата)просто идеята ми беше че е с малкия данък и подлежи на ъпгрейдване
Няма смисъл за 11коня UP.. Ако ще е за някакво ABF струва си

- yordannnnnn
колеги,не знам на АБС-а каква е кутията,заслужава ли си кутия с по къси скорости(мисля първа втора трета)и каква да е
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
Че те на АБС са си достатъчно къси скоростите, за какво са ти по-къси? Иначе има и други вариянти за тунинг, ама много по-скъпо излиза, и като теглиш чертата.. по-добре силен мотор, макар и с висок данък.
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Че и ADZ е с обратен съединител
При Голф 3 всичките са с обратен, освен ABF и VR6,които са с помпа на съединителя,а не с жило 
Разлика между ABS и ADZ има в управлението на мотора - компютър и т.н. При ADZ се ползва 6-пиновия стъпков мотор.Друга разлика не мога да се сетя,ама може и да има.За вървеж - то е относително и зависи от състоянието на мотора.Дали е ABS или ADZ не би трябвало да има значение,защото все си е един и същи блок и глава,че и разпр. вал мисля,че е еднакъв даже и вървежа им е напълно сходен (вече зависи от състоянието и от качеството на горивото и настройките на предварението и т.н.).
Принципно аз моното не го разменям за нещо,което е под 2.0Л и за мен лично няма смисъл да слагаш 1.6 101 коня на мястото на 1.8 моно.По-добре да е 2.0 или 2.0 16V ,те също са много здрави и като мотор са от типа на AFТ (пълен инжекцион).

Разлика между ABS и ADZ има в управлението на мотора - компютър и т.н. При ADZ се ползва 6-пиновия стъпков мотор.Друга разлика не мога да се сетя,ама може и да има.За вървеж - то е относително и зависи от състоянието на мотора.Дали е ABS или ADZ не би трябвало да има значение,защото все си е един и същи блок и глава,че и разпр. вал мисля,че е еднакъв даже и вървежа им е напълно сходен (вече зависи от състоянието и от качеството на горивото и настройките на предварението и т.н.).
Принципно аз моното не го разменям за нещо,което е под 2.0Л и за мен лично няма смисъл да слагаш 1.6 101 коня на мястото на 1.8 моно.По-добре да е 2.0 или 2.0 16V ,те също са много здрави и като мотор са от типа на AFТ (пълен инжекцион).

- pe6kata
- VW експерт
- Автомобил: passat corrado
- Двигател: AAA и АBV turbo
1.8 моното е много по-силно от 1.6 в ниските и средни обороти
незнам къде са тия 101 коня на този мотор, нито върви нито е икономичен. аз лично не го харесвам.
Оборудва се и с къси предавки, за да се компенсира това изоставане в споменатите обороти
а най-ми допада РП мотора от всичко що е 1.8 моно
незнам къде са тия 101 коня на този мотор, нито върви нито е икономичен. аз лично не го харесвам.
Оборудва се и с къси предавки, за да се компенсира това изоставане в споменатите обороти
- kr1sh0
- Автомобил: BMW
- Двигател: 335d
pe6kata написа:1.8 моното е много по-силно от 1.6 в ниските и средни обороти
Имал съм 2Е на голф3.. Смея да кажа, че РП в купето на голф2 върви може би идея повече от 2Е-то..
- zfa159
- Автомобил: Skoda Karoq + Passat B4 Syncro
- Двигател:
- Контакти:
Ми то още от характеристиките се вижда - имат сходен въртящ момент,ама моното го има на по-ниски обороти от AFT-то или AEK-то.Иначе RP върви повече от ABS,не знам защо,може би заради вакуумното делко,което му бута предварението веднага,а при ABS има едно чудене от компира да му даде ли още предварение,да не му ли даде...
За мен няма абсолютно никакъв смисъл да минаваш от ABS или RP на AFT/AEK. Аз сега взех още един Пасат,само че този е В4 с 2-литров 115 коня мотор (AGG) и с ръка на сърцето мога да кажа,че е много,ама много по-готин за каране от 1.8 моното,защото върви много приятно и има равно ускорение в ниски,среди и високи обороти (въртящия му момент е на по-ниски обороти спрямо другите мотори) и като разход е едно и също с моното,че даже малко по-надолу,хем този е синхро и има още 200 кила железа (защото моното е с проста газ,а този е с ГИ).Съответно ако ще сменяш моното за нещо друго,тури си такъв,ще се накефиш максимално

За мен няма абсолютно никакъв смисъл да минаваш от ABS или RP на AFT/AEK. Аз сега взех още един Пасат,само че този е В4 с 2-литров 115 коня мотор (AGG) и с ръка на сърцето мога да кажа,че е много,ама много по-готин за каране от 1.8 моното,защото върви много приятно и има равно ускорение в ниски,среди и високи обороти (въртящия му момент е на по-ниски обороти спрямо другите мотори) и като разход е едно и също с моното,че даже малко по-надолу,хем този е синхро и има още 200 кила железа (защото моното е с проста газ,а този е с ГИ).Съответно ако ще сменяш моното за нещо друго,тури си такъв,ще се накефиш максимално

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”