Ниски обороти при Голф 2е2 1.3, сложен на 1.8 двигател

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Ниски обороти при Голф 2е2 1.3, сложен на 1.8 двигател

Мнениеот Stojan » Чет 13 дек 2012 19:15

Проблема не е плачевен, но дразнещ и то много. Карба е 2е2 1.3, сложен на 1.8 двигател GX изпълнение. До преди месец имаше проблем с термоампулата, оправен е. Пали от 2рия път без грешка сутрин на минусови градуси.Обаче !.. Докато загрее колата поддържа 450-500 оборота, когато е на празен ход, което е недостатъчно за динамото да образува достатъчно ток на акумулатора и лампата присветва яко. Плюс това цялата кола се тресе и имам чувство, че ще ми хвръкне и радио и табло и всичко по колата. :Mr Green Fun . Когато загрее поддържа нормалните 1000 оборота и няма проблем, но докато загрее е ужас. В движение го няма проблема, но когато спра на кръстовище и е осезаемо това тресене. Въпроса ми е от къде мога да увелича тези оборти на 1000-1200 докато загрее колата. Четах из форумите за някакъв болт зад карба, но ставаше въпрос за 1.6 карб. Благодаря предварително. :)

Потребителски аватар
dimitar4o91
Автомобил:
Двигател:

Re: Ниски обороти при Голф 2е2 1.3, сложен на 1.8 двигател

Мнениеот dimitar4o91 » Пет 14 дек 2012 13:15

Или смукача не е регулиран хубаво,или имаш проблем с някой от вакуумите.

Потребителски аватар
Stojan
Автомобил:
Двигател:

Re: Ниски обороти при Голф 2е2 1.3, сложен на 1.8 двигател

Мнениеот Stojan » Пет 14 дек 2012 18:25

На карба има 2 малки тръбички отред, които смучат въздух и на тях са сложени 2 маркучета, но пак дърпат. Тъй като няма как да сваля сам карба, трябва да ходя на майстор, а там ще ме удръндят пак някой лев. Няма ли някакъв начин да увелича оборотите, без да пипам жилото, докато загрее колата ?
Във вакуумите съм сигурен, че са наред. Смукача определено ако има проблем е в него. Как да го регулирам ?

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”