Golf mk1 93г. - 2H - шестограм на дебитомера(CO настройка)

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Gigabyte
Автомобил: neko drugo
Двигател: vaprosche

Golf mk1 93г. - 2H - шестограм на дебитомера(CO настройка)

Мнениеот Gigabyte » Вто 18 дек 2012 23:58

Искам да ви попитам за какво е този шестограм на дебитомера ,точно. Четох из английските сайтове ,но така и точно не разбирам какво се регулира от него болт. Дали от там се настройва смесите(защото моятаа работи богато (на ухо) и се чудя откъде точно да го барна). В един сайт пише ,че е добре да имаш CO анализатор ,но и на ухо може да се направи... Дайте съвет.. :beer

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Re: Golf mk1 93г. - 2H - шестограм на дебитомера(CO настройка)

Мнениеот lrlmodo » Сря 19 дек 2012 16:35

Ако се води CO настройка - значи е точно за смесите.
По принцип найстина с газ анализатор се прави, но бива и на ухо mhihi

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Сря 19 дек 2012 19:26

A може ли от това да ми припуква гърнето на напълно загряла кола като подам няколко пъти газ до към 5000оборота... Ламбдата е нова!

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Чет 20 дек 2012 17:26

Да, в следствие на богата смес

Потребителски аватар
Gigabyte

Мнениеот Gigabyte » Пет 21 дек 2012 15:51

Днеска се заех да разглобя дебитомера ,защото от доста време ме човъркаше. Колата си държи обороти работи перфектно ,но като че ли не върви за конете си. Падам от 3ка АБС с доста коли ,нищо че съм 98коня... Разглобих го и ми се яви следната гледка:

Изображение

Как са спроед вас пистите ,защото на мен ми се струват поизтрити...
Почнах да търся кои пинове отговарят за потенциометъра - оказаха се 2 и 3ти. В нормално положение(макс долу) ми показва 0,54 ,като мърдам натам се качва до към 8 (доста под средата на платката) и след това намалява ,като на макс е нещо от сорта на 0,30. Поне по моите лични познания ,мисля че омовете трябва да растат равномерно до някакво число ,а не да намаляват като при мен (сиреч беднее за въздух) . Дали проблема с богатеенето не е от тази глупава платка ,просто горивото да си е окей ,а въздуха да липсва ,според вас какво и е състоянието и. Заслужава ли си да си поръчам нова от инжинер Узунов?

Потребителски аватар
Div Selqnin
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Div Selqnin » Нед 23 дек 2012 1:40

пистата не е изтрита докът не стане бяла :kissy:

Gigabyte написа:Днеска се заех да разглобя дебитомера ,защото от доста време ме човъркаше. Колата си държи обороти работи перфектно ,но като че ли не върви за конете си. Падам от 3ка АБС с доста коли ,нищо че съм 98коня... Разглобих го и ми се яви следната гледка:

Изображение

Как са спроед вас пистите ,защото на мен ми се струват поизтрити...
Почнах да търся кои пинове отговарят за потенциометъра - оказаха се 2 и 3ти. В нормално положение(макс долу) ми показва 0,54 ,като мърдам натам се качва до към 8 (доста под средата на платката) и след това намалява ,като на макс е нещо от сорта на 0,30. Поне по моите лични познания ,мисля че омовете трябва да растат равномерно до някакво число ,а не да намаляват като при мен (сиреч беднее за въздух) . Дали проблема с богатеенето не е от тази глупава платка ,просто горивото да си е окей ,а въздуха да липсва ,според вас какво и е състоянието и. Заслужава ли си да си поръчам нова от инжинер Узунов?

пистата не е изтрита докът не стане бяла :kissy:

Ванка какво значи въздуха да го няма? Той въздуха си минава дали дебитомера го отчита е друг върпос . Мери миналия въздух по това ти пуска гориво като не измери като хората и не пуска като хората . Иди при твойте хора бананите да ти закачат газ анализатора и си ръчкай

Последно избутана от Gigabyte на Нед 23 дек 2012 1:40.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”