датчик температура

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
mitew_1962
Автомобил:
Двигател:

датчик температура

Мнениеот mitew_1962 » Пон 29 яну 2007 20:30

не ми работи датчика за температурата.Голф2 1.3 Какво да правя

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 29 яну 2007 20:32

Купи си нов и го смени.

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Пон 29 яну 2007 20:32

:welcome_to_group

Сваляш стария и отиваш да си купиш нов. :wink:

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Пон 29 яну 2007 22:44

:welcome_to_group
Горе колегите ти казаха... Но един съвет и от мен като ходиш да купуваш вземи за всеки случаи и стария датчик за да няма проблеми и да се разкарваш по два пъти :wink:
Успех

mitew_1962
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitew_1962 » Сря 31 яну 2007 18:38

това за новия го знам но проблема е че на моменти макар и рядко проработва

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Сря 31 яну 2007 18:43

И какво като проработва от време на време :wink: Ако нямаш пари да го смениш е друг въпрос,но ако не ти е проблема парите нямаш извинение да не си го смениш :wink: Аз тамън имам 1 или 2 такива полу-работещи :wink:

Потребителски аватар
el.jay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот el.jay » Чет 01 фев 2007 0:10

и аз вчера тръгнах да сменям моя. Продадоха ми някакав испанкси FAE с една жълта точка вместо пръстен. Сложих го на голфа ама температурата взе да се качва до 110 в града и ни парно я смъква ни перка се включва. Та .. взех да се чудя дали не работи хич датчика, дали е ментак или не е тотално за мойта кола. :screwy Сега пак си карам с оргиналния (пише Luxemburg на него) и температурата си стои на 90.хммм

p.s. Golf 1.8 mono

Потребителски аватар
vladtod®
Автомобил: Passat
Двигател:

Мнениеот vladtod® » Чет 01 фев 2007 13:48

Виж си стабилизатора на напрежението ,доколкото разбрах от колегите, и задължително със стария в магазина щото много некомпетентни са на места. Виж ко ставаhttp://www.vwclub-bg.org/forum/viewtopic.php?t=35167

Потребителски аватар
baibradar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот baibradar » Чет 01 фев 2007 18:06

lemonj написа:и аз вчера тръгнах да сменям моя. Продадоха ми някакав испанкси FAE с една жълта точка вместо пръстен. Сложих го на голфа ама температурата взе да се качва до 110 в града и ни парно я смъква ни перка се включва. Та .. взех да се чудя дали не работи хич датчика, дали е ментак или не е тотално за мойта кола. :screwy Сега пак си карам с оргиналния (пише Luxemburg на него) и температурата си стои на 90.хммм

p.s. Golf 1.8 mono

Аз също си купих точно същя испански ментак и на мен температурата на таблото ми е 110 градуса а на антифриза мерено в разширителното казанче с друг термометър е между 86 и 92 градуса. Някои знае ли къде се продават читави датчици ама не от тези испанските?

Потребителски аватар
Ugeorge
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ugeorge » Чет 01 фев 2007 19:08

аз за 2ка 1.3 миналата година си купих от ауто+ама беше около 30лв и пак показва една идея вдясно от средата, но е много малко встрани

Потребителски аватар
baibradar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот baibradar » Съб 10 фев 2007 18:34

След много перипетии най накрая си реших проблема с скапаните датчици.Намерих си датчик TRUCKTEC GERMANY 29.1209 и всичко си дойде на мястото. Явно много ментета се продаваи из родните ни магазини за авточасти

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Нед 11 фев 2007 15:44

lemonj написа:
и аз вчера тръгнах да сменям моя. Продадоха ми някакав испанкси FAE с една жълта точка вместо пръстен. Сложих го на голфа ама температурата взе да се качва до 110 в града и ни парно я смъква ни перка се включва. Та .. взех да се чудя дали не работи хич датчика, дали е ментак или не е тотално за мойта кола. Сега пак си карам с оргиналния (пише Luxemburg на него) и температурата си стои на 90.хммм

p.s. Golf 1.8 mono

Аз също си купих точно същя испански ментак и на мен температурата на таблото ми е 110 градуса а на антифриза мерено в разширителното казанче с друг термометър е между 86 и 92 градуса. Някои знае ли къде се продават читави датчици ама не от тези испанските?

Колеги не се унасяйте толкова..... моя, който купих от А+ си е точно от Люксембург , оригинален уж , ама и на мен ми показва 110 градуса ..... така че да знаете има нещо променено в идеята а не че е ментеливо ..... ( интересното е , че до 70 градуса показанията му са перфектни и от там.....оди коня у ряката :) )

Потребителски аватар
IvoG
Автомобил: Golf III
Двигател: 2.0 AGG

Мнениеот IvoG » Нед 11 фев 2007 16:03

juve написа:
lemonj написа:
и аз вчера тръгнах да сменям моя. Продадоха ми някакав испанкси FAE с една жълта точка вместо пръстен. Сложих го на голфа ама температурата взе да се качва до 110 в града и ни парно я смъква ни перка се включва. Та .. взех да се чудя дали не работи хич датчика, дали е ментак или не е тотално за мойта кола. Сега пак си карам с оргиналния (пише Luxemburg на него) и температурата си стои на 90.хммм

p.s. Golf 1.8 mono

Колеги не се унасяйте толкова..... моя, който купих от А+ си е точно от Люксембург , оригинален уж , ама и на мен ми показва 110 градуса ..... така че да знаете има нещо променено в идеята а не че е ментеливо ..... ( интересното е , че до 70 градуса показанията му са перфектни и от там.....оди коня у ряката :) )

Да при мен е същата ситуация с темп след като взех темп. датчик от Ауто +

jerrry
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот jerrry » Нед 11 фев 2007 16:59

juve написа:... моя, който купих от А+ си е точно от Люксембург , оригинален уж , ама и на мен ми показва 110 градуса ...

Колега,това че пише на него Люксембург не означава че е оригинален...
Аз лично 3 различни марки ментета смених,докато най-накрая не взех оригинален от автоморга...

Потребителски аватар
el.jay
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот el.jay » Нед 11 фев 2007 22:34

по повод 'испанския ментак' FAE. Значи това нещо го мерихме, загрявахме - стойностите са точно както в таблицата. Същите стойности показваше и моя оргинален. Тъй като съм го взел от надежден магазин (и където им го върнах любезно), мога да заключа че тва нещо не е за голфа..Взех си един 2-а употреба, но не ми реши проблема. Сега имам два работещи :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”