Здравейте,
колата е Бора 1.9тди 110к.с. Когато карам колата и тя е загряла на 90 градуса, по някога(може веднъж в месеца) се случва температурата да подне малко - до чертичката преди 90. След известно време пак се вдига на 90. Колата не е на светофар или на празен ход. Понякога при порвоначалното загряване до 90, стрелката застава между 80 и 90 и стои там продължително време и едва след това стига 90. Какво имам за смяна - термостат, датчик за температура или нещо друго? Забелязал съм че околната температура няма значение. Когато не се ебава, може да е -20 но като си загрее си държи 90 и не мърда.

Температура на Бора
- Jonkata_v
- Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
- Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR
Re: Температура на Бора
По вероятно да е термостат,при мен преди да сменя термостата ми правеше нещо подобно.
Взех си оригинален от юнитрейд и при пускане парното на топло и на макс, и само когато околната температура е под нулата и колата е на едно място,не в движение,ми пада съвсем леко стрелката на температурата,което от доста прочетени теми тук и майстори е съвсем нормално.
През останалото време откакто съм с новия термостат нямам други аномалий,който описваш
До колкото съм чел,температурния датчик има горе-долу същите симптоми но с малки разлики....
При една диагностика може да се проверят и термостата и т.датчика дали работят нормално,но ако не ти се дават пари за диагностика има малък риск да не уцелиш
.
Взех си оригинален от юнитрейд и при пускане парното на топло и на макс, и само когато околната температура е под нулата и колата е на едно място,не в движение,ми пада съвсем леко стрелката на температурата,което от доста прочетени теми тук и майстори е съвсем нормално.
През останалото време откакто съм с новия термостат нямам други аномалий,който описваш

До колкото съм чел,температурния датчик има горе-долу същите симптоми но с малки разлики....
При една диагностика може да се проверят и термостата и т.датчика дали работят нормално,но ако не ти се дават пари за диагностика има малък риск да не уцелиш

- overapac
- Автомобил:
- Двигател:
не се вкарвай във филми мен,нищо и няма на колатата ти!!

- Jonkata_v
- Автомобил: VW GOLF MK4 Variant+MK4 HatchBac
- Двигател: 1.9TDI-90 AGR + 1.9TDI-90 AGR
IVANNN написа:Мерси колега, а колко струваше новия термостат?
70лв....и задължително взимаш и о-пръстен

- 4motionTX
- Автомобил:
- Двигател:
Карам Бора 2000г 125 коня 20В 4х4 .. та извън града при тия зимни температури аз също НЕ достигам 90. Нормално си държи 80. Да ли е повод за притеснение ?
- Благовест
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN
Имай едно на ум...за термостат
- anttonov1
- Автомобил:
- Двигател:
като и падне температурата и смачкай газта та да видиш за колко бързо се достига 90 градуса така,че.....
- tih
- Автомобил:
- Двигател:
4motionTX написа:Карам Бора 2000г 125 коня 20В 4х4 .. та извън града при тия зимни температури аз също НЕ достигам 90. Нормално си държи 80. Да ли е повод за притеснение ?
Това определено не е нормално, термостата е за смяна!
- 4motionTX
- Автомобил:
- Двигател:
В града бързо достига 90 градуса и си ги държи.. но извън града..
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
4motionTX написа:В града бързо достига 90 градуса и си ги държи.. но извън града..
Термостат
- 4motionTX
- Автомобил:
- Двигател:
Мисля пъро да направя диагностика, че току виж се оказал датчика . 

- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
4motionTX написа:Мисля пъро да направя диагностика, че току виж се оказал датчика .
Може. Но наистина не е нормално да държи 80 градуса, независимо дали става дума за градско или извънградско. И в двата режима на шофиране трябва да ги закове и почти да не помръдва стрелката.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
4motionTX написа:Мисля пъро да направя диагностика, че току виж се оказал датчика .
Диагностика е проста и безплатна...максимален живачен термометър(има ги във всички лаборатории със стреилизатори или термостати) потопен в казанчето с антифриза.Точно!!!!,просто,безплатно!!!!
- Steels
- Автомобил: Arteon SB 280hp
- Двигател: DNFE
На всички голф 4 и Passati е така направена системата, че независимо от условията трябва да държи точно и само на 90 градуса и стрелката да не мърда, дали е лято или зима трябва да си е на 90
. Щом температурата ти пада извън града значи имаш проблем къде е точно трябва да го откриеш.

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”