Здравейте колеги,
имам следния проблем: на борд компютъра не ми показва външната температура на въздуха като сменям с бутона отстрани (на MFA-то). Когато задържа бутона на лостчето за борд компютъра и дам на контакт и след това запаля двигателя, започва да ми показва моментен разход на гориво и тогава ми показва температура, НО -40 ГРАДУСА. Това вероятно е така, защото отпред на решетката, под десния фар за мъгла няма датчик. Тук идва и проблема: до там не отиват и никакви кабели.
Някой може ли да ми каже къде да търся кабелите или да ми препоръча майстор, който може да ми реши проблема?
MFA на Golf3 не показва външната температура
- iiskrev
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: AXZ
MFA на Golf3 не показва външната температура
Последна промяна от IvanMan на Сря 08 май 2013 18:53, променено общо 2 пъти.
Причина: Теми в техническите раздели не се трият!
Причина: Теми в техническите раздели не се трият!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: MFA на Golf3 не показва външната температура
Огледай за кабели, свободно висяща букса с 2 кабела около мястото, където се монтира датчика.
Ако ги намериш, отиваш в магазина, купуваш си датчик и си ти.
Ако колата е с климатроник, външната темп. се показва на климатроника, а функцията на MFA за външна темп. се прескача.
Ако ги намериш, отиваш в магазина, купуваш си датчик и си ти.
Ако колата е с климатроник, външната темп. се показва на климатроника, а функцията на MFA за външна темп. се прескача.
- iiskrev
- Автомобил: VW Passat B6
- Двигател: AXZ
Колата е с климатик, но мисля, че е насаждан.
Знам, че ако има кабели трябва само да си взема датчик и съм готов, но както казах до там не отиват никакви кабели. Колата съм я качвал на подемник, за да гледам и отдолу, но няма кабели. ТОВА Е ПРОБЛЕМА.
Кажете ми някой майстор дето разбира от тези неща и да ходя при него.
Знам, че ако има кабели трябва само да си взема датчик и съм готов, но както казах до там не отиват никакви кабели. Колата съм я качвал на подемник, за да гледам и отдолу, но няма кабели. ТОВА Е ПРОБЛЕМА.
Кажете ми някой майстор дето разбира от тези неща и да ходя при него.
Колега,ако имаш време прочети тази viewtopic.php?f=11&t=128500 толкова полезна тема!
Преди повече от половин година си набавих нещата и си подкарах всичко...
Там пише от кой пин на компа можеш да изведеш проводници за да ти чете таблото външната температура!
И един бонус: ако нямаш проводници,нямаш и букса за датчика за външната температура...използвай букса от мигач,става идеално!

Преди повече от половин година си набавих нещата и си подкарах всичко...
Там пише от кой пин на компа можеш да изведеш проводници за да ти чете таблото външната температура!
И един бонус: ако нямаш проводници,нямаш и букса за датчика за външната температура...използвай букса от мигач,става идеално!

-
- Автомобил:
- Двигател:
Здр колеги , за да не пускам нова тема ще пиша тук...от скоро имам голф 3 тди с климатроник и там ми показва външна температура, проблема е следния ... понякога ми показва -51градуса,после като покарам малко се нормализира и показва верни стойности..общо взето прави каквото си поиска!
Къде се намира този датчик външна температура,четох мн неща някои казват че е до челното стъкло други отпред долу в бронята някаде...
Също така ме интересува някои дали знае стойносттите на оригиналния датчик в кило ОМ?Примерно при 0 градуса колко к.ОМ дава...
Ще съм благодарен за отговори...
Къде се намира този датчик външна температура,четох мн неща някои казват че е до челното стъкло други отпред долу в бронята някаде...
Също така ме интересува някои дали знае стойносттите на оригиналния датчик в кило ОМ?Примерно при 0 градуса колко к.ОМ дава...
Ще съм благодарен за отговори...
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”