MFA на Golf3 не показва външната температура

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
iiskrev
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: AXZ

MFA на Golf3 не показва външната температура

Мнениеот iiskrev » Съб 19 яну 2013 11:48

Здравейте колеги,
имам следния проблем: на борд компютъра не ми показва външната температура на въздуха като сменям с бутона отстрани (на MFA-то). Когато задържа бутона на лостчето за борд компютъра и дам на контакт и след това запаля двигателя, започва да ми показва моментен разход на гориво и тогава ми показва температура, НО -40 ГРАДУСА. Това вероятно е така, защото отпред на решетката, под десния фар за мъгла няма датчик. Тук идва и проблема: до там не отиват и никакви кабели.

Някой може ли да ми каже къде да търся кабелите или да ми препоръча майстор, който може да ми реши проблема?

Последна промяна от IvanMan на Сря 08 май 2013 18:53, променено общо 2 пъти.
Причина: Теми в техническите раздели не се трият!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: MFA на Golf3 не показва външната температура

Мнениеот andro_ » Съб 19 яну 2013 11:59

Огледай за кабели, свободно висяща букса с 2 кабела около мястото, където се монтира датчика.
Ако ги намериш, отиваш в магазина, купуваш си датчик и си ти.
Ако колата е с климатроник, външната темп. се показва на климатроника, а функцията на MFA за външна темп. се прескача.

Потребителски аватар
iiskrev
Автомобил: VW Passat B6
Двигател: AXZ

Мнениеот iiskrev » Пон 21 яну 2013 16:05

Колата е с климатик, но мисля, че е насаждан.
Знам, че ако има кабели трябва само да си взема датчик и съм готов, но както казах до там не отиват никакви кабели. Колата съм я качвал на подемник, за да гледам и отдолу, но няма кабели. ТОВА Е ПРОБЛЕМА.

Кажете ми някой майстор дето разбира от тези неща и да ходя при него.

Потребителски аватар
vwg3
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vwg3 » Съб 26 яну 2013 20:11

Колега,ако имаш време прочети тази viewtopic.php?f=11&t=128500 толкова полезна тема! :bowdown
Преди повече от половин година си набавих нещата и си подкарах всичко...
Там пише от кой пин на компа можеш да изведеш проводници за да ти чете таблото външната температура!
И един бонус: ако нямаш проводници,нямаш и букса за датчика за външната температура...използвай букса от мигач,става идеално! :да:

red bulll
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот red bulll » Пон 28 яну 2013 22:51

Здр колеги , за да не пускам нова тема ще пиша тук...от скоро имам голф 3 тди с климатроник и там ми показва външна температура, проблема е следния ... понякога ми показва -51градуса,после като покарам малко се нормализира и показва верни стойности..общо взето прави каквото си поиска!
Къде се намира този датчик външна температура,четох мн неща някои казват че е до челното стъкло други отпред долу в бронята някаде...
Също така ме интересува някои дали знае стойносттите на оригиналния датчик в кило ОМ?Примерно при 0 градуса колко к.ОМ дава...
Ще съм благодарен за отговори...

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”