Голф 3 1,6 ми Проблем с паленето.
Голф 3 1,6 ми Проблем с паленето.
Колеги помощ четох във форума но неможах да намеря като моя проблем.Когато е влажно времето и колата не пали (Голф 3 1,6 ми)беше бубината.Сега обаче ваобще не иска да пали върти дава искри навсякаде.Сменил съм капачка,палец,свещи,кабели и бобина.Ако може някои да помогне да пише.Мерси предварително.
- cheatereye
- Автомобил: VW Golf III 1.6
- Двигател: AEA 1995
Re: Проблем с паленето.
Помпата качва ли бензин, когато подадеш на контакт? Ако да, погледни и дюзата на моноинжекцията дали пръска!
- Daniel Kuntov
- Автомобил: VW Golf 3
- Двигател: GTI 2.0 8V AGG
Смени въздушния филтър ,също и горивния,виж и датчика на хол да не е заминал.Бензиновата помпа също е вариант.
помпата подкачва бензин чува се като дам на контакт.Като повартя малко и замирисва на бензин. Как да проверя датчика на хол дали работи или дюзата дали праска.филтрите съм ги сменил началото на лятото.
-
- Двигател: ABD 1994
Точно пък въздушния филтър ще пречи да запали.
До тук разбрахме, че има ток да те утрепе. Сега трябва да разберем дали има бензин да те удави.
Махаш маркуча за подаване на гориво към моното. Казваш на някой приятел да даде контакт и ако е наред, трябва да пръска много. Ако е наред рестартирваш компа(махаш минус на акумулатора завърташ на контакт и включваш къси светлини). След малко изчакване махаш контакта и късите, за да не хвърчат искри когато слагаш обратно минусовата клема. Тогава ако не запали - вероятно проблема е в моното(дюза) - не съм толкова компетентен 

Re: Голф 3 1,6 ми Проблем с паленето.
Мерси колеги проблема е решен беше задавена бая дарпане видя докато запали и като запали бели облаци отзад :D.Проверих дали отива бензин кам дюзата и идваше занулих компа и пак не искаше да пали.Пробвах с друг датчик на хол и това не беше.Накрая реших да я дарпам да пробвам да запали СТАНА.Мерси на колегите за бързите отговори.
-
- Двигател: ABD 1994
Re: Голф 3 1,6 ми Проблем с паленето.
Много полезна тема! Всички забравяме добрия, стар и изпитан метод - ДЪРПАНЕТО!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”