Проблем със скоростите и съединителя

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
sheff0
Автомобил:
Двигател:

Проблем със скоростите и съединителя

Мнениеот sheff0 » Сря 16 фев 2005 8:59

Колата е голф 3 GTI 2e 8v.
Проблема е в това 4е има един странен шум от двигателя едно чегъртане. Закарах я при един човек дето уж разбира но само така да я чуе и разбрах че като натисна педала на съединителя шумът изчезва. Този човек каза че така мога да си я карам две години и нищо и няма. Та мисълта ми е и вашето мнение ли е такова или е нужна "намеса".
И второто:
Скоростите ми и по точно скоростния лост има едно скърцане и то е само когато включвам от втора на трета и някой път на задна.
Кажете ми трябва ли да се притеснявам или не.
И доколкото знам тука има майстори ако може да ми препоръчате някой защото по тия сервизи (знайни и незнайни) ми скапаха нервите и портфейла вече.
Благодаря предварително!

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Re: Проблем със скоростите и съединителя

Мнениеот rmk » Сря 16 фев 2005 9:35

Това би трябвало да е от лагера на съединителя. И аз го имам това стържене поне от 3 години. Така, че карай смело. Като стане за смяна съединителя, ще смениш и лагера, според мен не си струва отварянето за 1 лагер.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 16 фев 2005 13:57

Аз имах същия проблем. При натискане на съединителя, виенето спираше. И на мен ми казаха, че е от лагера, но се оказа, че притискателния диск е за смяна.

Потребителски аватар
pinci
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pinci » Сря 16 фев 2005 22:01

Не си играй, може да ти се разкаже играта някъде. На един съсед беше така и един път точно тръгва и хоп, няма вече съединител. Айде сега дърпай до сервиза и тн. и тн. :)

Потребителски аватар
rmk
Автомобил: KIA Sportage 3
Двигател: 1.6 GDI

Мнениеот rmk » Сря 16 фев 2005 23:14

leavon написа:Аз имах същия проблем. При натискане на съединителя, виенето спираше. И на мен ми казаха, че е от лагера, но се оказа, че притискателния диск е за смяна.

Какво му беше на притискателния ти диск. Да не би да се е била скъсала някоя от пластините които играят роля на пружини и го притискат. Как точно притискателния диск е формирал шума ?

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Сря 16 фев 2005 23:58

Честно казано не задълбах в такива подробности, но наистина ставаше дума за изпочупени пластини. А как се е формирал шума не знам, но е факт, че след като го смениха, вече нищо не се чува!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”