Колата е голф 3 GTI 2e 8v.
Проблема е в това 4е има един странен шум от двигателя едно чегъртане. Закарах я при един човек дето уж разбира но само така да я чуе и разбрах че като натисна педала на съединителя шумът изчезва. Този човек каза че така мога да си я карам две години и нищо и няма. Та мисълта ми е и вашето мнение ли е такова или е нужна "намеса".
И второто:
Скоростите ми и по точно скоростния лост има едно скърцане и то е само когато включвам от втора на трета и някой път на задна.
Кажете ми трябва ли да се притеснявам или не.
И доколкото знам тука има майстори ако може да ми препоръчате някой защото по тия сервизи (знайни и незнайни) ми скапаха нервите и портфейла вече.
Благодаря предварително!
Проблем със скоростите и съединителя
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
Re: Проблем със скоростите и съединителя
Това би трябвало да е от лагера на съединителя. И аз го имам това стържене поне от 3 години. Така, че карай смело. Като стане за смяна съединителя, ще смениш и лагера, според мен не си струва отварянето за 1 лагер.
- rmk
- Автомобил: KIA Sportage 3
- Двигател: 1.6 GDI
leavon написа:Аз имах същия проблем. При натискане на съединителя, виенето спираше. И на мен ми казаха, че е от лагера, но се оказа, че притискателния диск е за смяна.
Какво му беше на притискателния ти диск. Да не би да се е била скъсала някоя от пластините които играят роля на пружини и го притискат. Как точно притискателния диск е формирал шума ?
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”