Колата я взех от собственик който я е държал няколко години в гаража БУКВАЛНО. Да кажем 3 години колата не е била мърдана. Преди някой да почне да плюе, че това не е така да кажа, че колата е от Англия и имам сервизната и история, но от 2009 или 2010(не помня точно) се спира от движение, потвърждение затова е и не плащането на данъците и, така дотук с предисторията.
Като я взех смених ремъци, филтри, някои маркучи, ролки и масла. Обаче не баш

След известно време (не помня дали не си го правеше така и от самото начало) почна да не влиза първа всеки път, ама не му обърнах внимание. Вече към днешна дата, от всеки 5 вкарани "първа" скорост не влиза.
Проблема е следният. Колата е в покой, не мърда и с милиметър от мястото си. Натискаш съединителя, тръгваш да включиш и все едно не си го натиснал, просто не включва. Оправията на проблема, е повторното натискане на съединителя и чак тогава включва. Съединителя от вчера е сменен с нов, така нареченият кит от "VR6", така че от него явно не е.
Жилата са регулирани лично от мен, баща ми, познати, майстори. Явно е, че не са те, просто всички да са сакати невъзможно.

Предложенията са следните:
Казаха ми, че тампоните на двигателя левият и десният са тръгнали. Десният(като застанеш срещу колата от дясно) бил на скоростите и можело от това да не ми влиза първа предавка всеки път. Добре да кажем, че е това. Какво общо има това с натискането на педала на съединителя втори път ???
Другото предложение е маслото на скоростите. Нито съм го гледал, нито знам къде да го видя ? Кой знае на какво прилича, това ме посъветваха преди няколко часа да направя да сменя маслото на скоростите. ОК да кажем, че го сменим и не се оправи проблема, доста солидни пари на вятъра, защото както знаем, това масло не е евтино.
Последната възможност, която мисля че ще се окаже, поне лично аз. Скоростите сами по себе си или по-точно синхронизатор. Всеки разправя как специално тези скорости за здрави как държат доста на ръчкане и повече коне. Ама за мене от кола до кола има разлика.
Ами очаквам вашите мнения. :)
Благодаря ви на всички предварително. :)
EDIT: Забравих да спомена, че при загасена кола това го няма като проблем. Само на работеща.