Kогато отворя капачката за масло оборотите падат???
-
- Автомобил:
- Двигател:
Kогато отворя капачката за масло оборотите падат???
Здравейте имам странен проблем когато отворя капачката за масло оборотите на двигателя падат , а когато я поставя пак се нормализират , нормално ли е това и ако не какъв може да е проблема. То е ясно че ще се ходи на сервиз ама утре трябва да пътувам Бургас - Пловдив и малко ме е страх да тръгна .От какво може да е това . Иначе колата работи нормално ( поне според мен).
-
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Re: Kогато отворя капачката за масло оборотите падат???
Нормално е,влиза въздух е се шашка моноинжекциона или инжекциона!Даже не си написал и каква е колата... Това чак сега ли го забеляза 

-
- Автомобил:
- Двигател:
да чак сега го забелязах колата я имам от 2 седмици 1,6 бензин , него написах сетих се после ама админа докато одобри темата и незнаех как да го добавя сори. благодаря за бързия отговор че направо се бях шашнал и изчетох сумати форуми оказасе 4е ауди и бмв са по същия начин , но на мене ми е още странно 

-
А обслужи ли си колата като я купи?Ангренажния ремък поне се надявам си сменил преди да почнеш с карането.....Успех и приятен път! 

Имай късмет че не ти духа от пръчката за маслото 

-
То и това НИЩО не значи понякога,ама не ми се пише.... 

lion_heart002 написа:То и това НИЩО не значи понякога,ама не ми се пише....
Съгласен съм,но в повечето случай не е на добре

-
- Автомобил:
- Двигател:
колата е обслужена , от щеката нищо не излиза май утре пак сте проберя , а колата е на 66000 км реални
- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
Не те ли пръска с масло като отвориш капачката докато работи колата

-
- Автомобил:
- Двигател:
ами много на бързо проверих днес че се ядосах ама маи не пръскаше но утре сутринта пак ще проверя
niklaus написа:ами много на бързо проверих днес че се ядосах ама маи не пръскаше но утре сутринта пак ще проверя
Колега не им се връзвай на колегите че те хванаха на базик вече.Нормално е да пръска от капачката при положение че колата работи,нали все пак маслото се върти .За друго няма да се притесняваш,лек и безавариен път

- ZeroCool
- Автомобил: ImamDa
- Двигател: sVatreshnoGorene
- Контакти:
niklaus написа:ами много на бързо проверих днес че се ядосах ама маи не пръскаше но утре сутринта пак ще проверя
Нищо ти няма на колата.....пътувай си спокойно и внимателно! че от състезатели по-пътищата ми е писнало.
- joker
- Автомобил: Golf 3 Variant _Golf4 Variant
- Двигател: 1800 ABS _1900 TDI AHF
lion_heart002 написа:Нормално е,влиза въздух е се шашка моноинжекциона или инжекциона!Даже не си написал и каква е колата... Това чак сега ли го забеляза
Не е нормално....освен,ако не е запушена вентилацията на картерните газове!!!!

-
Сигурен,че е така?Защото мога да ти дам поне 20 коли на който е така,и то преди 1995-а производство,пък и няколко коли съм имал такива и нищо не им е било запушено! Пък да ти кажа може и направо да гасне в зависимост от инжекциона!
Само не ми казвай,че всяка кола дето си мени оборотите на отворена капачка има запушена картерна вентилация...По тая логика половината от колите трябва да са с масло по съединителите...Нека да ти обясня защо падат оборотите,та да знаеш,макар,че се сещаш вече сам!Падане на оборотите ще има ако извадиш и гумения маркуч на картерната вентилация от филтърната кутия,точно това показва,че вентилацията не ти е запушена!Клапана на картерната вентилация е еднопосочен,единия му край ти е в капака на клапаните другия в филтърната кутия,оттам засмуква въздух.Обаче известно количество въздух влиза и в картера от друг маркуч,създавайки налягане малко по-високо от това в картера!Същото това налягане отива и по маркуча за картерната вентилация чак горе в филтърната кутия до самия клапан!Сам разбираш,че част от тези газове се засмукват обратно от вентилацията и част от тях се използват в процеса на горене??? С една дума,така се създава вакуум(отрицателно налягане)и то не къде да е,ами под капака на клапаните,поради възпепятстването на газовете да минават спокойно откъм картера към клапана на картерната вентилация!Когато махнеш капачката,когато мотора работи разбира се,махаш едно от уплътненията в системата-в случая това на капачката за маслото!Оттам се получава теч на вакуум,оттам ти пада празния ход и мотора понякога дори и гасне,мога да ти опиша и кой видове инжекциони успяват да коригират навременно разликата в налягането и как го правят,но не виждам смисъл! Така или иначе не е по темата!
Само не ми казвай,че всяка кола дето си мени оборотите на отворена капачка има запушена картерна вентилация...По тая логика половината от колите трябва да са с масло по съединителите...Нека да ти обясня защо падат оборотите,та да знаеш,макар,че се сещаш вече сам!Падане на оборотите ще има ако извадиш и гумения маркуч на картерната вентилация от филтърната кутия,точно това показва,че вентилацията не ти е запушена!Клапана на картерната вентилация е еднопосочен,единия му край ти е в капака на клапаните другия в филтърната кутия,оттам засмуква въздух.Обаче известно количество въздух влиза и в картера от друг маркуч,създавайки налягане малко по-високо от това в картера!Същото това налягане отива и по маркуча за картерната вентилация чак горе в филтърната кутия до самия клапан!Сам разбираш,че част от тези газове се засмукват обратно от вентилацията и част от тях се използват в процеса на горене??? С една дума,така се създава вакуум(отрицателно налягане)и то не къде да е,ами под капака на клапаните,поради възпепятстването на газовете да минават спокойно откъм картера към клапана на картерната вентилация!Когато махнеш капачката,когато мотора работи разбира се,махаш едно от уплътненията в системата-в случая това на капачката за маслото!Оттам се получава теч на вакуум,оттам ти пада празния ход и мотора понякога дори и гасне,мога да ти опиша и кой видове инжекциони успяват да коригират навременно разликата в налягането и как го правят,но не виждам смисъл! Така или иначе не е по темата!

Последна промяна от lion_heart002 на Нед 27 ное 2011 22:43, променено общо 3 пъти.
-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
А от какъв зор я отваряш на работещ мотор да те пита човек
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”