Г3 2.0ГТИ блокира по магистралата за Пловдив
- Pironski
- Автомобил: VW Golf II GTI 8V
- Двигател: PB
- Контакти:
Г3 2.0ГТИ блокира по магистралата за Пловдив
Здравейте колеги.Снощи на един авер му изпушил мотора и я оставил в Пловдив. Сега му искат 1200лв. да му я оправят. Има ли нещо по-евтин варянт,че малко е зле финансово? Благодаря предварително на всички. 

- didkoltd
- Автомобил:
- Двигател:
Най добре да си я издърпа с друга кола до там от където е ,не знам колко струва наистина ремонта ама съм сигурен че може да си купи друг двигател за тея пари ,абе варианти има колкото искаш сам да си реши ама според мен да не я прави в Пловдив ,че като знам какви майстори има..........
Ако не знае къде пусни тема колегите ще препоръчат някой доверен човек,който няма да те метне с частите и ще отстрани повредата по -качествено!

- Pironski
- Контакти:
ок мерсиdidkoltd написа:Най добре да си я издърпа с друга кола до там от където е ,не знам колко струва наистина ремонта ама съм сигурен че може да си купи друг двигател за тея пари ,абе варианти има колкото искаш сам да си реши ама според мен да не я прави в Пловдив ,че като знам какви майстори има..........Ако не знае къде пусни тема колегите ще препоръчат някой доверен човек,който няма да те метне с частите и ще отстрани повредата по -качествено!
- Pironski
- Контакти:
каза,че забелязал да му пуши бял пушек от пред спрял,изгасил колата дигнал капака и от там кадето му е пръчката за маслото фучал бял пушек. сервиза се намирал до 1-во РПУ. като са му го разглобили са му казали,че са му за смяна бутало,лагерите на коляновия вал,риза,гарнитура,пилене на главата и т.нradotom написа:Здравей, pironski.
Я дай малко повече инфо. Тотално е блокирал или просто е спрял?
Къде в Пловдив? Къде е питал?
Не в ХААС, надявам се!
Последна промяна от Pironski на Вто 13 фев 2007 18:21, променено общо 2 пъти.
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
pironski написа:мани другото,ами и са му казали,че в сф за тая целата работа с частите ще му вземат не по-малко от 2000лв.rusiq_24 написа:Ехеее 1200лв.Че то по добре да си намери един KR мотор читави има за по 500-600лв. и си пасва идеално.Не знам какво му е станало толкова че да му искат толкова пари
Ми че те са длъжни да пробват бе колега, ако мине, мине....
Най ми е било противно, някой като види човек в беда и да иска да го остърже, баси...
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
За да е отишла главата, значи са преценили, че е прегряла. Това, обаче не виждам как може да се отрази на буталото.. а и набиване на риза...pironski написа:... като са му го разглобили са му казали,че са му за смяна бутало,лагерите на коляновия вал,риза,гарнитура,пилене на главата и т.н
Най-лошото, което може да ми хрумне е да е скъсал биела или лагер и да е пробил цилиндър. Тогава наистина по-добре нов мотор! С ризи не си е работа...
А иначе за пълен ремонт на двигателя ми взеха около 600 лв., като говорим за наистина качествени части. При мен и цените на частите са малко по-високи (примерно, сегментите са с около 40-50 лв. повече) В тази цена си влиза и труда, и маслото и антифриза... Само че главата и блока се шлайфаха челно, не самите цилиндри и не съм купувал бутало, но чак 1200!!!

- Golf 3 1.8
- Автомобил:
- Двигател:
pironski написа:каза,че забелязал да му пуши бял пушек от пред спрял,изгасил колата дигнал капака и от там кадето му е пръчката за маслото фучал бял пушек. сервиза се намирал до 1-во РПУ. като са му го разглобили са му казали,че са му за смяна бутало,лагерите на коляновия вал,риза,гарнитура,пилене на главата и т.нradotom написа:Здравей, pironski.
Я дай малко повече инфо. Тотално е блокирал или просто е спрял?
Къде в Пловдив? Къде е питал?
Не в ХААС, надявам се!
повече от 600лв ако си намери човек да му вземе частите с малка отстъпка няма да е!!!
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Тръба ходи на стенд по моя препоръка в "Кастрол-центъра" под ЖСК Победа, с/у х. Санкт Петербург, а моя ремонт го прави приятел, чийто сервиз е в бившия гараж на "Кореком", до Руския пазар. Фирмата се казва "Анелс", собственика е Ангел и тел му е 0887/959109
Цената не беше приятелска, а стандартна, просто единствено на него имах доверие да ми бара колата! Единствения приятелски жест беше едномесечната разсрочка в плащането (не, че това е малко)
За колегата pironski: Така, както виждам нещата, приятелят ти има 2 алтернативи:
Да си замъкне колата до София и там да я прави
Да я прави тук, в П-в, но не в този сервиз! Ако избере втория вариант, нека ми звънне на 0898/796 386- Радо, но за съжаление през седмицата съм на работа и единствено в неделя бих могъл да съдействам пълноценно
Ако реши да сменя мотор, нека помисли над това, че никой не може да му даде гаранции, че мотора ще е читав, преди да го качи на колата и запали. А това пак са разходи!
Цената не беше приятелска, а стандартна, просто единствено на него имах доверие да ми бара колата! Единствения приятелски жест беше едномесечната разсрочка в плащането (не, че това е малко)
За колегата pironski: Така, както виждам нещата, приятелят ти има 2 алтернативи:
Да си замъкне колата до София и там да я прави
Да я прави тук, в П-в, но не в този сервиз! Ако избере втория вариант, нека ми звънне на 0898/796 386- Радо, но за съжаление през седмицата съм на работа и единствено в неделя бих могъл да съдействам пълноценно
Ако реши да сменя мотор, нека помисли над това, че никой не може да му даде гаранции, че мотора ще е читав, преди да го качи на колата и запали. А това пак са разходи!
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”