Г3 2.0ГТИ блокира по магистралата за Пловдив

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
Pironski
Автомобил: VW Golf II GTI 8V
Двигател: PB
Контакти:

Г3 2.0ГТИ блокира по магистралата за Пловдив

Мнениеот Pironski » Вто 13 фев 2007 17:30

Здравейте колеги.Снощи на един авер му изпушил мотора и я оставил в Пловдив. Сега му искат 1200лв. да му я оправят. Има ли нещо по-евтин варянт,че малко е зле финансово? Благодаря предварително на всички. :wink:

Потребителски аватар
didkoltd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот didkoltd » Вто 13 фев 2007 17:46

Най добре да си я издърпа с друга кола до там от където е ,не знам колко струва наистина ремонта ама съм сигурен че може да си купи друг двигател за тея пари ,абе варианти има колкото искаш сам да си реши ама според мен да не я прави в Пловдив ,че като знам какви майстори има.......... :wink: Ако не знае къде пусни тема колегите ще препоръчат някой доверен човек,който няма да те метне с частите и ще отстрани повредата по -качествено!

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Вто 13 фев 2007 17:58

Здравей, pironski.
Я дай малко повече инфо. Тотално е блокирал или просто е спрял?
Къде в Пловдив? Къде е питал?
Не в ХААС, надявам се!

Потребителски аватар
Pironski
Контакти:

Мнениеот Pironski » Вто 13 фев 2007 18:01

didkoltd написа:Най добре да си я издърпа с друга кола до там от където е ,не знам колко струва наистина ремонта ама съм сигурен че може да си купи друг двигател за тея пари ,абе варианти има колкото искаш сам да си реши ама според мен да не я прави в Пловдив ,че като знам какви майстори има.......... :wink: Ако не знае къде пусни тема колегите ще препоръчат някой доверен човек,който няма да те метне с частите и ще отстрани повредата по -качествено!
ок мерси

Потребителски аватар
rusiq_24
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rusiq_24 » Вто 13 фев 2007 18:03

Ехеее 1200лв. :shock Че то по добре да си намери един KR мотор читави има за по 500-600лв. и си пасва идеално.Не знам какво му е станало толкова че да му искат толкова пари :wink:

Потребителски аватар
Pironski
Контакти:

Мнениеот Pironski » Вто 13 фев 2007 18:11

radotom написа:Здравей, pironski.
Не в ХААС, надявам се!
каза,че забелязал да му пуши бял пушек от пред спрял,изгасил колата дигнал капака и от там кадето му е пръчката за маслото фучал бял пушек. сервиза се намирал до 1-во РПУ. като са му го разглобили са му казали,че са му за смяна бутало,лагерите на коляновия вал,риза,гарнитура,пилене на главата и т.н

Последна промяна от Pironski на Вто 13 фев 2007 18:21, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Pironski
Контакти:

Мнениеот Pironski » Вто 13 фев 2007 18:14

rusiq_24 написа:Ехеее 1200лв. :shock Че то по добре да си намери един KR мотор читави има за по 500-600лв. и си пасва идеално.Не знам какво му е станало толкова че да му искат толкова пари :wink:
мани другото,ами и са му казали,че в сф за тая целата работа с частите ще му вземат не по-малко от 2000лв. :shock

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Вто 13 фев 2007 19:38

pironski написа:
rusiq_24 написа:Ехеее 1200лв. :shock Че то по добре да си намери един KR мотор читави има за по 500-600лв. и си пасва идеално.Не знам какво му е станало толкова че да му искат толкова пари :wink:
мани другото,ами и са му казали,че в сф за тая целата работа с частите ще му вземат не по-малко от 2000лв. :shock

Ми че те са длъжни да пробват бе колега, ако мине, мине....
Най ми е било противно, някой като види човек в беда и да иска да го остърже, баси...

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 13 фев 2007 20:00

pironski написа:... като са му го разглобили са му казали,че са му за смяна бутало,лагерите на коляновия вал,риза,гарнитура,пилене на главата и т.н
За да е отишла главата, значи са преценили, че е прегряла. Това, обаче не виждам как може да се отрази на буталото.. а и набиване на риза...
Най-лошото, което може да ми хрумне е да е скъсал биела или лагер и да е пробил цилиндър. Тогава наистина по-добре нов мотор! С ризи не си е работа...
А иначе за пълен ремонт на двигателя ми взеха около 600 лв., като говорим за наистина качествени части. При мен и цените на частите са малко по-високи (примерно, сегментите са с около 40-50 лв. повече) В тази цена си влиза и труда, и маслото и антифриза... Само че главата и блока се шлайфаха челно, не самите цилиндри и не съм купувал бутало, но чак 1200!!! :shock

Потребителски аватар
Golf 3 1.8
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Golf 3 1.8 » Вто 13 фев 2007 20:00

pironski написа:
radotom написа:Здравей, pironski.
Не в ХААС, надявам се!
каза,че забелязал да му пуши бял пушек от пред спрял,изгасил колата дигнал капака и от там кадето му е пръчката за маслото фучал бял пушек. сервиза се намирал до 1-во РПУ. като са му го разглобили са му казали,че са му за смяна бутало,лагерите на коляновия вал,риза,гарнитура,пилене на главата и т.н

повече от 600лв ако си намери човек да му вземе частите с малка отстъпка няма да е!!!

Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот тръба » Вто 13 фев 2007 20:19

pironski написа: до 1-во РПУ.
Този район е хепатитен.Бягай от там!В цялата тази махала,на "майсторите" да им са :piss . Сервизите "Castrol" и "Пенев",са доказани некадърници(няколко пъти).От цял Пловдив,знам само добър стенд.

Raptor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Raptor » Вто 13 фев 2007 20:24

Radotom,каде си правил ремонта,ТРАБА каде е този стенд

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор

Мнениеот radotom » Вто 13 фев 2007 21:19

Тръба ходи на стенд по моя препоръка в "Кастрол-центъра" под ЖСК Победа, с/у х. Санкт Петербург, а моя ремонт го прави приятел, чийто сервиз е в бившия гараж на "Кореком", до Руския пазар. Фирмата се казва "Анелс", собственика е Ангел и тел му е 0887/959109
Цената не беше приятелска, а стандартна, просто единствено на него имах доверие да ми бара колата! Единствения приятелски жест беше едномесечната разсрочка в плащането (не, че това е малко)

За колегата pironski: Така, както виждам нещата, приятелят ти има 2 алтернативи:
Да си замъкне колата до София и там да я прави
Да я прави тук, в П-в, но не в този сервиз! Ако избере втория вариант, нека ми звънне на 0898/796 386- Радо, но за съжаление през седмицата съм на работа и единствено в неделя бих могъл да съдействам пълноценно
Ако реши да сменя мотор, нека помисли над това, че никой не може да му даде гаранции, че мотора ще е читав, преди да го качи на колата и запали. А това пак са разходи!

Raptor
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Raptor » Вто 13 фев 2007 21:32

БЛАГОДАРСО за инфото Радо, като се засечем на някоя сБИРКА бирата от мен./за приятел от Кърджали питам/

Потребителски аватар
kav4o
Автомобил: VW Golf MK2
Двигател: ABF 1988

Мнениеот kav4o » Сря 14 фев 2007 0:20

И аз за това си мисля :D И още 200-250 лева да си го обслужи и пак по-евтинко ще му стъпи,че и по-мощно деева :wink:

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”