Грешки в AIRBAG-a след монтажа на нови седалки - Голф 4

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
vankata__098
Автомобил: VW Golf IV
Двигател: ALH 1999g.

Грешки в AIRBAG-a след монтажа на нови седалки - Голф 4

Мнениеот vankata__098 » Вто 02 апр 2013 20:02

момчета и аз съм с тази грешка 00589 - Airbag Igniter; Passenger Side (N131): Resistance too High
Смених седалките с такива от хайлайн изпълнение голф 4 и излязоха грешките. Преди това нямаше проблеми със старите ми седалки. Седалките ги взех от ударена кола, но не им се бяха отворили "Р-беците". Замерих с мултицет и всичко си показва както при моята седалка, смисъл мисля че няма прекъснат кабел някъде в облегалката
Първо показваше две 00588 и 00589

Изображение

разкачих възглавницата на волана че мислех че пак е заминал лентовия кабел, но при замерване всичко си беше добре и смених местата на кабелите в буксите и след няколко часа игра на разместване на кабели на седалката и волана остана само грешката 00589. Разменях и места на кабели и при нея, но никакъв резултат, запоих кабелите един за друг като махнах буксата и пак същото. Най накрая сложих пак моята седалка и грешката си остана, чиста я с вагкома и не, пак я записва и със старата седалка. Мислех да погледна контролния блок, но неможах да го намеря, гледах под парното, като бях свалил и жабката но не го открих, А НАЙ-ВАЖНОТО Е ДАЛИ ТАМ МОЖЕ ДА ИМА НЯКАКЪВ ПРОБЛЕМ??? Някой ако знае да пише, че направо съм в безизходица. Трябва ли да се сменя блока? Има ли вариант да не е съвместим със новите седалки, но едната не дава грешка само пасажерската?

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Re: Грешки в AIRBAG-a след монтажа на нови седалки - Голф 4

Мнениеот pedalchobaba » Сря 03 апр 2013 19:16

Мани я тази Lite версия и си сложи една 3.11. На нея крака и поне е стабилен. След това виж какво ще ти напише освен 00589. После четеш ей тук какво да проверяваш.
Иначе централата е точно до педала за газта. Вътре в барчето. Дори и капак си има за нея, ама проблема ти не е от там.

Потребителски аватар
znainainai
Автомобил: Golf4
Двигател: MK 4 98 AHF

Мнениеот znainainai » Сря 03 апр 2013 19:59

Със тоя мултицет имаш ли дори бегла представа като мериш бегове какво може да стане? Може да се отстреляш като дива свиня на старта на ловния сезон.

Потребителски аватар
maerto
Автомобил: VW Golf 4 2001
Двигател: 1.6 16V AUS

Мнениеот maerto » Чет 04 апр 2013 9:00

[quote="pedalchobaba"]Мани я тази Lite версия и си сложи една 3.11. На нея крака и поне е стабилен.

С какво 3.11 е по-добра от VCDS Lite ?

Потребителски аватар
pedalchobaba
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pedalchobaba » Чет 04 апр 2013 17:18

Защото 3.11 се краква стабилно и вместо "Sharaware version. To decode all DTDs please register" ще му изпише точната причина за грешката. Вариантите съм му ги дал в линка.
Не казвам че версията е по-добра, но съм сигурен и че с нищо не е по-лоша. С кабела, който има, най-вероятно 409.1, толкоз. То и на тази грешка едва ли е необходимо повече.
Освен това по пътя който е тръгнал наистина ще направи някоя беля, както му го е казал Знайко. Най-отдолу в линка пише при "Short to positive" или "Short to ground" какво може да се случи при опит грешката да се изчисти.

Потребителски аватар
vankata__098

Мнениеот vankata__098 » Чет 04 апр 2013 20:32

момчета меря съпротивление, за да видя дали има прекъснат кабел. И всичко което меря на старата седалка го меря и на новата и си е едно и също

Потребителски аватар
vankata__098

Мнениеот vankata__098 » Чет 04 апр 2013 23:11

pedalchobaba написа:Мани я тази Lite версия и си сложи една 3.11. На нея крака и поне е стабилен. След това виж какво ще ти напише освен 00589. После четеш ей тук какво да проверяваш.
Иначе централата е точно до педала за газта. Вътре в барчето. Дори и капак си има за нея, ама проблема ти не е от там.

тези стъпки ги направих и няма проблем в седалката от към кабелите, някакъв друг е проблема, защото се появява тази грешка и като сложа старата седалка, а преди не беше така, нямаше грешки!!! :banghead :banghead

Потребителски аватар
plamski3
Автомобил: VW Golf 4
Двигател: AKL

Мнениеот plamski3 » Сря 06 ное 2013 15:48

Откачи ли акумулатора преди да демонтираш седалките?

Едит: Преди малко си смених шофьорската седалка. Но преди това свалих клемите на акумулатора и нямам никакви проблеми. Пуснах си и диагностика пак няма нищо. Чел съм, че когато не се свалят клемите се появява тази грешка, както е при теб, но не знам как се оправя. Обърни се към някой от форумните майстори. Те ще знаят как да го оправят. :beer

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”