Golf 3 двусекционен фар - регулиране на фарове?

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Golf 3 двусекционен фар - регулиране на фарове?

Мнениеот XIKS » Сря 10 окт 2007 21:59

изчетох всичко за регулирането на фаровете и преди малко се захванах но нищо неизлезе въртях врътката оградена с червено и нищо нестава а другата оградена в зелено непомръдва може ли някой да ми обясни двете за какво са става дума за двусекционен фар на голф3
Изображение

Потребителски аватар
Svetilio
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Svetilio » Сря 10 окт 2007 22:27

имам същатата питанка....+ това има още една врътка над тази зелената...ама там посмъртно не мога да бръкна като са на колата......... :roll:

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Сря 10 окт 2007 22:35

Зеленото е за регулиране на височината, а червеното го регулира хоризонтално наляво-надясно.
При мен е с винтове - успех :wink:

Потребителски аватар
Pindikov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pindikov » Чет 11 окт 2007 1:16

Доколкото се сещам двете врътки се намират в горната част на фара. От двете страни на рефлектора са. Това оградено със зелено незнам кво е! Аз също пробвах да го завъртя, но не става. Трябва да клекнеш пред самия фар и ще я видиш, дупка и врътката по- навътре. Взимаш една отверка и си ти на ред :)

Потребителски аватар
Kaparzo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kaparzo » Чет 11 окт 2007 8:44

[quote="neron"]Доколкото се сещам двете врътки се намират в горната част на фара. точно там са и за едната трябва отверка.Ако нищо не се получава при въртене,най вероятно са ти счупени държачите на рефлектора,аз го имам същия проблем

Потребителски аватар
XIKS
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

.....

Мнениеот XIKS » Чет 11 окт 2007 21:28

днес клекнах пред фара и видях 2-те врътки отгоре на фара отдясно едната другата отляво само че и дясната като въртя и лявата като въртя фара се движи на долу и на горе нито една от двете не го мести наляво и надясно така е и на двата фара немога да разбера кое мести наляво и надясно :cry:

andro_
Автомобил:
Двигател:

Re: .....

Мнениеот andro_ » Чет 11 окт 2007 21:49

XIKS написа:днес клекнах пред фара и видях 2-те врътки отгоре на фара отдясно едната другата отляво само че и дясната като въртя и лявата като въртя фара се движи на долу и на горе нито една от двете не го мести наляво и надясно така е и на двата фара немога да разбера кое мести наляво и надясно :cry:

Я на свалени капаци пробвай леко с ръчицата дали се мести рефлектора.Ако се мести - льошо,чупени карантийки,Рабит ТДИ беше пуснал такава тема.И аз съм ги лепил.

Потребителски аватар
T.Spark
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот T.Spark » Пет 12 окт 2007 10:44

Аз пък имам на таблото имам една врътка за регулиране на височината на късите. Намира се до тази за регулиране на интензивността на осветлението на урУдите - километраж, оборотомер...

Потребителски аватар
afferra
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот afferra » Нед 14 окт 2007 8:22

T.Spark написа:Аз пък имам на таблото имам една врътка за регулиране на височината на късите. Намира се до тази за регулиране на интензивността на осветлението на урУдите - километраж, оборотомер...

Това регулира целият (корпус)фар, нагоре-надолу, не само късите.
Използва се при вариант натоварен, сваляш надолу от врътката за да не заслепяваш насрещнодвижещите се, и съответно, да го върнеш обратно като разтовариш.

Потребителски аватар
dimitar ahch
Автомобил:
Двигател:

Re: регулиране на фарове

Мнениеот dimitar ahch » Сря 03 апр 2013 12:00

kolega,ogradenoto v zeleno e tapa,tam po princip se namira el.motor4eto na fara,ako e el.ina4e vutkite sa ot gornata 4ast na fara :c020

Последна промяна от IvanMan на Сря 03 апр 2013 19:04, променено общо 1 път.
Причина: Кирилицата е задължителна!

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”