Ама това няма никакво значение.... Мисля, че уплътнението се е изгорило, търсих го в местния магазин за авточасти, но човека каза, че трябвало на майстор да се закара и струвало над 100 лева, които не ми се дават баш... Та въпроса ми е някой друг срещал ли се е с подобен проблем и как или дали се е оправил с подръчни материали... много много не ми се кара на майстор Проблем със Шибидаха фолф 3- Протече
- k1r37o
- Автомобил:
- Двигател:
Проблем със Шибидаха фолф 3- Протече
Колеги, моля Ви за помощ... Значи до сега не ми тече шибидаха, каналите си вършеха работата, но да ме пита човек, защо и как, днес без да искам вместо копчето за лапичката, натиснах това за шибидаха (ел. е) и се отвори. И реших все пак да лисна 1 шише водичка от горе и както един приятел си седеше на седалката го измокрих.
Ама това няма никакво значение.... Мисля, че уплътнението се е изгорило, търсих го в местния магазин за авточасти, но човека каза, че трябвало на майстор да се закара и струвало над 100 лева, които не ми се дават баш... Та въпроса ми е някой друг срещал ли се е с подобен проблем и как или дали се е оправил с подръчни материали... много много не ми се кара на майстор
Дали, да не го запечатам със силикон (черен примерно) да го зарежа така, но пък много грозно май седи... Дайте някакви съвети моля Ви 
Ама това няма никакво значение.... Мисля, че уплътнението се е изгорило, търсих го в местния магазин за авточасти, но човека каза, че трябвало на майстор да се закара и струвало над 100 лева, които не ми се дават баш... Та въпроса ми е някой друг срещал ли се е с подобен проблем и как или дали се е оправил с подръчни материали... много много не ми се кара на майстор - Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
Re: Проблем със Шибидаха фолф 3- Протече
Намажи със силикон само между уплътнението и стъклото. Да се запълни фугичката и след това пак направи теста.
- blade84
- Автомобил: Vento
- Двигател: AAZ
Ако каналите са отпушени няма как да капе вътре в купето, дори и уплътнението да е скъсано. Аз имам на мойта същия шибедах.
- vucata
- Автомобил: Ford Mondeo MK2
- Двигател: 1.8TD 2000
- Контакти:
blade84 написа:Ако каналите са отпушени няма как да капе вътре в купето, дори и уплътнението да е скъсано. Аз имам на мойта същия шибедах.
Зависи, на мен ми е прегоряло между стъклото и вътрешната част на рамката на стъклото, не там където се затваря шибедаха за тавана....и капе отгоре ми когато капака ми е отворен....въобще не се стича към отводите

- k1r37o
- Автомобил:
- Двигател:
Stoi написа:Намажи със силикон само между уплътнението и стъклото. Да се запълни фугичката и след това пак направи теста.
Т.е. свала уплътнението да го намажа със силикон и пак да го сложа на стъклото? Правилно ли съм разбрал?
М/у другото, преди това проблема ми го нямаше, но близо 4-5 месеца не бях пипал шибидаха и не знам и аз...
- megatone
- Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
- Двигател:
- Контакти:
Аз си го залепих с лепило "Прома"
и вече четири години не е мръднало :Д http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=140827 a отгоре му залепих алуминиево
фолио, за да не го опече слънцето и
да се разлепи.
и вече четири години не е мръднало :Д http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=140827 a отгоре му залепих алуминиево
фолио, за да не го опече слънцето и
да се разлепи.
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
k1r37o написа:Stoi написа:Намажи със силикон само между уплътнението и стъклото. Да се запълни фугичката и след това пак направи теста.
Т.е. свала уплътнението да го намажа със силикон и пак да го сложа на стъклото? Правилно ли съм разбрал?
М/у другото, преди това проблема ми го нямаше, но близо 4-5 месеца не бях пипал шибидаха и не знам и аз...М/у другото не съм сигурен за задните канали не ги пробвах дали си функционират както трябва, но мисля, че щом преди това нямах проблема, мисля, че не е от тях и работат правилно ?
Нем....на място го направи. Погледни го отгоре. На мен от там ми течеше. От междината между стъклото и уплътнението. Просто отгоре му тегли един много тънък слой черен силикон по фугата. Може и с пръста , но ще ти е черен после 2-3 дена :)
- k1r37o
- Автомобил:
- Двигател:
Много странно, нищо не направих, а сега в тези дъждове няма и капка да капне в колата.... явно като сипа така вода с шишето и не знам и аз...
Важното е, че не тече и мога да си използвам шибидаха спокойно :)
Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”