Проблем със Шибидаха фолф 3- Протече

Техническа и сервизна информация за Golf, Vento, Jetta и Bora
Потребителски аватар
k1r37o
Автомобил:
Двигател:

Проблем със Шибидаха фолф 3- Протече

Мнениеот k1r37o » Пон 01 апр 2013 20:00

Колеги, моля Ви за помощ... Значи до сега не ми тече шибидаха, каналите си вършеха работата, но да ме пита човек, защо и как, днес без да искам вместо копчето за лапичката, натиснах това за шибидаха (ел. е) и се отвори. И реших все пак да лисна 1 шише водичка от горе и както един приятел си седеше на седалката го измокрих. :mrgreen :mhihi Ама това няма никакво значение.... Мисля, че уплътнението се е изгорило, търсих го в местния магазин за авточасти, но човека каза, че трябвало на майстор да се закара и струвало над 100 лева, които не ми се дават баш... Та въпроса ми е някой друг срещал ли се е с подобен проблем и как или дали се е оправил с подръчни материали... много много не ми се кара на майстор :neutral Дали, да не го запечатам със силикон (черен примерно) да го зарежа така, но пък много грозно май седи... Дайте някакви съвети моля Ви :confused

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Re: Проблем със Шибидаха фолф 3- Протече

Мнениеот Stoi » Пон 01 апр 2013 20:13

Намажи със силикон само между уплътнението и стъклото. Да се запълни фугичката и след това пак направи теста.

Потребителски аватар
blade84
Автомобил: Vento
Двигател: AAZ

Мнениеот blade84 » Пон 01 апр 2013 20:39

Ако каналите са отпушени няма как да капе вътре в купето, дори и уплътнението да е скъсано. Аз имам на мойта същия шибедах.

Потребителски аватар
vucata
Автомобил: Ford Mondeo MK2
Двигател: 1.8TD 2000
Контакти:

Мнениеот vucata » Пон 01 апр 2013 20:45

blade84 написа:Ако каналите са отпушени няма как да капе вътре в купето, дори и уплътнението да е скъсано. Аз имам на мойта същия шибедах.

Зависи, на мен ми е прегоряло между стъклото и вътрешната част на рамката на стъклото, не там където се затваря шибедаха за тавана....и капе отгоре ми когато капака ми е отворен....въобще не се стича към отводите :horror

Потребителски аватар
k1r37o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k1r37o » Пон 01 апр 2013 20:57

Stoi написа:Намажи със силикон само между уплътнението и стъклото. Да се запълни фугичката и след това пак направи теста.

Т.е. свала уплътнението да го намажа със силикон и пак да го сложа на стъклото? Правилно ли съм разбрал?

М/у другото, преди това проблема ми го нямаше, но близо 4-5 месеца не бях пипал шибидаха и не знам и аз... :rolleyes М/у другото не съм сигурен за задните канали не ги пробвах дали си функционират както трябва, но мисля, че щом преди това нямах проблема, мисля, че не е от тях и работат правилно ?

Потребителски аватар
megatone
Автомобил: Golf 3 1.8 ABS
Двигател:
Контакти:

Мнениеот megatone » Пон 01 апр 2013 22:31

Аз си го залепих с лепило "Прома"
и вече четири години не е мръднало :Д http://vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=140827 a отгоре му залепих алуминиево
фолио, за да не го опече слънцето и
да се разлепи.

Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Stoi » Вто 02 апр 2013 8:09

k1r37o написа:
Stoi написа:Намажи със силикон само между уплътнението и стъклото. Да се запълни фугичката и след това пак направи теста.

Т.е. свала уплътнението да го намажа със силикон и пак да го сложа на стъклото? Правилно ли съм разбрал?

М/у другото, преди това проблема ми го нямаше, но близо 4-5 месеца не бях пипал шибидаха и не знам и аз... :rolleyes М/у другото не съм сигурен за задните канали не ги пробвах дали си функционират както трябва, но мисля, че щом преди това нямах проблема, мисля, че не е от тях и работат правилно ?

Нем....на място го направи. Погледни го отгоре. На мен от там ми течеше. От междината между стъклото и уплътнението. Просто отгоре му тегли един много тънък слой черен силикон по фугата. Може и с пръста , но ще ти е черен после 2-3 дена :)

Потребителски аватар
k1r37o
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот k1r37o » Пон 08 апр 2013 21:54

Много странно, нищо не направих, а сега в тези дъждове няма и капка да капне в колата.... явно като сипа така вода с шишето и не знам и аз... :biggrin Важното е, че не тече и мога да си използвам шибидаха спокойно :)

Върни се в “Golf, Vento, Jetta & Bora”